Lagbanner
Postpartita #2: Lazio står på hälarna

Postpartita #2: Lazio står på hälarna

I andra omgången av Serie A är Lazio fortsatt sega, Bolognas satsar ungt och Milan fortsätter göra succé!

Omgångens sega start:
Genoa bytte plats med det andra Genua-laget Sampdoria inför denna säsongen. De rödblå har inte en särskilt bred trupp, men det finns trots allt en del gamla rävar som utgör stommen. Namn som Kevin Strootman, Milan Badelj och Morten Thorsby är och har varit viktiga för laget och så även i senaste omgångens match mot Lazio.
   För Lazios del har effektivitet inte varit ett ledord de första två omgångarna. Mot Genoa stod hela den blåa delen av Rom på hälarna när domaren blåste för matchstart. Första femton minuterna är det mer eller mindre Genoa som dominerar. Det lönar sig, då Mancini-favoriten Mateo Retegui gör 0-1 i sextonde minuten, därefter steppar Lazio upp…men bara lite. Man är nästan där, men inte riktigt. Bollinnehavet är nästintill totalt, trots det kommer Lazio inte riktigt till mål. Det ständiga harvandet fortsätter även i andra halvlek, och även om man kommer till lite farligare chanser ju längre matchen går står Genoa-försvaret rätt.
   Rutinerade är gubbarna i Lazio, men tydligen har de inte lärt sig att nykomlingar är som vassast i inledningen av säsongen. Kräftgången fortsätter för Lazio i inledningen, men ändå är det säkert att Lazio med deras rutin och med Sarri med ännu en säsong innanför västen kommer att komma igen. 

Omgångens insats:
Thiago Mottas Bologna åkte till Turin för att ta sig an Juventus. Bologna har tappat en hel del kuggar inför säsongen, däribland Gary Medel och Marko Arnautovic och, som det ser ut nu, väljer att lita på en yngre generation. Med långa kontrakt på Lewis Ferguson och Joshua Zirkzee ser man tydligt vad Bologna valt som vägen framåt. Det förstärks ännu mer då klubben i dagarna värvat in Jesper Karlsson för dyra pengar och blir klubbens tredje dyraste värvning någonsin. Karlsson hade nog många, inklusive mig själv, trott skulle hamnat i större klubbar, men att det nu “bara” blir Bologna säger en del om klubbens vision. 
   Det är helt klart Bologna som börjar bäst, vilket också belönar sig med ett mål, då nyss nämnda Ferguson dundrar in 0-1. Bologna har sedan ett stadigt grepp kring första halvlek, men när andra börjar höjer Juventus tempot. Någonstans där får Jesper Karlsson komma in och gör faktiskt ett bra inhopp där han är inblandad i Bolognas resterande farliga chanser under matchen. 
   Dusan Vlahovic, som tidigare i halvleken fått ett mål bortdömt, gör nu ett enligt reglerna och Juventus räddade en poäng.

Omgångens succé:
Milans succéstart fortsätter. I mötet med Torino på San Siro sprang nyförvärven runt som tornados på planen, de sprang över Torino. Loftus-Cheek, Reijnders och Pulisic ser redan ut att ha vuxit in i kostymen två omgångar in. Lägg därtill på Theo, Giroud och Leao m. fl som bara växer. Att man kunnat ha kvar Theo och Leao är egentligen helt otroligt. Att inte stora kontrakt på de brittiska öarna nappat ska Milan har alla cred för…eller kanske säger det mer om Premier League. 
   Pulisic inleder målskyttet i slutet på första halvlek, men Torino replikerar snabbt. Det dröjde dock inte länge tills Giroud återtagit ledningen på straff och Theo utökade till 3-1 innan halvleken var slut. Giroud hinner smälla dit en till balja innan matchen blåses av och Milan får ännu mer vind i seglen. 
   Roma väntar nästa match, det första riktiga eldprovet för Milans nya stjärnor.

  Resultat :
 

Frosinone  Atalanta 2-1
1-0 Abdou Harroui 5', 2-0 Ilario Monterisi 24', 2-1 Duvan
Zapata 56'
 
Monza Empoli 2-0
1-0 Andrea Colpani 45', 2-0 Andrea Colpani 53'
 
Hellas Verona   Roma  2-1
1-0 Ondrej Duda 4', 2-0 Cyril Ngonge 48', 2-1 Houssem 
Aouar 56'
Milan Torino 4-1
1-0 Christian Pulisic 33', 1-1 Per Shuurs 36', 2-1 Olivier
Giroud 43', 3-1 Theo Hernandez 47', 4-1 Olivier Giroud 65'
 
Fiorentina Lecce 2-2
1-0 Nicolas Gonzalez 3', 2-0 Alfred Duncan 25', 2-1 
Hamza Rafia 49', 2-2 Nikola Krstovic 76'
 
Juventus   Bologna 1-1
0-1 Lewis Ferguson 24', 1-1 Dusan Vlahovic 80'
 
Lazio Genoa  0-1
0-1 Mateo Retegui 16'
 
Napoli Sassuolo 2-0
1-0 Victor Osimhen 16', 2-0 Giovanni Di Lorenzo 64'
 
Salernitana  Udinese 1-1
0-1 Lazar Samardzic 57', 1-1 Boulaye Dia 72'
 
Cagliari Inter 0-2
0-1 Denzel Dumfries 21', 0-2 Lautaro Martinez 30'


Tabell:  

 
Tabell:

 
  

TV: Hien: Det är skillnaden på Serie A och allsvenskan
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2023-08-28 23:40:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)