Lagbanner
Postpartita #25: Napoli faller för Sarris geniala plan

Postpartita #25: Napoli faller för Sarris geniala plan

I omgång 25 så fick vi se Lazio som bara Sarri egentligen känner, Roma stog för en väntad rekyl och gåshud när Florens hyllar Astori och vinner mot Milan!

Omgångens oberäkneliga:
Genom hela säsongen har det varit en sak som kännetecknat Lazio, deras förmåga att aldrig hitta kontinuitet. Med det sagt så innebär kontinuitet inte alltid dåligt. Maurizio Sarri har trots allt en hel del erfarenhet och vet hur man slår lag som egentligen är nivåer bättre än det egna laget. Visst, det kan komma någon kass förlust mot Salernitana där och ett Lecce där, men så länge man tar sina stora skalper som den i helgen så jämnar allt det där ut sig. 
   Om man kollar på Lazios senaste resultatrad känns allt så uträknat, i minsta detalj, såpass uträknat att man ser det på resultattavlan. De 14 matcher som Lazio spelat sedan återstarten har det blivit mer än 2 mål tre gånger. Inget har gått överstyr. Det säger självklart mer om Sarri än om Lazio. Å andra sidan så är det en ruggigt fin trupp klubben sitter på. Rutin i Pedro, Luis Alberto och Romagnoli. Den obligatoriska och ultimata “wingern” i Felipe Anderson. Miljardmannen Milinkovic-Savic. Och sist men inte minst Italiens överlägset bästa nia senaste decenniet i Ciro Immobile. Vilket jävla lag! Inte en dålig trupp, inte heller en perfekt trupp, men den duger för att slå dem bästa och mer behöver inte Sarri. I sin kammare där han garanterat suttit sugandes på en cigg, slipade han en ihop en perfekt matchplan för mötet mot Napoli
   Serieledarna och med största säkerhet scudetto-vinnarna kom till matchen, likt majoriteten av alla andra matcher denna sösong, höga på självförtroende. Då kunde napolitanarna inte få en sämre motståndare än Sarris Lazio. Första halvlek stängde Lazio-försvaret ner helt. I matcher där Osimhen & co brukar dundra på från start tog det stopp. Napoli styrde dock spelet och hade bollen för det mesta, men det var inte något som störde Lazio. Med ytterbackar som slickade kant för att plocka bort Napolis kanter, kunde Lazios mittfältstrio komma ner och hjälpa Romagnoli och Patric med Osimhen och därmed också avväpna Zielinski och Anguissa. 
   Andra halvlek är i princip identistiskt, en så kallad perfekt match rent taktiskt för Lazio, inga toppar eller dalar bara ett lugnt och väl genomtänkt försvar. Man får in ett mål som man kanske inte riktigt förtjänar, samtidigt som Napoli inte får in bollen som dem kanske förtjänar. Med ett perfekt försvarsspel tog Sarri en 0-1 seger i Neapel, säsongen största vinst för Lazio (i konkurrens med derbyt). 

Omgångens rekyl:
Förra omgångens stora glädje för Cremonese, då säsongen första vinst kom, visste man bara skulle sluta i rekyl för Mourinho. Är det något den vinröda delen av Rom, med Mourinho i spetsen, kan är det att studsa tillbaka för som man har gjort det senaste säsongen. Man vet också att Mourinho ger en rejäl hårtork till truppen och sedan är det pang på rödbetan igen. Match mot formstarka Juventus kunde inte passa Mourinho bättre. 
   Det var ingen dålig insats som Juventus gjorde på Olimpico, dem fick sina lägen i en match där dem dominerade bollinnehavet. Mourinho, likt Sarri (och Allegri för den delen) är försvarsgubbar. I en match där det var Mourinhos sida som fick försvara sig var det också dem som drog det längsta strået. 1-0 av, var det verkar vedervärdiga människan, Gianluca Mancini räckte för 3 poäng. 
   Matchens stora underhållning kom dock från Moise Kean. I 89’ och hinner vara på planen i 40 sekunder innan han sparkar ner Mancini, på ett klassiskt Totti vs Balotelli-vis. Kan ändå förstå honom. När Mancini, som man vet är ett riktigt as, drar och flänger i en så vill man ju ge tillbaka. Sedan ska det ju inte gå långt att man drar en sträckt vrist i baksida lår men men.

Omgångens gåshud:
Det var 5 år sedan Davide Astoris gick bort när Fiorentina tog sig an Milan på Artemio Franchi. Otroligt fint med videoklippen och stämningen som gick att ta på. En berg- och dalbanan med känslor var det minst sagt den eftermiddagen. Mot ett blekt Milan i första halvlek kunde Fiorentina dominera på alla möjliga sätt. Det var dock mållöst när matchen begav sig in i den andra halvlek. Nicolas Gonzalez gör tidigt mål på straff och strax därefter kommer Zlatan återigen in. När Milan kommer in i matchen mer och mer börjar Fiorentina skaka lite, men Milan är uddlösa. Luka Jovic kommer in i slutminutrarna och dundrar in 2-0 med huvudet. Spiken i kistan, Florens sjunger. Om det är ett ställde jag skulle vilja vara på då, är det på Artemio Franchi i en tvåmålsledning mot Milan. Vilken stämning och atmosfär! En stor skalp för Fiorentina som inte har något att spela för, men som inte kunde hedra Astori på ett bättre sätt. 

  Resultat :
 

Napoli Lazio 0-1
0-1 Matias Vecino 67', 
 
Monza   Empoli 2-1
1-0 Patrick Ciurria 19', 1-1 Martin Satriano 51', 2-1 
Armando Izzo 67'
 
Atalanta   Udinese 0-0
 
Fiorentina  Milan 2-1
1-0 Nicolas Gonzalez 49', 2-0 Luka Jovic 87', 2-1 
Theo Hernandez 95'
 
Spezia Hellas Verona 0-0

 
Sampdoria    Salernitana  0-0
 
Inter Lecce 2-0
Henrikh Mkhitaryan 29', 2-0 Lautaro Martinez 53'
 
Roma    Juventus 1-0
1-0 Gianluca Macini 53',
 
Sassuolo   Cremonese 3-2
1-0 Armand Lauriente 26', 2-0 Davide Frattesi 41', 2-1 
Cyriel Dessers 62', 2-2 Cyriel Dessers 83', 3-2 Nedim 
Bajrami 92', 

Torino                        Bologna                                   1-0
1-0 Yann Karamoh 22'


Tabell:  

 
Tabell:

UR ARKIVET: Pogba påväg tillbaka - detta kan Juventus förvänta sig
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2023-03-06 23:17:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)