Lagbanner
Postpartita #23: Norrmännen tar över!

Postpartita #23: Norrmännen tar över!

I omgång 23 så satte en norrman återigen avtryck på toppfotbollen, De Ketelaere fortsätter vara säsongen flopp och Pogba ser man inte ens i horisonten

Omgångens norrman:
I tider där norrmän är bland de bästa Premier League så nu nationaliteten gjort avtryck även i Serie A. Ola Solbakken har inte fått mycket speltid sedan han kom till Roma i januari, en klassisk inslussningsfas har pågått men mot Lecce fick han ett par minuter och senast mot Hellas Verona fick han plats i startelvan. I brist på Dybala, lagets tunga på vågen, och tajt spelschema med Europa League mötet mot Salzburg i baken och framför sig så passade Mourinho på att ta tillbaka lite kända ansikten. Vänner är dem nog inte, men om slutkörda spelare är alternativet så får Rick Karsdorp spela ändå. Georginio Wijnaldum som i stunder var bland de bästa världen i Liverpool ligger och skvalpar i gränslandet mellan skadad och frysbox. Bra är han verkligen inte, men mer kan man inte begära av någon som bara spelar fåtal minuter och nyss tillbaka från en långtidsskada. 
   Verona står på sig bra som vanligt denna säsong, något som också statistiken visar då man aldrig släppt in mer än 1 mål i de 8 matcherna sedan återstarten. Matchen är jämn och frågan är om inte Verona ska göra ett mål. Det är verkligen inte så att Roma dominerar, även om man kommer till mest chanser, men det på grund av individuell kvalité. Verona som rest sig rejält från träsket man befann sig i tidigare på säsongen. En stabil och tydlig spelidé finns där men att vinna mot Roma kan man inte begära. 1-0 är dock taget för Verona. Solbakken gör mål precis i lutet på första halvlek. Därefter är det inte mycket till underhållande. Verona försöker etablera en press men det blir för svårt mot skickliga Roma. Solbakkens succé i succélaget Bodö/Glimt kanske kan sprida sig till Roma, det behöver man i kommande match mot Salzburg på Olimpico. 

Omgångens urusla:
Monza-Milan hade mycket att erbjuda. Berlusconi/Galiani och deras Monza var en perfekt motståndare för ett Milan som sakta men säkert börjar trampa igång igen. Ett lättsamt Monza som inte förlorat sedan återstarten och mer eller mindre säkrat kontraktet tog gladeligen emot Milan, speciellt nu när rossoneri behöver komma igång igen. Den otroligt viktiga moralmatchen mot Tottenham i veckan höjde självförtroendet enormt och det såg man. Samtidigt som man laborerar med formationer som inte ska eller har varit aktuella innan så ser Milan bra ut igen. Bra kanske är att ta i men mer självsäkra än för två veckor sedan. Det har kanske inte sprudlat i de senaste vinsterna men vinster har det varit och det är en bra början. 
   Mot Monza kom Milan till flera bra lägen, trots att man fortfarande såg de gamla (och dåliga) vanorna i att blir allt för tillbakapressade. Samtidigt som Monza har bollinnehavet och kan säkert göra ett mål så sätter Milan chanserna (en iallafall). Någon som inte kan det och har inte kunnat hela säsongen är De Ketelaere. Inte nog med att han fortfarande inte slagits sig in en startelva så missar han lägen när han väl får spela. Det lossnar aldrig. Det kommer det heller inte göra i Milan, inte denna säsongen åtminstone. Tåls att sägas igen: urusel scouting av Milan. Säsongens flopp.

Omgångens skada:
Det må inte vara något bundet till omgången men det måste tas upp. Paul Pogbas skada. Vad händer? Han har alltså inte spelat fotboll sedan i april förra året i Manchester United. Han har inte spelat fotboll i Juventus än. Han var med i truppen mot Monza förra omgången men nu utanför truppen igen. Det har redan rapporterats att han fuskat lite med skadan och var skadad när Juventus frågade men spelbar när Frankrike frågade inför VM. Månaderna har passerat men inga nyheter. Som det ser ut nu så förvånar det mig inte om han blir utan speltid denna säsongen, om så är fallet så blir han förmodligen inte kvar. Om man spelar å andra sidan så gör han inte mer 3 matcher utan att skadan återuppstår, så har ju historiken varit. En av världens, om inte världens, mest elektriska spelare får sin karriär bortblåst. Nåväl, ett VM-guld etc men skulle nog kunna bli så mycket mer. Min gissning är att Zaniolo och Pogba står på varsin sida av planen i Turkiet nästa säsong. 



  Resultat :
 

Sassuolo Napoli 0-2
0-1 Kvicha Kvaratskhelia 12', 0-2 Victor Osimhen 33'
 
Sampdoria  Bologna 1-2
0-1 Roberto Soriano 27', 1-1 Abdelhamid Sabiri 68', 
1-2 Riccardo Orsolini 90'
 
Monza   Milan 0-1
0-1 Junior Messias 31'
 
Inter  Udinese 3-1
1-o Romelu Lukaku 20', 1-1 Sandi Lovric 43', 2-1 
Hnerikh Mkhitaryan 73', 3-1 Lautaro Martinez 89'
 
Atalanta Lecce 1-2
0-1 Assan Ceesay 4', 0-2 Alexis Blin 74', 1-2 Rasmus 
Höjlund 87'
 
Fiorentina    Empoli  1-1
0-1 Nicolo Cambiaghi 28', 1-1 Arthur Cabral 85'
 
Salernitana Lazio 0-2
0-1 Ciro Immobile 60', 0-2 Ciro Immobile 69'
 
Spezia    Juventus 0-2
0-1 Moise Kean 32', 0-2 Angel Di Maria 66'
 
Roma   Hellas Verona 1-0
1-0 Ola Solbakken 45'

Torino                        Cremonese                               1-1
1-0 Antonio Sanabria 41', 1-1 Frank Tsadjout 54',
1-2 Emanuele Valeri 74', 2-2 Wilifred Singo 79'


Tabell:  

 
Tabell:

UR ARKIVET: Pogba påväg tillbaka - detta kan Juventus förvänta sig
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2023-02-20 22:46:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)