Lagbanner
Postpartita #11: Djupledsbollar på Osimhen

Postpartita #11: Djupledsbollar på Osimhen

I omgång 11 fick vi se prov på ligans segaste mittbackar, en stor insats utan skyttekungen och rejäl underhållning i Florens!


Omgångens segaste:
Det blev en knapp förlust för Roma på på deras Stadio Olimpico i omgångens match mot serieledande Napoli. Napoli som tveklöst har sin bästa period på många år har visat sig vara svåra för att inte säga omöjliga att stoppa. När vissa spelare är svaga i en match kliver andra fram och levererar till en början av säsongen klarade man sig utan Victor Osimhen, då gjorde Giovanni Simeone och Giacomo Raspadori jobbet längst fram och nu är nigerianen Osimhen på hugget igen. 
   Roma mönstrade ett fint och välmående lag, utom på ena halvan av det centrala mittfältet där Mady Camara fick chansen från start i Nemanja Matic frånvaro. Hemmalaget såg man hade svårt från början med Napolis fartfyllda och framåtlutade spel. Man kan kalla det vad man vill, serieledarlugn kanske, men Napoli har gjort det här förr och rädda var dem inte får att ta för sig och trampa på några tår. Napoli får en straff bortdömd med hjälp av VAR (med all rätt). Zielinski och Lozano har också varsin halvchans men inget man kommer ihåg om en vecka. 
   I andra halvlek skruvar Napoli upp tempot därav kommer fler målchanser. Napoli hittar nyckeln: djupledsbollar på Osimhen. Ett framgångsrecept som vunnit dem många matcher, men något som möjligen fungerar extra bra mot Roma. Hemmalaget råkar nämligen ha hela ligans långsammaste mittbackar. Till en början gick det att lösa när man körde på en trio längst bak, men när Mourinho får “feeling” och tar ut Gianluca Mancini blir allt svårare. Först är det Lozano knappt passar framför Osimhen och därav får han inget försprång, men i kombination med att hans motståndare Ibanez ligger helt fel och snurrar upp sig själv på läktarna så får Napoli en jättechans som Osimhen bränner. Sedan kommer det. Med en långboll från mittplan tar Osimhen en löpning mot Chris Smalling och trots att engelsmannen är närmare bollen så lyckas Osimhen få tag på den och dundrar in den, förbi Rui Patricio i målet. Osimhen tar såklart av sin ansiktsmasken och firar, som vanligt. 

Omgångens insats:
Maurizio Sarris Lazio menar allvar, även utan Ciro Immobile. Denna gången var det inte ett problem, skyttekungens frånvaro. Immobile borta brukar betyda noll mål, eller åtminstone otroligt skralt med målchanser, men så var icke fallet. Redan efter tio minuter kunde Mattia Zaccagni dunka dit 0-1 på ett lågt inlägg.
   Lazio fortsätter ånga på och med motorn Sergej Milinkovic-Savic som styrande på mitten är Lazios framfart svår att få fatt på även för Gasperinis Atalanta. Det är en öppen match där ytor inte saknas, inte så förvånande från Atalantas perspektiv, men då med garantin att man är vassa framåt. Lazio ytterkanter tar vara på ytorna och skickar in den till Felipe Anderson som agerade som någon form av falsk nia i Immobiles frånvaro, kunde kyligt lägga in 0-2 bakom målvakt Marco Sportiello. Matchen slutar med att Atalanta har noll skott på mål, motsatsen av vad laget byggt hela sin frmagång på, den uppoffrande offensiven. 

Omgångens underhållning:
Fotboll när den är som bäst! När Fiorentina tog emot Inter i Florens så blev det målkalas när Inter bjöd upp Viola till dans gång på gång. Efter bara två minuter skjuter Nicolo Barella i marken, mer än på bollen, men det räcker för 0-1 till bortalaget. Ett par minuter efter det snurrar Lautaro Martinez upp försvaret på läktaren och kan med klass precisera in bollen i nät. Fiorentina får en inbjudan genom en straff och Arthur Cabral dunkar dit 1-2. 
   Andra halvlek blir inte mindre händelsefylld då Fiorentina visar prov på pigga ben och kommer runt på kanterna. Inhoppande Jonathan Ikone dribblar sig förbi och skjuter ett perfekt avvägt skott upp i vänstra hörnet. Lautaro Martinez står återigen i centrum när det blir straff och gör mål och väl där tror man att det är över. Den förre Real Madrid-spelaren Luka Jovic. som för ett par år sedan var den stora snackisen i världsfotbollen, glidtacklar in 3-3. Inter har däremot inte sagt sitt, eller ska man kanske säga att det är Fiorentina som inte gjort. Lorenzo Venuti väljer att rensa rakt på Mkhitaryans ben och bollen studsar in. 3-4. Fiorentina förtjänade en poäng kan man tycka, men Venuti får stå som syndabock. 




  Resultat :
 

Juventus Empoli 4-0
1-0 Moise Kean 8´, 2-0 Weston McKennie 56´, 3-0 Adrien
Rabiot 82´, 4-0 Adrien Rabiot 94´
 
Salernitana Spezia 1-0
1-0 Pasquale Mazzocchi 48´
 
Milan Monza 4-1
1-0 Brahim Diaz 16´, 2-0 Brahim Diaz 41´, 3-0 Divock
Origi 65´, 3-1 Filippo Ranocchia 70´, 4-1 Rafale Leao 84´
 
Fiorentina Inter 3-4
0-1 Nicolo Barella 2´, 0-2 Lautaro Martinez 15´, 1-2
Arthur Cabral 33´, 2-2 Jonathan Ikone 60´, 2-3 
Lautaro Martinez 73´, 3-3 Luka Jovic 90´, 3-4 Henrik 
Mikhitaryan 95´
 
Udinese Torino 1-2
0-1 Ola Aina 14´, 1-1 Gerard Deulofeu 26´, 1-2 Pietro 
Pellegrini 69´
 
Bologna  Lecce  2-0
1-0 Marko Arnautovic 13´, 2-0 Lewis Ferguson 34´
 
Atalanta Lazio 0-2
0-1 Mattia Zaccagni 10´, 0-2 Felipe Anderson 52´
 
Roma Napoli 0-1
0-1 Victor Osimhen 80´
 
Cremonese   Sampdoria 0-1
0-1 Omar Colley 78´
 
Sassuolo    Helas Verona 2-1
0-1 Federico Ceccherini 2´, 1-1 Armand Laurente 32´
2-1 Davide Frattesi 74´
 



Tabell:  

 
Tabell:

 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2022-10-24 23:02:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)