Lagbanner
Postpartita #25: Milans svaga trupp

Postpartita #25: Milans svaga trupp

I omgång 25 gör Milan ett tungt poängtapp, Roma har fick sig en badboy och Bolognas mående konstateras!

Omgångens poängtapp:
När Inter dragit ifrån resten av gänget i täten, är det Juventus och Milan som får slåss om den, inte så viktiga, men smått prestigefyllda, andraplatsen. Milan åkte dryga milen upp till sina vänner i Monza där mittenlaget skulle stå som värdar. Efter mötet med Stade Rennes på torsdagskvällen valde Stefano Pioli att rotera i startelvan. Detta gjorde dels att Luka Jovic och Noah Okafor fick chansen, men också att rutinerade Monza kunde utnyttja just rotationen. Faktum är att det syntes att Milans ordinarie offensiv inte var på plan, för att man hade inte mycket att erbjuda framåt under första halvleken. Istället tog landslagsmannen och lagkaptenen Matteo Pessina tag i taktpinnen genom att göra 1-0 på straff. 2-0 hinner till och med komma innan domaren avslutar halvleken. 

I andra halvlek byts Leao, Pulisic Giroud in och man kan säga att det märktes varför det är just dem som är startspelare. När Jovic slår till en Monzaspelare och blir utvisad, blir det än mer tydligt att han har långt kvar innan han tar plats i startelva, även om han gjort en helt okej säsong. Girouds inhopp blir lyckat när fransmannen reducerar till 2-1. I slutminuterna gjorde även Pulisic 2-2 och här var väl ändå en poäng säkrad? Monza var dock inte klara med kvällen. Warren Bondo och Lorenzo Colombo gör varsitt och Monza vinner tillslut med 4-2. Förvisso mot ett Milan “mellan matcher” men resultatet säger ändå någonting om Milans trupp och dess skörhet. 

Omgångens badboy:
Daniele De Rossis intåg i Roma har inte gjort att supportrarna saknar Jose Mourinho. En mer framåtlutad och explosiv fotboll är lika med en mer attraktiv fotboll, det kan nog de flesta skriva under på. I denna omgången stod Frosinone på andra sidan. Efter att ha gjort en bra insats borta mot Feyenoord på De Kuip, blev Roma utan vinst även den gången, nu skulle man återigen ta 3 poäng. 

Den unge holländaren Dean Huijsen, född 2005, slog till i minut 38’ och firade retsamt. Pekfingret framför munnen i den klassiska “hysch-målgesten” stod i centrum, något som förstås väckte känslor. Inte minst hos medspelare. Den evigt obehaglige Gianluca Manicni var tydligt och markerade att “sådär gör man inte, kom inte och tro att du är något”, för att i nästa ögonblick försvara Huijsen som var ett hett villebråd för motståndarna efter firandet. 

Roma vinner matchen med komfortabla 0-3 och flyger fram i tabellen. Just nu är nog Roma favorit på att ta hem den åtråvärda fjärdeplatsen.

Omgångens mående:
Lazio återvände till Stadio Olimpico med ett leende på läpparna. Efter att tidigare under veckan vunnit mot Bayern Munchen och kanske tagit säsongens största vinst, kunde till och med Maurizio Sarri vara glad. Ett gäng som förmodligen mår bättre än Lazio är förstås Bologna, som bara blir bättre och bättre. I jakten på Europa, och till och med Champions League tycks Thiago Motta aldrig ge sig. Mot Lazio så var det just hemmalaget som förde matchen i första halvlek, där målet också kom genom Gustav Isaksen. Bologna rörde inte en min och fortsatte med sitt. Utdelning får man också när Oussama El Azzouzi kvitterade i slutet på första halvlek. Andra halvlek har Bologna tagit över taktpinnen och ser mycket vassare ut. Den gamle Bayern Munchen-talangen tillika Bolognas bäste målskytt, Joshua Zirkzee, dundrar ditt 1-2 på halvvolley. 3 poäng hämtar Zirkzee till Bologna och ingen vet vart detta ska sluta. 
 


Resultat:
 

Torino Lecce  2-0 
1-0 Raoul Bellanova 50', 2-0 Duvan Zapata 81'
 
Inter Salernitana 4-0
1-0 Marcus Thuram 17', 2-0 Lautaro Martinez 19', 3-0
Denzel Dumfries 40', 4-0 Marko Arnautovic 90'
 
Napoli  Genoa  1-1
0-1 Morten Frendrup 47', 1-1 Cyril Ngonge 90'
Hellas Verona Juventus 2-2
1-0 Michael Folorunsho 11', 1-1 Dusan Vlahovic 28', 
2-1 Tijjani Noslin 52', 2-2 Adrien Rabiot 55'
 
Atalanta Sassuolo  3-0

1-0 Mario Pasalic 22', 2-0 Teun Koopmeiners 58', 3-0
Mirchell Bakker 75'

Lazio  Bologna 1-2
1-0 Gustav Isaksen 18', 1-1 Oussamma El Azzouzi 39'
1-2 Joshua Zirkzee 78'
 
Empoli  Fiorentina 1-1
0-1 Lucas Beltran 29', 1-1 M'Baye Niang 56'
 
Udinese Caglirari 1-1
1-0 Jordan Zemura 14', 1-1 Gianluca Gaetano 44'
 
Frosinone Roma 0-3
0-1 Dean Huijsen 38', 0-2 Sardar Azmoun 71', 0-3 
Leandro Paredes 81'

Monza                        Milan                          4-1
1-0 Matteo Pessina 45', 2-0 Dany Mota 51', 2-1
Olivier Giroud 84', 2-2 Christian Pulisic 88', 3-2
Warren Bondo 90', 4-2 Lorenzo Colombo 95'
 
 


Tabell:  

 
Tabell:

 
  

TV: Hien: Det är skillnaden på Serie A och allsvenskan
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2024-02-19 20:30:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)