Postpartita #25 - Målen & sammandragen

Bracelet, Goleadore, häxjakt, Stygge Stryger, Force majeur och allt de andra.

Force majeur
Vi börjar med - ingenting. Ett sjukt Torino struntade i att dra ner till Rom trots att Lega Serie A inte godkände att de stannade hemma.
Samma situation som i höstas när Napoli inte åkte till Turin för att möta Juventus. Än så länge är det en 3-0 seger för Lazio men det kan säker ändra sig med tiden.
Fotbollsförbundet FIGC är nämligen på Torinos linje här, att de var utom laget kontroll - dvs Force majeur.
Nog är det anmärkningsvärt att inte Lega Serie A och FIGC har samma regler angående såna här situationer.

* * *

Goleadore
Det tog lite tid men i sin 600:e ligamatch blev  Cristiano Ronaldo världens meste målskytt. Juventus gjorde sin plikt mot Spezia och vann komfortabelt med 3-0.
Nu är scudettojakten öppen igen...

* * *

Hopkok
Finns en sägen: "Vatten kokar vid hundra och mjölk när man vänder ryggen till".
Liknande kan man dra mellan Sassuolo och Napoli. Så fort man fokuserade på något annat blev det mål.
Sassuolo var nära att ta alla poäng på ett tidigt stadium med en mängd chanser. Napoli vände och kändes sig som klara segrare.
Då presenterar Manolas sig i den femte övertidsminuten...

* * *

Blowjob
Cosmieffekt - i en halvlek. Mest överraskande var väl att det stod 1-1 i paus mellan Atalanta och Crotone.
Sen blåste hemmalaget södner matchen med fyra mål till och Crotones nya tränare fick inte direkt den drömstart han ville ha.
Ytterbacken Gosens gjorde sitt nionde mål för säsongen. Någon som saknar Gomez?

* * *

Häxjakt
Hemmalaget har efter den viktiga segern på Sardinien mot Cagliari i vintras bara rasat och det var viktigt för Inzaghis Benevento att göra bra match mot ett Hellas Verona som egentligen inte har något att spela för. Det var klasskillnad. Gästerna pressade sönder "häxorna" och Benevento ser mer och mer ut som ett Serie B-lag.
T.o.m domare Ayroldi tyckte det var nog och blåste av matchen några sekunder innan de nått nittio minuter.

* * *

Vinnarskalle
Viktig, viktig seger för Semplicis Cagliari när de besegrade Bologna hemma. Slit och släng-match där de kunde gått åt båda hållen men Juvelånet Ruganis panna skilde lagen.
Skön klättring förbi Torino i tabellen.

* * *

Halvljus
Två lag med sviktande form. Klart derbyt della Lanterna slutar oavgjort. Men man märkte att Ballardinis men var hungrigare för segern verkar nog mest besvikna efter matchen.

* * *

Aggressiv-Passiv
"Jag har stöttat er så mycket jag kan  - vinn nu!"
Fiorentinas president Commisso var förbannad efter förlusten mot Udinese och hade klara direktiv. Tyvärr var väl laget aldrig riktigt i närheten att vinna men Diawaras VAR-mål i 93:e minuten var en ordentlig örfil. Spinazzola blev fin tvåmålsskytt - ett för Roma och ett för Viola.
Ett kryss mot Roma hade varit godkänt. Nu är kampen om fortsatt liv i Serie A en realitet.

* * *

Stygge Stryger
Ett Milan utan Zlatan gjorde en riktig plattmatch hemma mot Udinese och fick, oförtjänt, en poäng med sig hem från San Siro när dansken Stryger-Larsens handbolls-tourette plötsligt kom från ingenstans (Kan någon kolla om han har en Milan-vimpel i sitt barndomsrum) och ordnade Milans 121:a straff för säsongen. Klart att kalla Kessie inte missar sånt här tillfälle vid tid 96:20...
Udineses tränare Gotti var självklart rasande. Inte på dansken utan på domaren som lät tilläggstiden passera när handbollen skedde.

* * *

Dubbel
På Torsdagkvällen konkurrerades Zlatan och San Remo med Parma mot Inter. De sistnämnda vann och trots att Parma gjorde bra motstånd så var gästerna det klart bättre laget och tog en rättvist extraskutt i tabellen. Alexis Sanchez blev tvåmålskytt och Conte verkar ha fått pusselbitarna på plats. Parma har fått ett uppsving av D´Aversa och en ödesmatch mot Fiorentina är på ingående i helgen.