Lagbanner
Postpartita #24: Inzaghis dårskap!

Postpartita #24: Inzaghis dårskap!

Här skriver vi om det allra mest intressanta från omgångens Serie A!

Omgång 24 är spelad och det blev en omgång med en tappad match, en pånyttfödelse och ett tapp!


Omgångens tappade:
Derby della Madonnina! En av säsongens höjdpunkter! Efter 2 veckors frånvaro var Serie A tillbaka med ett derby på San Siro. Detta var matchen som Inter skulle dra ifrån eller som Milan skulle hoppa på tåget tillsammans med Inter och Napoli. Ett Milan utan en hel drös ordinarie spelare från start och ett Inter med sin allra vassaste elva.
   Det var däremot inte spelarna som kom att stå riktigt i centrum. Det var Simone Inzaghi och hans coachande. De regerande mästarna gör i 1-0 i första halvlek sedan börjar det som kom att avgöra matchen. Inzaghi gör inget för att vinna matchen. Snarare tyder hans byten på att han vill behålla matchen. Inzaghi bär dock inte bära all skuld. Spelarna på plan har goda chanser att utöka sin 1-0 ledning men det händer inte. Det som istället hände var Oliver Giroud. 
   Fransmannen som vikarierade för Zlatan gjorde exakt det som han skulle och lite till. När Inzaghis dårskap peakade så gör Giroud 1-1 och tre minuter senare 1-2. Så slutade tillställningen. 
   Det som är det stora frågetecknet är hur Inter och Inzaghi kan tillåta det här. Spelare för spelare är man bättre på nästan alla positioner. Milan spelar inte någon imponerande fotboll, vänsterkanten med Hernandez och Leao fungerar inte riktigt och Kessie spelar offensiv mittfältare. Trots det så sumpar man den här matchen. Nu är Milan med i allra högsta grad. Och en sak som är säker är att inte kommer vara slutkörda när månaden är slut. 5 matcher återstår i februari bland annat mot Liverpool och liga-tvåan Napoli. 

Omgångens pånyttfödelse:
Två veckors uppehåll har inneburit en slutspurt på januarifönstret och en del nya klubbadresser för ett par spelare. Däribland Dusan Vlahovic och Denis Zakaria. Bägge landade i Juventus som tycks ha gjort ett imponerande fönster trots deras taskiga resultat, men Juventus är Juventus.
   Det var ett nytt Juventus som klev ut mot Hellas Verona. Dybala verkade ha glömt bort stökigheterna med kontraktet, Chiellini var tillbaka på plan och klubben kändes stolta för att ha landat en av världens mest eftertraktade spelare och det märktes. Mot ett starkt Hellas Verona så går man ut och visar att man är Juventus. Den gamla damen synade Igor Tudors man-man taktik och kunde skära igenom Veronas försvar. 
   En stabil och stolt 2-0 seger blev det. Det jag kan konstatera efter den här matchen är hur slagkraftiga Juventus ändå är. Man tar in Vlahovic som är den man på allas läppar senaste året och Zakaria som är en otroligt eftertraktad han med, med bud från Premier League han med. Nedved gjorde verkligen jobbet i januari. Med en match mer spelad så ligger laget på fjärdeplatsen. Medan Inter, Napoli och Milan slåss om scudetton så slåss Juventus och Atalanta om fjärdeplatsen. 

Omgångens tapp: 
6-0. Så blev de för ungefär 3 veckor sedan mot Genoa. Den matchen säger väl egentligen mer om Genoa än Fiorentina, men det var ändå ett välmående Fiorentina. Från klarhet till klarhet kastades dem in i oklarheten. Men den store Vlahovic borta var det inte mycket som var kul. I ett tappert försök att ersätta serben värvade man Arthur Cabral. 
   Lazio stod iallafall på andra sidan planen och låg på en Europa League placering i handen. Dem blåa från Lazio var mer spända på match än Viola och utan muskler förlorade Fiorentina med 0-3. Fiorentina lämnade stadion med ett stort hål längst fram som ska repareras med ett hav med pengar. 

Resultat :
 

Roma Genoa 0-0
 
Inter Milan 1-2
1-0 Perisic 38´, 1-1 Giroud 75´, 1-2 Giroud 78´
 
Fiorentina Lazio 0-3
0-1 Milinkovic-Savic 52´, 0-2 Immobile 70´, 
0-3 Biraghi (sj. mål) 81´
 
Atalanta Cagliari 1-2
0-1  Pereiro 50´, 1-1 Palomino 64´, 1-2 Pereiro 68´
 
Bologna Empoli 0-0
 
Sampdoria Sassuolo 4-0
1-0 Caputo 5´, 2-0 Sensi 7´, 3-0 Conti 63´,
4-0 Candreva (str) 90+1´
Venezia Napoli 0-2
0-1 Osimhen 59´, 0-2 Petagna 90+10´
 
Udinese Torino 2-0
1-0 Molina 90+3´, 2-0 Pussetto 90´+7´
 
Juventus Hellas Verona 2-0
1-0 Vlahovic 13´, 2-0 Zakaria 61´
 
Salernitana Spezia 2-2
1-0 Verdi 3´, 1-1 Manaj (str) 12´, 2-1 Verdi 16´, 
2-2 Verde (str) 30´



Omgångens lag (3-5-2):

Målvakt:


Falcone (Sampdoria)
Otrolig match. Räddar Sampdoria hela tiden. Räddningar hela tiden och en insats som denna för en målvakt var det längesedan jag såg. 

Försvarare

Ibanez (Roma)

Offensivt så presterar inte laget, däremot släpper man inte in något och Ibanez var viktig där. Viktigt defensiv insats. 

Smalling (Roma)
Se ovan.

De Ligt (Juventus)
Som vanligt väldigt aktiv och visar alltid att han är där. Håller nollan och vinner alla dueller. 

Mittfältare

Perisic (Inter)
Är den stora initiativtagaren och bidrar mycket i offensiven. Borde fått spela mer då han var ett riktigt hot. Gör också det enda målet för Inter.

Tonali (Milan)
Funkade mycket bra tillsammans med Bennacer på mitten och växer för varje match han spelar. Han tog mycket ansvar och hans laganda speglar också av sig i sitt spel där han är väldigt offrande. 

Cristante (Roma)
Gör en otrolig insats där han är mycket aktiv offensivt vilket inte har till vanligheten och är också alltid ett hot. 

Sensi (Sampdoria)
Mycket fin insats med 1 mål och hela tiden rörlig och tillgänglig. 

Candreva (Samdoria)
Han är återigen tillbaka i omgången lag! 2 assist och 1 mål levererades från hans sida. Vet inte hur många gånger han gjort dessa siffror, men det är många. Enastående!

Anfallare

Giroud (Milan)
Avgör Milan-derbyt och är den stora kungen i Milano. Kanske är han också den som har brutit förbannelsen över nummer 9 i Milan. En insats han och Milanistas sent kommer glömma. 

Pereiro (Cagliari)
2 mål och sänker Atalanta i en mycket viktigt match för motståndarna. Felfri!
 
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2022-02-07 20:33:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)