Lagbanner
Postpartita #23 - Målen & sammandragen

Postpartita #23 - Målen & sammandragen

Inter vann derbyt, Atalanta tog ett fin CL-steg, Ballardini vägrar förlora och Spezia nere på jorden igen när tjugotredje omgången nästan fullbordades.

Ja, omgången bjöd på en rad fina matcher där Derby della Madonnina var huvudnumret - men vi börjar på fredagkvällen med att Fiorentina tog en viktig seger hemma mot förra omgångens överraskningslag Spezia.

.

* * *

...och fortsatte med att Cagliari förlorade. Laget har nu ligans säsmta form och har inte vunnit på sexton (?!) matcher. Senast var det 7 november (hemma mot Sampdoria).
Nicola verkar dock ha fått fason på sitt Torino och är obesegrad sen han tillträdde efter Giampaolo för fem omgångar sen.



* * *
Serie A-lördagen började kl 15.00 med att Simone Inzaghi tog sin hundrade seger som Serie A-tränare när Luis Alberto gjorde matchens enda mål när Lazio slog Sampdoria hemma på Olimpico.



* * *

Lite senare på kvällen visade Hellas Verona klass och var så när att ta tre stadiga poäng borta mot Genoa. Men Genoa med Ballardini vägrar förlora. Laget är nu sjätte bästa poänmässigt 2021.
Evighetsmaskinen Goran Pandev hoppade in - för 155:e gången. Med det är han den mesta inhopparen i Serie A sen trepoängseran inleddes. Antagligen mest totalt också.



* * *

I "nattamatchen"  fixade Sassuolo en kvittering hemma mot Bologna efter att backen Hickey blivit utvisad. Han är den fjärde brittiska spelaren som blivit det. Kompis med Platt, Vieira och Ince i den ligan.

 

* * *

Parma började starkast hemma mot Udinese och hade 2-0 i paus. Gottis grabbar vaknade till och både reducearde och kvitterade i andra. Två tunga tappade poäng där för Parma i jakten på en Serie A-biljett för nästa säsong.

 

* * *

Dags för Big Match då. Derby della Madonnina , Milan vs Inter. 
Scudetto och Lukaku vs Ibra-strid hade haussat matchen ordentligt.
Bra blev den men kanske mest för Inter som tog en meriterande 3-0 seger.
Att Milans målvakt Donnarumma är det yngsta spelaren någonsin i Serie A som nått 200 matcher är väl ingen milstoö-lpe man tänker på en sån här dag.
För tio år sedan var lagen i samma läge - fast tvärtom. Milan vann med 3-0 och drog ifrån i toppen och vann sedan ligan.
Romelu Lukaku är den första spelaren som gjort mål i fyra raka derbyn för Inter sen Lorenzi på femtiotalet...
Lika fast omvänt nu?

 

* * *

Matchen efter var heller inte kattskit. Atalanta fortsatte sin fina form och malde ner Napoli hemma där Luis Muriel gjorde sitt nio raka mål som startspelare.



* * *

Desto lojare var det i Benevento den sena söndagsmatchen då  Benevento och Roma delade på poängen efter en mållös match.

 

* * * 

Juventus mot Crotones spelas måndag 20.45

* * *

Tabell:

 

La Curva-redaktionen2021-02-22 13:15:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)