Postpartita #12: Milan redo för Zlatan

I omgång 12 i Serie A längtar Milan till landslagsuppehåll, Napoli väntar en ny tränare och Inter gasar på!

Omgångens längtan:
Ett landslagsuppehåll väntade runt hörnet när Milan ställdes mot Lecce. Ett landslagsuppehåll som var lägligt för Milan med tanke på lagets urusla form. Mot Lecce såg man ingen rekyl på de senaste Serie A-matcherna, inte heller fortsatte man med den mentalitet som visades mot PSG i Champions League förra veckan. Däremot stod stjärnorna rätt när det kom till mål på sina målchanser. Olivier Giroud öppnade målskyttet i sin 100 match för Milan och kort därefter lossnade målskyttet för Tijjani Reijnders som gjorde sitt första mål för klubben. 0-2 var ett bekvämt resultat för Milan att gå in i halvtidspaus med, förmodligen lite för bekvämt. Den gamle räven Nicola Sansone öppnade målskyttet för Lecce och vederbörande spelade sedan fram till 2-2-målet i minut 70’. Milan hade sedan svårt att svara på Lecces två mål. Inget tecken på någon anstormning såg man i slutminutrarna. Istället var det Lecce som närmast ett ledningsmål. Först ett skott i stolpen och sedan, i minut 94’, gör man mål på ett långskott och det blir säsongens firande för Lecce. Domaren hittar dock en stämpling på Malick Thiaw innan och dömer bort målet för offensiv foul.Hur som helst, inga glada miner i Milan. Giroud blir utvisad för några rejäla salvor till domaren och ingen Milanista åkte från Lecce med glada miner för en räddad poäng. Mer krävs.Kanske är Zlatan Ibrahimovic den lösningen då han under perioden haft möten med bland annat Milans ägare Gerry Cardinale och ryktas återvända till Milan i en ledande roll.

Omgångens nyrekrytering:
Napoli tog emot Empoli på hemmaplan i en match som man både behöver och skulle vinna på förhand för att hänga med på riktigt i toppen. Rudi Garcias bleka och intetsägande fotboll räckte dock inte denna gången heller. Garcia ska dock inte ha all skit för just denna matchen, då bägge nyckelspelarna Kvicha Kvaratskhelia och Victor Osimhen var frånvarande. Å andra sidan är denna matchen inte en engångsföreteelse. Noll mål framåt ligger givetvis delvis i att ovan nämnda anfallare var frånvarande, men samtidigt ska man göra ett mål hemma mot Empoli oavsett om två spelare är borta och man heter Napoli. Empoli lyckas vinna matchen genom att Viktor Kovalenko gör mål i minut 91.

Napolis trubbiga start på säsongen har inte undgått någon. När säsongen inte längre är i någon startfas utan faktiskt pågått ett tag och det ser fortfarande likadant ut i Napoli, är det självklart att Aurelio De Laurentiis ser över sina alternativ. Den tidigare Hellas Verona-tränaren Igor Tudor som senast kommer från Marseille ska vara favorit på att ta över. I skrivande stund ska Napoli, enligt transfergurun Fabrizio Romano, bara vara timmar från att sparka Rudi Garcia. Oddsen är minst sagt höga på att Rudi Garcia sitter kvar på tränarbänken efter landslagsuppehållet.

Omgångens gaspedal:
Inter har dragit ifrån. Både i Champions League och i Serie A går man som tåget och Simone Inzaghi är ett framgångsrikt koncept. I omgång 12 tog man emot nykomlingen som gjort lite av en succé, Frosinone. Nykomlingarna var dock helt chanslösa i denna matchen. Det var bara en tidsfråga innan Inter drog in första målet som kom genom Federico Dimarco av högsta klass. Halvtidspausen kom. Kort in i andra halvlek gjorde Hakan Calhanoglu 2-0 och punkterade matchen. Frosinone hade en period med lite mer bollinnehav, men Inter gjorde det tydligt att här kommer det inga mål. Nu leder nerazzurri serien med 31 poäng, med Juventus strax därbakom på 29 poäng och därefter är det hopp på 6 poäng ner till Milan. Inter med en rejäl pole position efter landslagsuppehållet och just nu ser jag faktiskt inget lag som kan slå dem. Möjligtvis får Juve om Allegri får träff med sitt försvar. Kollar man på Inters lag ser jag en kvalité som inte finns i något annat lag. Spelare som Barella, Bastoni och Lautaro har alla växt från ungtuppar och nya i Europas finrum till erfarna härförare i ett Inter att räkna med i de stora turneringarna.