Lagbanner
Postpartita #2: Målsnålt och publikfest

Postpartita #2: Målsnålt och publikfest

Andra omgången bjöd på åttiotalsflashback, fullsatt Olimpico, kvick georgier och en dead man walking.


Omgångens vinnare:
Allt verkar se enkelt ut i Napoli just nu. 5-2 seger borta mot Verona följdes upp med en 4-0 seger hemma mot Monza. Visserligen är inget av lagen några av de tyngre i ligan men sättet de gjort det på imponerar. Mest imponerar också den nye georgien på vänsterkanten - Khvicha Kvaratskhelia. De har gått två matcher och stadens son Lorenzo Insigne är redan bortglömd.

Omgångens flashback:
 Oj, det här var en omgång som tog oss tillbaka sjuttio-åttiotalet - innan trepoängseran startade. Sex av tio matcher slutade oavgjort och fyra av dem helt mållösa. Kan inte i minnas när det hände senast. I åtta av matcherna producerades de bara sex mål. I de två övriga hela sju mål. Det sorgila i med matcherna med få mål var att det tyvärr var helt i sin ordning, resultaten speglade verkligen hur det såg ut.

Omgångens party:
Visst, inte många mål men vilket tryck på läktarna ändå i Milano och Rom.
71.000 på San Siro och fullt på Stadio Olimpico (60.000).  Klang i MIlano och bara jubel i Rom efter Inter och Romas insatser. 
Ske bli kul att se om hypen hos Roma fortsätter efter tunga skador på Zaniolo och Wijnaldum. Visst, tre päng är tre poäng men laget måste nog prestera bättre än så här för att det ska hålla.

Omgångens nykomling:
Alla åkte på däng men tycker ändå att Lecce var närmast att plocka poäng den här omgången. Många fina chanser borta mot Sassuolo men den rätta skärpan framför mål saknades.

Omgångens varningstecken:
Monza har värvat ordentligt men höjer inte standarden på tränarbänken. Giovanni Stroppa är en klassisk Serie B-tränare och är nog inte rätt man att hålla laget kvar i Serie A. Udinese hemma i nästa omgång och blir det inte minst en poäng där så har vi säsongens första tränarsparkning.

Omgångens svensk:
Med tanke på hur sorgligt svag svenskarnas representation är just nu i Serie A så är väl Torino och Hellas Veronas jakt på Isak Hien i Djurgården den hetaste just nu.
Verkar i alla fall bli något av de två och rykterna säger att Verona ligger närmast till hands just nu. Bara cupmatchen borta i Cypern som ligger emellan att han hamnar i Serie A.

Omgångens mål:
Kvicka Kavat har gjort att Insignes minne bleknat med sina mål. Men det är ändå Domenico Berardi - Sassuolos kapten - som vi lyfter fram idag. 
Volleyskott är svårt och får man en sådan träff , så...



* * * 

  Resultat :  (om ni klickar på resulten så kommer highlights upp av matchen)
 

Torino Lazio 0-0
 
Udinese Salernitana 0-0
 
Inter Spezia 3-0
1-0 Martinez 35´, 2-0 Calhanoglu 52´, 3-0 Correa 82´
 
Sassuolo Lecce 1-0
1-0 Berardi 40´
 
Empoli Fiorentina 0-0

 
Napoli Monza 4-0
1-0 Kvaratskhelia 35´, 2-0 Osihmen 45+2´, 
3-0 Kvaratskhelia 62´, 4-0 Kim 90+3´
 
Atalanta Milan 1-1
1-0 Malinovskyi 29´, 1-1 Bennacer 68´
 
Bologna Hellas Verona 1-1
1-0 Arnautovic 21´, 1-1 Henry 43´
 
Roma Cremonese 1-0
1-0 Samlling 65´
 
Sampdoria Juventus 0-0



Tabell:  


 

La Curva-redaktionen2022-08-23 10:30:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)