Postpartita #12: Broderliga poäng i rivalmöten

Tolfte omgången bjöd på derby, hatmatch, haveri och en supersvensk.

Omgångens haveri

När Shomurodov och Abraham vänt Venezia ledning innan domaren blåst för paus så var det inte många på sjötomten Stadio Penzo som såg att hemmalaget skulle repa sig mot Roma.
Defileringen i andra kom dock av sig då Aramu satte en straff och Okereke kontrat in och gjort en dummie på Rui Patricio i gästernas mål.
Det som såg så bra ut efter att de klarat 2-2 hemma mot Bodö/Glimt förvandlades till en omgångens svagaste favoritskap.
Även i England njuter det av Mourinhos shamboliska start i klubben.

Omgångens hatmöte

Polentone vs Terrone, Nord mot Syd, Giulietta mot hennes telningar...
Med andra ord - Napoli mot Hellas Verona.
Vi hade under söndagen Milanoderbyt som huvudmatch under söndagen men förmatchen mellan de två antagonisterna var inte fy skam heller.
Och gästerna med Europas hetaste målform startade bäst med att sätta första målet efter tretton minuter genom "Cholito" Simeone - hans nionde för säsongen.
Hemmalgaet repade sig snabbt och efter minut 18 var det kvitterat genom Di Lorenzo.
Lagen följdes åt och tog ut varandra och trots att Hellas fick Bessa utvisad tå minuter kvar och även Kalinic i den tredje övertidsminuten hände det inte mycket framåt för serieledarna.
Resultatet som från i våras som fick Napoli att missa CL upprepade sig.

Omgångens derby

Smack. En ifrågasatt straff och ett självmål inom sjutton minuter inledde Derby della Madonnina på San Siro och när Inter fick ytterligare en straff strax senare trodde man att en målrik vända låg på lut.
Men på något sätt stannade det upp där då Tatarusanu klassräddade Lautaros straff utmärkta straff.
Inter tog över och pressade men kom aldrig riktigt ända fram.
I slutet av matchen fick Milan sitt momentum och pressade i stort sett sönder gästerna en kvart kvar att spela och var då en stolpträff från att ta sin elfte seger för säsongen.
Två besvikna lag lämnade kvällskylan i Milano och fick värma sig med att de ändå inte förlorade derbyt.

Omgångens svensk

Medan Zlatan stångades och slogs med Interförsvaret satt Mattias Svanberg nöjt hemma och kollade matchen.
Han hade sänkt sin landslagskollega Albin Ekdals Sampdoria med att sätta första målet och sen assisterat Arnautovic till det avgörande när Bologna tog tre tunga poäng i Genoa.
Bästa betyg i La Gazzetta dello Sport (7.5) och lokala Corriere di Bologna (8)
Sta Diventando "XL" skrev den rosa tidningen. Man kan översätta det med att han börjar bli riktigt stor...

Resultat :

Empoli Genoa 2-2
0-1 Crisciti (str) 13´, 1-1 Di Francecso 62´, 2-1 Zurkowski 72´, 2-2 Bianchi 89´

Spezia Torino 1-0