Lagbanner
Postpartita #14: Den adopterade sonen är bäst!

Postpartita #14: Den adopterade sonen är bäst!

Här skrivs det om det allra mest intressant från omgången i Serie A!

Omgång 14 är spelad och det blev en omgång med en kross, ett haveri och en allvarlig scudetto-kandidat


Omgångens kross:
Napoli ställdes mot Lazio, en match som på förhand skulle vara en jämn match. Napoli mötte ett Lazio med Sarri som känner Napoli ut och in, men så var inte fallet. Napoli körde över Lazio och Sarri med 4-0 och vilken nytändning det var Napoli. Anguissa och Osimhen var borta och istället skulle Napoli adopterade son komma in i startelvan, och göra det minst lika bra sig Osimhen. Mertens spelade med ett leende på läpparna och hade under stora delar av matchen lekstuga med Lazio-försvaret. 

Omgångens haveri:
Sassuolo åkte till San Siro för att möta Milan. Och vilken insats Sassuolo gjorde, eller mer korrekt, Scamacca. Scamacca kände nog för att höja sin aktie inför VM-playoff matcherna i mars, och det gjorde han med två mål och att sänka Milan på San Siro. På andra planhalvan vet jag inte vad som händer riktigt. Il Rossoneri låg på samma poäng som Napoli, serieledarna inför matchen men nu är det plötsligt 3 poäng upp. Milan kommer från en tuff period om man ser till resultaten de senaste 5-6 matcherna och laget måste helt enkelt ta ett steg upp om man vill vara med där uppe. 

Omgångens scudetto-kandidat: 
En 1-0 mot Juventus värderas högt och Atalanta kan man verkligen se som en seriös kandidat till scudetton. Gasperini börjar även få fart på de stora drakarna, i synnerhet Zapata som gör mål efter mål. Det är dock bara november och långt kvar tills ligan avgörs men Atalanta är helt klart ett av de lagen som ser bäst ut och vinner de matcher man ska vinna. Denna säsongen är det inte heller något lag som är så överlägset och drar ifrån de andra, vilket ökar chanserna desto mer. 

Resultat :
 

Cagliari Salernitana 1-1
 
Sampdoria Hellas Verona 3-1
 
Empoli Fiorentina 2-1

 
Juventus  Atalanta 0-1
 
Venezia Inter 0-2
 
Udinese Genoa 0-0
Spezia Bologna 0-1
 
Milan Sassuolo 1-3
 
Roma Torino 1-0

Napoli

Lazio

4-0


 
Omgångens lag (3-5-2):

Målvakt:

Skorupsi (Bologna)
Säkrar upp 3 poäng till Bologna med många högklassiska räddningar. Hler nollan mot ett aggressivt offensivt Spezia.

Försvarare

Skriniar (Inter)
Ännu en otoligt fin insats från Skriniar och resten av försvaret. Nivån som Skriniar håller varje vecka är ofattbar, vad jag kan komma på har han inte gjort en dålig match denna säsongen. Han förtjänar att nämnas oftare bland de bästa mittbackarna i världen. 

Demiral (Atalanta)
Demiral brjar tydigare och tydligare ta en större roll i Atalanta och han gör det bra. Är en stor del i att laget inte släpper in mål mot Juventus vilket är en bedrift i sig. 

Dimarco (Inter)
Dimarco har också fått en större och större roll i sitt lag, är inte bara stabil defensivt utan även visar mycket mod och kvalite rent offensivt.

Mittfältare

Mikhitaryan (Roma)
Han är Romas bästa offensiva spelare den här omgången och är egentligen den enda som skapar bra chanser. 

Ekdal (Sampdoria)
Ekdal får göra ett mål och gör i övrgit en fin insats och det är tydligt och förståeligt att Sampdoria kanske viktigaste spelare är Albin Ekdal. 

Brozovic (Inter)
Ännu en mycket bra instas från navet i Inter. En av de spelarna i Serie A som är mest kontinuerlig i sina prestationer i ligan. Han rör sig över hela planen och är alltid innovativ och stark när det kommer till dueller och liknande. 

Ruiz (Napoli)
I Napolis kross över Lazio bjöd Fabian Ruiz på en spektakulär prestation. Knappt en pass fel och då slog han 126(!) passningar denna matchen. Snacka om spindeln i nätet! Kmmer även vara otroligt viktig för Napoli nästkommande månderna då de afrikanska spelarna försvinner i böran på nästa år och andra spelare behöver ta större ansvar. 

Candreva (Sampdoria)
En av seriens absolut bästa spelare denna säsongen som match efter match levererar poäng från sin kant-position som han ofta försvinner från. Bidrar även denna matchen med 1 mål och 1 assist.

Anfallare

Mertens (Napoli)
Napolis adopterade son har även denna gången växlat upp till att bli en otrolig spelare, han gjorde det förra gången för ett par år sedan när Milik blev skadad och Mertens fick ersätta honom och presterade på liknande sätt, bara att nu är osimhen skadad. Spleade konstant med ett leende på läpparna och bara det säger ganska mycket om hans match. 2 mål och nästintill lekstuga i stora delar av matchen för Dries Mertens

Scamacca (Sassuolo)
Scamacca blir uttagen till Gli Azzuri för prestationer som denna. Jag vet inte om det säger mer om Italiens brist på anfallare eller Scamaccas insatser men något är det iallafall. Han drämmer till med otroligt fina mål och kör då över Milan på San Siro. 



 




 
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2021-11-29 14:17:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)