Lagbanner
Postpartita #25: Nya serieledare

Postpartita #25: Nya serieledare

Magiskt av Malinovskyi, turbulent i Turin, mästarklass av Milan-lagen och mediokert på Marassi.

Omgångens snackis:
I matchen som aldrig tog slut och knappt spelades (över 105 minuter - var bara 41% var effektiv speltid) var Venezia nära skrällseger mot Torino när Belotti nickade in kvitteringen i den 89 minuten - onside och allt.
Men det tyckte inte VAR-rummet spelade nog roll för Pobega - bredvid Belotti - ansågs påverka spelet med att hindra Caldara att nå Belotti och domaren dömde bort målet.
Intressant och läsa tidningarna Corriere dello Sport och Gazzetta dello Sport. Den förra höll helt med om offsideblåsningen på målet medan den senare totalsågade domarinsatsen och gav en fyra.
Som ni kanske redan vet så ståtar Torino och Gazzetta dello Sport med samma ägare i Urbano Cairo

Omgångens vinnare:
Visst, Inter har en match mindre spelad (Bologna borta) än Milan men den måste vinnas. 
Milan avslutade sin San Siro-festival på bästa sätt genom att plocka ner Sampdoria med ett klassmål av portugisen Leao.
Det också efter en supercross av Maignan - precis, målvakten i Milan. 
Gästerna hade faktiskt inte mycket att sätta emot matchen kändes lite lunchdäst efter att målet kommit till i den 8:e minuten och Sampdorias nytillträdde tränare Marco Giampaolo var är ärlig: "Vi saknade kvalité - Milan är klart bättre".

Omgångens effektivaste:
21 mot 6 i skott mot mål - varav två ribbträffar - och 7-5 i skott på mål.
Det var Udineses facit mot borta mål Hellas Verona.  På resultattavlan stod det 4-0 till hemmalaget efter att domare Colombo visslat av matchen.
Stor hjälte var såklart målvakten Montipó i hemmalaget men försvaret i Udinese var verkligen under all kritik. I tre av de fyra målen behövde de knappt förta sig för att sätta den och målvakten - den förre Veronaspelaren Silvestri - var i stort sett chanslös vid målen.
Men det var inte nog med elände för zebrorna utan också den 3-0 seger fick för att Salernitana inte kom till start pga av regionens covidkrav plockades bort och det bestämdes att matchen ska spela i alla fall. Så nu tappade laget tre poäng och är nu bara tre ovanför nedflyttningstrecket. 

Omgångens medelmåttighet:
Hur man än försöker med de öppnaste sinnet så kan man inte hitta något positivt med matchen på Marassi mellan Genoa och Salernitana.
Ljuspunkten Destro i Genoa kan inte sminka över de begränsningar klubben har just nu. Salernitana är redan dömda men att Genoa trots ett ivrigt mercato - fortfarande inte kan prestera bättre skvallrar om att den här säsongen kommer blir värre än vanligt - och de har ju haft sin beskärda del av det de senaste säsongerna.
Senaste segern (och den enda så här långt) för i Grifoni kom 12 september förra året - med andra ord mer än 5 månader sen.

Omgångens holmgång:
Hjärnornas kamp i Bergamo när Atalanta tog emot Juventus. En gobit för taktiknördar när de båda tog ut varandra så mycket som möjligt.
Hemmalaget hade dock de vassaste chanserna och Malinovskys läckra mål från en frisparksvariant kändes som ett vinnarmål men gästerna stångades tillbaka in och hann kvittera genom Danilo på en frispark innan domaren blåste av. 
Många moment som diskuterades. Hands på De Ligt? Frilägesutvisning på Szczesny? Rött kort på Freuler för vårdslös tackling?

Omgången i övrigt:

  • Inter visade klass borta mot Napoli även om det bara blev en poäng. I långa loppet känns det bara som att en skräll mot Liverpool i Champions League kan stoppa seriens bästa lag.
  • Roma klarade med och näppe kryss borta mot Sassuolo efter sen kvittering av Cristante (fjärde tilläggsminuten).
  • Pavoletti blev poängrädddare hos Cagliari när de kryssade borta mot Empoli efter sent mål. Toscanerna har helt tappat vinnarkänslan efter att lyckats slå Napoli på Stadio Maradona utan att haft ett enda skott på mål vid Lucia. Åtta raka matcher utan vinst.
  • Lazio körde över Bologna på Stadio Olimpico där Zaccagni belv tvåmålskytt. Första målet var på en straff av Immobile. En straff så billig man inte ens sett på Simone Inzaghis tid i klubben. 
  • Viola lyckades - helt rättvist - plocka alla tre poängen i Ligurien mot Spezia. Matchens huvudfigur blev Sofyan Amrabat vars misstag ledde först till kvitteringen för hemmalaget och sen att han avgjorde minuten före full tid. Se om det var islossningen hos Amrabat som man trodde skulle prestera bättre de 1½ åren i Fiorentina.


Resultat :
 
Lazio Bologna 3-0
1-0 Immobile (str) 13´, 2-0 Zaccagni  53´, 3-0 Zaccagni 63´
 
Napoli Inter 1-1
1-0 Insigne (str) 7´, 1-1 Dzeko 47´
 
Torino Venezia 1-2
1-0 Brekalo 5´, 1-1 Haps 38´, 1-2 Crnigoj 46´
 
Milan Sampdoria 1-0
1-0 Leao 8´
 
Empoli Cagliari 1-1
1-0 Pinamonti 38´, 1-1 Pavoletti 84´
 
Genoa Salernitana 1-1
1-0 Destro 32´, 1-1 Bonazzoli 45+1´
Hellas Verona Udinese 4-0
1-0 Depaoli 2´, 2-0 Barak 31´, 3-0 Caprari 66´,
4-0 Tameze 85´
 
Sassuolo Roma 2-2
0-1 Abraham (str) 45+1, 1-1 Smalling (sj. mål) 47´,
2-1 Traore 73´, 2-2 Cristante 90+4´
 
Atalanta Juventus 1-1
1-0 Malinovskyi 76´, 1-1 Danilo 90+2´
 
Spezia Fiorentina 1-2
0-1 Piatek 42´, 1-1 Agudelo 74´, 1-2 Amrabat 89´
 

Omgångens lag utgår denna vecka. 

Tabell:

 
 




 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2022-02-14 18:05:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)