Lagbanner
Postpartita #13: Världens tråkigaste fotboll

Postpartita #13: Världens tråkigaste fotboll

I omgång 13 i Serie A spelades derby d'Italia, Lazio fortsätter sin svaga period och Francesco Camarda blir yngst någonsin!

Omgångens derby:
På söndagskvällen var det dags för derby d'Italia, Juventus tog emot serieledarna Inter som har imponerat stort med deras kontinuitet. Matchbilden var bestämd redan innan själva matchen hade börjat. Juventus och Allegri skulle givetvis ligga lågt och överlåta bollinnehavet till Inter. Så blev också matchen. Efter att Szczesny skickat upp en långboll till Vlahovic gick det snabbt. Chiesa får bollen på kanten och spelar den sedan snett inåt bakåt till Vlahovic som kan placera in bollen i mål. Duon, Vlahovic och Chiesa, har fått sparsamt med speltid tillsammans på grund av skador, men mot Inter fanns båda med i startelvan. Otroligt viktigt för duon, men också för Juventus som investerat mycket pengar i de två unga stjärnorna. Från en duo till en annan. Thuram och Martinez låg inte heller på latsidan denna söndagsafton. På ett snarlikt sätt som Juventus 1-0 mål, spelade Thuram snett inåt bakåt till Martinez som kvitterade till 1-1. 

Mer än så bjuds vi inte på i det stora derbyt denna omgång. Kanske är det världens tråkigaste fotboll som sätter stopp för det. I tider där offensiva ytterbackar och en possessioninriktad, offensiv fotboll föredras hos de flesta topplagen i Europa, står Allegri emot. Tråkigt är det sannerligen, men har bevisligen varit ett recept för framgång. Under Allegris glansdagar i Juventus runt 2015, där man tog sig till en Champions League final mot Barcelona och slaktade den inhemska ligan, var det just den lågt stående, kompakta defensiven som tog laget dit. “Man ska inte ändra ett vinnande recept” är definitivt en devis som Allegri följer, frågan är om hans fotbollsfilosofi kan nå samma höjder som den gjorde för 10 år sedan. 

Än så länge går det bra. Just nu befinner laget sig på en andraplats och två poäng upp till Inter på 32 poäng. 

Omgångens svaga period:
I den blåa sidan av Rom har man inte fått samma vind i seglen som i den vinröda sidan. Hos Lazio fortsätter resultatet att vara bleka. I omgångens match mot Salernitana nere i Salerno var det inget undantag. Lazio hade svårt att växa sig in i matchen och fick aldrig något riktigt grepp om den som laget borde ha mot Salernitana. Istället var det snarare hemmalaget som tog taktpinnen och bestämde. Men Lazio ryckte upp sig mot slutet av första halvlek och fick en straff som Ciro Immobile såklart förvaltade till 0-1. I andra halvlek hade Lazio-spelarna lämnat kvar sina huvuden i omklädningsrummet, för när domaren blåste igång fanns där inget värdigt motstånd för Salernitana att möta. Snabbt kom 1-1 och sedan 2-1, genom Kastanos respektive Candreva. 

Lazio kräftgång fortsätter och med en sidoverksamhet som bedrivs ute i Champions League blir det svårare att fokusera 100% på Serie A. Uppenbarligen är truppen för svag för att dubbeljobba, men man borde ändå klara av att vinna över Salernitana så här precis efter landslagsuppehåll i mitt tycke. 

Omgångens debutant:
Det lila laget från Florens åkte upp till San Siro för att ta sig an Milan, i en match där Fiorentina gärna hade vunnit så att man kunde avancera i det allra högsta skiktet av tabellen. Redan inför matchen låg dock det mesta av fokuset på Francesco Camarda som spåddes att tas ut i truppen till matchen, på grund av skadeläget. Vilket han också gjorde. I en svårtuggad första del av matchen, men där Fiorentina spelade upp sig och tog över slutet av matchen hade Milan, genom Theo Hernandez, gjort 1-0. Och till slut, i minut 83 utgår Luka Jovic och in kommer Camarda, 15 år och 260 dagar gammal, yngst någonsin att debutera i Serie A. Grabben är alltså född 2008! Visst, att bli yngst någonsin i Serie A är en anledning bara det att byta in honom, samtidigt som han lär sitta på rejäla kvalitéer redan nu. Eftersom han inte är 16 år än får han inte signera kontrakt, enligt FIFAs regler, men enligt uppgifter har Milan tagit fram ett treårskontrakt (maxlängden för kontrakt i den åldern) till Camarda. Camarda själv verkar inte tveka på att signera, vilket givetvis vore smått galet, på hans instagram skriver han “jag upptäckte att jag hade ett andra hem”.

Resultat:
 

Salernitana Lazio  2-1
0-1 Ciro Immobile 43', 1-1 Grigoris Kastanos 55', 2-1 
Antonio Camdreva66'
 
Atalanta  Napoli 1-2
0-1 Khvicha Kvaratskhelia 44', 1-1 Ademola Lookman 
53', 1-2 Eljif Elmas 79'
 
Milan    Fiorentina 1-0
1-0 Theo Hernandez 47'
Caglirari   Monza   1-1
1-0 Alberto Dossena 10', 1-1 Mirko Maric 61'
 
Frosinone Genoa  2-1
1-0 Matias Soule 34', 1-1 Ruslan Malinovskyi 38', 
2-1 Ilario Monterisi 94'
 
Empoli    Sassuolo   3-4
1-0 Francesco Caputo 4', 1-1 Andrea Pinamonti 12', 
1-2 Matheus Henrique 22', 2-2 Jacopo Fazzini 30', 2-3
Domenico Berardi 66', 3-3 Självmål 86', 3-4 Domenico 
Berardi 92'
 
Roma  Udinese 3-1
1-0 Gianluca Mancini 20', 1-1 Florian Thauvin 57', 2-1
Paulo Dybala 81', 3-1 Stephan El Shaarawy 90'
 
Juventus  Inter 1-1
1-0 Dusan Vlahovic 27', 1-1 Lautaro Martinez 33'
 
Hellas Verona    Lecce  2-2
0-1 Remi Oudin 30', 1-1 Cyril Ngonge 41', 1-2 Joan
Gonzalez 69', 2-2 Milan Duric 77'

Bologna                               Torino                        - 
 
 


Tabell:  

 
Tabell:

 
  

TV: Hien: Det är skillnaden på Serie A och allsvenskan
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2023-11-27 21:15:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)