Lagbanner
Postpartita #12: Fina bönor räddar Allegri

Postpartita #12: Fina bönor räddar Allegri

I omgång 12 blev det en extrem lättnad när Juventus slog Lecce, Salernitana chockade och Osimhen gjorde ett enkelt hattrick!


Omgångens lättnad:
Juventus reste till Lecce med en trupp mycket betonad av spelare från primavera-laget. Där Matias Soule, Fabio Miretti och Federico Gatti fick chansen från start i ett Juventus med en skadelista lika lång så den skulle räcka till en egen liten startelva. En rolig match var de inte, rättare sagt en dyster sådan. När domaren blåste i pipan för första halvlek var det svårt att hitta en enda målchans som etsat sig fast i minnet. 
   Tränare Allegri bytte då in den tjugoettåriga bolltrollaren Nicolo Fagioli som fått sparsamt med speltid denna säsongen men ändå en spelare som Juventus tror mycket på. Förra säsongen spenderade han i Cremonese i Serie B och fick sitt lilla genombrott med sina 3 mål och 7 assist.
   Fagioli kommer in som ersättare till McKennie och det börjar luckras upp lite mer. I minut 73’ spelar engelsmannen Samuel Iling Junior fram till Fagioli som i straffområdet, omringad av rödgula, får till en perfekt skruvad boll, runt målvakten in i bortre gaveln. Spelarna firar som om dem vunnit scudetton och väl där så är det klart 0-1 till Juventus och 3 viktiga poäng för Allegri, eller vänta nu, han kommer ju aldrig få sparken så det spelar ju ingen vidare roll. 

Omgångens chock:
Salernitana mötte ett Lazio som inte varit besegrade på 8 matcher och allt pekade på att man inte skulle bli det denna omgången heller. Första halvlek har Lazio övertaget och Mattia Zaccagnini gör mål strax innan halvtidsvila när han springer i en stor lucka som Salernitana lämnat obemannad och som Felipe Anderson utnyttjar med en bra avvägd passning. 
   Man kan däremot aldrig vara säker om Antonio Candreva är planen han har gjort det för och gör det även denna match, poäng alltså. Det tar inte lång tid innan Candreva kyligt lyfter bollen över Provedel som är ute på promenad och Salernitanas framfart har bara börjat. Återigen är Candreva inblandad när bollen dimper ner hos Federico Fazio som kunde skjuta in bollen till 1-2. Boulaye Dia kunde sedan sätta spiken i kistan när han får ett långt och hårt inlägg framför sig, ett inlägg som spelare vanligtvis inte hinner fram till, eller ens försöker, men Dia slänger sig fram och 1-3 är det. 
   Salernitana fortsätter gå starkt med en tionde placering i ligan. Nya ägaren Iervolino är helt klart på rätt väg med hans vision om att bli “det nya Atalanta”. 

Omgångens hattrick:
Victor Osimhen fortästter att leverera. I överkörningen av Sassuolo på Stadio Diego Armando Maradona var det show i högsta klass. Sällan har man skådat en sådan lekfullhet och glädje i spelet som Napoli har och i synnerhet när det kommer till Kvicha Kvaratskhelia. När man hade spelat en dryg halvtimme hade “Kvaradona” gjort 1 mål och två assist, bägge framspelade till Osimhen. Hasse Backe i Cmore-studion har många gånger sagt att Kvaratskhelia är den bästa värvningen någonsin, vilket är ett makalöst statement med tanke på omfånget, men jag säger inte emot. Han värvades i samband med att kriget bröt ut i Ukraina tillbaka till den georgiska klubben Dinamo Batumi från Rubin Kazan, för att sedan sommaren 2022 värvas för 10 miljoner euro till Napoli. Nu kör han över allt som står i hans väg, allt. 16 poäng totalt hittills denna säsong och utan tvekan en av de bästa spelarna i världen hittills, tillsammans med Erling Haaland (och möjligen en till?). 
   Men ett hattrick brukar sno rubrikerna och så även denna gång. Victor Osimhen kunde enkelt göra ett hattrick, ett av de enklaste man sett, men en matchboll är en matchboll. Delad skytteliga ledning med sina sju baljor. Napoli som just nu har gjort ett litet ryck och nu leder med 5 poäng över tvåan Atalanta. 



  Resultat :
 

Napoli Sassuolo 4-0
1-0 Victor Osimhen 4', 2-0 Victor Osimhen 19', 3-0
Kvicha Kvaratskheila 36', 4-0 Victor Osimhen 77'
 
Lecce Juventus 0-1
0-1 Nicolo Fagioli 73', 
 
Inter Sampdoria 3-0
1-0 Stefan De Vrij 20', 2-0 Nicolo Barella 44', 3-0 
Joaquin Correa 73'
 
Empoli Atalanta 0-2
0-1 Hans Hateboer 32', 0-2 Ademola Lookman 59'
 
Cremonese Udinese 0-0

 
Spezia   Fiorentina  1-2
0-1 Nikola Milenkovic 14', 1-1 M'Bala 35', 1-2 Arthur 
Cabral
 
Lazio Salernitana 1-3
1-0 Mattia Zaccagni 41', 1-1 Antonin Candreva 51', 
1-2 Federico Fazio 68', 1-3 Boulaye Dia 76', 
 
Torino Milan 2-1
1-0 Koffi Djidji 35', 2-0 Aleksey Miranchuk 37', 2-1 
Junior Messias 67'
 
Hellas Verona    Roma 1-3
1-0 Pawel Dawidowicz 26', 1-1 Nicolo Zaniolo 47', 
Cristian Volpato 88', 1-3 Stephan El Shaarawy 92'
 
Monza     Bologna  1-2
1-0 Andrea Petagna 57', 1-1 Lewis Ferguson 60', 1-2 
Riccardo Orsolini 73'
 



Tabell:  

 
Tabell:

 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2022-11-01 09:35:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)