Lagbanner
Postpartita #22:  Mållösa Inter vinnare

Postpartita #22: Mållösa Inter vinnare

Här skriver vi om det allra mest intressanta från omgången i Serie A!

Omgång 22 är spelad och det blev en omgång med en mest jämna, en förlorad scudetto-kandidat och ett tränarbyte!


Omgångens mest jämna:
Ett möte i Bergamo är aldrig lätt, speciellt inte för serieledarna Inter i omgång 22. Inter hade förvånansvärt svårt att komma igenom ett mycket välkomponerat Atalanta. Kändes som att inte tappade helt sin tro på sin fotboll och blev sönderförsvarade av Atalanta. När laget från Bergamo hade bollen gick det undan och den kritiserade Inter-målvakten Handanovic stod som räddare i nöden. Frågan är varför Inter inte kom igenom? Det går att göra en poäng av laget inte “behöver” 3 poäng och att man kan spela utan 100% koncentration, eftersom man har ett mycket svårt schema framöver. Dock tror jag att ett mästarlag som Inter inte har i sig att tänka “vi går ut och kanske vinner” - man vill vinna hela tiden, om man är nöjd med 1 poäng, oavsett motstånd, så borde man inte krönas som dubbla scudetto-mästarna. En annan sak som är intressant att diskutera är vad Handanovic egentligen är för målvakt. Interisti älskar att hata på den slovenska 37-åringen som visserligen (kanske?) har tabbat sig en gång för mycket, men tit som tät gör han ändå prestationer som denna. 

Omgångens förlorade scudetto-kandidat:
Från ett Milano-lag till ett annat. Milan har i mångt och mycket sett ut att vara den enda seriösa kandidaten till Inter denna säsongen. Men är Milan det fortfarande? Efter måndagens match är jag tveksam. Första halvlek är mycket bra, precis som kandidat till scudetto ska spela. Många olika anfallskombinationer görs och man kommer igenom ett par gånger. Visst, man är lite lata bakåt och gör kanske inte jobbet alla gånger men det hör till. Leao är bättre än vad han varit på länge och varje minut av att se honom är en fröjd just nu! I andra halvlek händer det något. I minut 58 kommer colombianen Agudelo in och 6 minuter senare gör han 1-1. Klockan går och Milan borde vi det här stadiet av matchen gjort mer än ett mål, men klockan går över 90-strecket. Kommande fem och en halv minut är faktiskt helt otroliga. Allt börjar med att Messias skruvar in bollen i vänstra hörnet, eller vänta börjar det verkligen så? Nej, domaren blåser i pipan cirka 1 sekund innan Messias mål för att Rebic lagt sig ner, målet kan då inte bli godkänt. Messias och resterande lagkamrater beter sig på ett sätt som man sällan ser. Vilket man förstår. Som Christoffer Svanemar, som kommenterade matchen, sa: Domaren kan nog ha blåst bort en Milan-seger. Men som formulseringen lyder så var det mer Milan som tappat, endast, 2 poäng. Det skulle dock bli värre. Gyasi blir assisterad av Kovalenko till 1-2 målet och hela den (nästan) tomma San Siro blir tyst, Milans bänk tror inte sina ögon, det gör inte heller Milan-spelarna. Det enda som hörs är de ekande rösterna från Spezia rånarliga.

Omgångens tränarbyte: 
När Genoa åkte till Florens var det inte längre med Shevchenko som tränare, den före detta Milan-spelaren blev sparkad efter en usel säsong, vilket han själv visste att det skulle bli redan efter ett par dagar i Genoa. Istället fick Abdoulay Konko kliva in som interim-tränare tills en frågan var löst. Det blev 6-0 till Fiorentina och Konko, eller snarare Genoa, har några seriösa problem att handskas med. Något mer positivt är att Fiorentina verkligen fått igång maskinen, eller vänta, hur var det nu med Genoa? 

Resultat :
 

Sampdoria Torino 1-2
1-0 Caputo 18´, 1-1 Singo 27´, 1-2 Praet 67´
 
Salernitana Lazio 0-3
0-1 Immobile 7´, 0-2 Immobile 10´, 0-3 Lazzari 66´
 
Juventus Udinese 2-0
1-0 Dybala 19´, 2-0 McKennie 79´
 
Sassuolo Hellas Verona 2-4
0-1 Caprari 37´, 0-2 Barak 44´, 1-2 Scamacca 54´, 
1-3 Barak (str.) 57´, 2-3 Defrel 67´, 2-4 Barak 90+4´
 
Venezia Empoli 1-1
0-1 Zurkowski 26´, 1-1 Okereke 73´
 
Roma Cagliari 1-0
1-0 Oliveira (str) 33´
Atalanta Inter 0-0
 
Bologna Napoli 0-2
0-1 Lozano 20´, 0-2 Lozano 47´
 
Milan Spezia 1-2
1-0 Leao 45+1´, 1-1 Agudelo 64´, 1-2 Gyasi 90+6´
 
Fiorentina Genoa 6-0
1-0 Odriozola 15´, 2-0 Bonaventura 34´, 3-0 Biraghi 42´,
4-0 Vlahovic 51´, 5-0 Biraghi 69´, 6-0 Torreira 77´

 

Omgångens lag (4-3-3):

Målvakt:


Provedel (Spezia)
Det är trots allt han som är skillnaden att Spezia inte släpper in mer än ett mål. Flera fina räddningar, dock en del märkliga beslut som drar ner slutbetyget.

Försvarare

Biraghi (Fiorentina)

Han gör två mål och hyllas på Fiorentinas twitter som “Cristiano McBiraghi”, märkligt. Prestationen var solklar i övrigt. 

Patric (Lazio)
En spelare som inte brukar figurera i sådana här sammanhang men jag tycker att han gör en mycket bra insats. Mycket av Lazio uppbyggnad går genom Patric och han är väldigt bollförande. 

Rugani (Juventus)
Fått spela mer och mer nu på sistone och gör det bra. Fungera väldigt bra bredvid De Ligt och det är ett samarbete som jag ser fram emot att se er av. 

Cuadrado (Juventus)
Gör en mycket bra insats i defensiven och man ser också att han viktig för Juventus i och med hans rutin och erfarenhet. 

Mittfältare

Bonaventura (Fiorentina)
1 mål och 1 assist står han för i krossen mot Genoa. Tillsammans med Biraghi planens bästa spelare.

Milinkovic-Savic (Lazio)
Som vanligt en mycket fin insats från serben. En assist och mycket delaktig och avgörande i Lazio spel är vad han gör i matchen. 

Torreira (Fiorentina)
Navet i Fiorentina och och den som styr på mitten och dirigerar sina medspelare vilket han gör väldigt bra mot Genoa. 

Anfallare

Leao (Milan)
Mycket bra insats där ha hela tiden är kreativ och den som skapar och alltid hotar i Milan. Hela tiden beredd på sin nästa aktion. 

Immobile (Lazio)
Två mål och gamla Immobile fick man se när han och hans Lazio körde över Salernitana.

Barak (Hellas Verona)
Ett hattrick och en mycket fin insats där han alltid är skapande och mycket viktigt för Hellas. 

 
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2022-01-18 08:30:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)