Lagbanner
Postpartita #24: Zlatan är här för att stanna!

Postpartita #24: Zlatan är här för att stanna!

I omgång 24 så gjorde Zlatan comeback, Juventus näst bäst och Roma är inne i en klassisk Mourinho-dipp!

Omgångens återkomst:
Äntligen var det det dags för den bästa svensk som någonsin gjort det att spela fotboll igen. Zlatan Ibrahimovic gjorde tillslut comeback i mötet mot ett svagt Atalanta. Det var ett Milan som verkligen tagit sig upp på hästen igen, nu har de rödsvarta vunnit sina fyra senaste matcher och inget talar för att kurvan kommer vända. Det är ingen vidskeplighet att när Zlatan var tillbaka i matchtruppen så började laget vinna, så är det bara. 
   Atalanta å andra sidan kom in i matchen med en usel resultatrad. En vinst på de fyra senaste och det är lätt att göra de unga spelarnas orutin till syndabockar. Och som det brukar vara med trender, så är dem här för att stanna, iallafall ett tag. Atalantas offensiva hot finns dock alltid närvarande. 41-åringen kom in i 74’ mot hans egentliga ersättare Olivier Giroud. För varje säsong och match har man sett Zlatans speed och intensitet minskat, lägg på att han inte spelat fotboll sedan i maj förra året, konstigt nog är det inte en sorg man känner för att det snart är över, snarare att han är ett fenomen som saknar motstycke. Bäst på plan var han inte de dryga 20 minuter han fick spela, men det var 20 minuter och det ska inte underskattas. Zlatan var dock tydlig med att han inte kommer vara nöjd med 20 minuter framöver. Till DAZN efter matchen säger svensken: “Om jag inte bidrar till resultat eller bara kan spela sista 5-10 minutrarna, kommer jag stanna hemma…jag vill spela hela matchen” . I och med inhoppet blev han också äldste Milan-spelaren någonsin att spela en match i Serie-A. 
   Det är surrealistiskt att tänka på det men man kan nog helt ärligt förvänta sig att Zlatan gör ett par mål denna säsong. Att en spelare som man kan argumentera hade sina bästa stunder på 00-talet, förmodligen kommer vara otroligt nyttig och göra mål i Milan 2023…det går inte att greppa riktigt. 

Omgångens moraliska återkomst:
Juventus nya ledning har kommit in i utan att göra några som helst ringar på vattnet. Kan det vara det mest kontrollerade ledningsbyte någonsin? Det är åtminstone uppe för diskussion. Vad det ser ut som just nu så får ju klubbens fiffel med stålar att få konsekvenser, 15 poängs avdrag (inte någon ekonomisk symbolböter). I en tabell exklusive poängavdrag så ligger den gamla damen på en klar andraplats med 3 poäng ner till trean. En rolig fotboll spelar man sannerligen inte, när har Juventus någonsin gjort det däremot, men resultaten är där. Di Maria har bara fortsatt spela fotboll som han gjorde i VM, Juan Cuadrado är lika bra som han varit senaste säsongerna och Bremer växer in mer och mer i rollen som stomme. Juve ligger alltså tvåa utan att ha fått ut långt från full potential av Vlahovic, därtill har Pogba och Chiesa (klubbens största stjärnor) varit frånvarande stora respektive hela säsongen. Kanske blir deras framgång på planen enbart synlig då konkurrensen är svag, men ändå. Det är inget häpnadsväckande spelarmaterial Allegri har att jobba med, men Allegri har bara fortsatt spela sin fotboll och det har funkat (som om någon någonsin sagt att den inte gör det).

Omgångens haveri:
Roma havererar. Det är inga fina resultat Mourinho har att visa upp senaste månaden, nu har man nått botten. Cremonese stod som värdar för Roma. Ett Cremonese som inför matchen inte vunnit en enda (!) match i ligan denna säsong. Tidigare i veckan hade man på något sätt lyckats klara sig undan utgång i Europa League mot Red Bull Salzburg efter att man gjort 2 snabba mål och sedan stängt igen kiosken. Tillbaka till verkligheten, där deppiga Cremonese väntade, där värdarna faktiskt visade lite pannben. Mourinhos killar var inte alls påkopplade, i kombination med att det var stolpe ut hela matchen. Cremonese ville vinna lite mer och då spelar kvalité inte så stor roll längre. Tidig ledning för hemmalaget innebar ett mentalt övertag hela matchen och Roma hade svårt. 1-1 komm dock, men hemmalget svarade med 2-1 i slutminutrarna. Mourinho: utvisad.


  Resultat :
 

Empoli Napoli 0-2
0-1 Självmål 17', 0-2 Victor Osimhen 28
 
Lecce  Sassuolo 0-1
0-1 Kristian Thorstvedt 65'
 
Bologna   Inter 1-0
1-0 Riccardo Orsolini 76'
 
Salernitana  Monza 3-0
1-0 Lassana Coulibaly 52', 2-0 Krigoris Kastanos 65', 
3-0 Antonio Candreva 71' 
 
Udinese Spezia 2-2
0-1 M'Bala Nzola 6', 1-1 Beto 22', 2-1 Roberto Pereyra
55', 2-2 M'Bala Nzola 72'
 
Milan    Atalanta  2-0
1-0 Självmål 25', 2-0 Junior Messias 86' 
 
Hellas Verona Fiorentina 0-3
0-1 Antonin Barak 12', 0-2 Arthur Cabral 38', 0-3 
Cristiano Biraghi 89' 
 
Lazio    Sampdoria 1-0
1-0 Luis Alberto 80' 
 
Cremonese   Roma 2-1
1-0 Frank Tsadjout 17', 1-1 Leandro Spinazzola 71',
2-1 Daniel Ciofani 83' 

Juventus                        Torino                                  1-1
0-1 Yann Karamoh 2', 1-1 Juan Cuarado 16', 1-2 Antonio
Sanabria 43', 2-2 Danilo 46', 3-2 Bremer 71', 4-2 Adrien
Rabiot 80'


Tabell:  

 
Tabell:

UR ARKIVET: Pogba påväg tillbaka - detta kan Juventus förvänta sig
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2023-03-01 06:13:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)