Lagbanner
Postpartita #22: Atalanta kommer ta en CL-plats!

Postpartita #22: Atalanta kommer ta en CL-plats!

Omgång 22 bjöd på en tung vinst för Atalanta, ett uteblivet Zlatan-inhopp och ännu ett konstaterande gällande scudetton

Omgångens tunga:
Atalanta fortsätter att leverera i Serie A. Med två nederlag i följd var man på besök på Stadio Olimpico med besked. Mot ett förvisso formsvagt Lazio, men Atalantas tillbakastuds ska inte underskattas. Kanske den mest intressanta spelaren, dansken Rasmus Höjlund blir bara bättre och bättre. Höjlund, född 2003 kom från Sturm Graz i somras och har såklart, som med alla Gasperini-spelare, gått helt under radarn men helt plötsligt denna säsongen exploderat. Konceptet “generationsväxling” finns inte i Atalanta, det är en ständig ruljans på i princip samtliga spelare förutom ett par. Det borde egentligen inte funka, men med Gasperini så är det inte dem konventionella idéerna som går först. Samtidigt som man överallt hyllar Brighton och deras verksamhet, där just nu japanen Kaoru Mitoma är Premier Leagues formstarkaste spelare, så har Atalanta haft en liknande verksamhet i flera år. Spelare värvas inte in för att dem har 1 miljon följare på instagram, utan för att man ser deras riktiga värde och funktionen dem kommer att fylla i laget. Höjlund är bara ett av en hel drös med exempel som Gasperini låtit blomstra i sin verksamhet. 
   När Ademola Lookman assisterar Höjlund till i 65’ till 0-2 så har Atalanta återigen tagit 3 poäng med hjälp av dessa typiska Atalanta-spelare. Nu är de blåsvarta på en tredjeplacering och fortsätter Höjlund och company att leverera så ska nog laget knipa en Champions League-plats igen. En sak är dock säker och det är att Lookman, Höjlund och Scalvini kommer att håva in rejäla pengapåsar till Bergamo sommar.

Omgångens uteblivna inhopp:
I omgångens första match skulle Milan fajtas mot Torino i en ren och skär ångestmatch för de rödvita. Snacket kretsade dock kring den 41-årige svensken. Skulle han göra en återkomst? Det var frågan alla ställde sig. Närvarande var han iallafall, Zlatan var tillbaka vid sidlinjen efter drygt åtta månader när han fick lyfta scudetton borta mot Sassuolo
   Efter den senaste tidens kräftgång kunde Milan återigen vinna en match. Fira är något som Milan inte borde göra eftersom dem vann mot Torino på hemmaplan men en lättnad var det minst sagt. Olivier Girou gjorde 1-0 i en i övrigt stabil vinst på San Siro. Zlatan fick dock inga minuter, men det är nog inte av en slump som Milan vinner när Zlatan är tillbaka. Hans närvaro ska inte underskattas och med hans ledaregenskaper i omklädningsrummet var det nog en stor faktor till vinsten iallafall. Den riktiga återkomsten får vänta till nästa omgång, men som man vet att Zlatan är mer redo än någonsin för att spela fotboll igen, annars skulle han ju lagt av för länge sedan. 

Omgångens scudetto:
Napoli körde över Cremonese som man gör med alla andra lag i Serie A. Kvaratskhelia är otrolig, Osimhen likaså. Det är som vanligt helt enkelt, vad mer finns att skriva? Vinner Napoli scudetton? Ja!




  Resultat :
 

Milan Torino 1-0
1-0 Olivier Giroud 64'
 
Empoli  Spezia 2-2
0-1 Daniele Verde 25', 0-2 Daniele Verde 31', 1-2 Nicolo
Cambiaghi 71', 2-2 Emanuel Vignato 94'
 
Lecce  Roma 1-1
1-0 Självmål 7', 1-1 Paulo Dybala 17'
 
Lazio  Atalanta 0-2
0-1 Davide Zappacosta 23', 0-2 Rasmus Höjlund 65'
 
Udinese Sassuolo 2-2
1-0 Destiny Udogie 1', 1-1 Matheus Henrique 6', 2-1
Jaka Bijol 28, 2-2 Självmål 47'
 
Bologna    Monza  0-1
0-1 Giulio Donati 25'
 
Juventus Fiorentina 1-0
1-0 Adiren Rabiot 34', 
 
Napoli   Cremonese 3-0
1-0 Khvicha Kvaratskhelia 21', 2-0 Victor Osimhen 65', 
3-0 Eljif Elmas 79'
 
Hellas Verona   Salernitana 1-0
1-0 Cyril Ngonge 31'

Sampdoria                        Inter                                  0-0


Tabell:  

 
Tabell:

UR ARKIVET: Pogba påväg tillbaka - detta kan Juventus förvänta sig
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2023-02-15 00:46:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)