Postpartita #26: Storlagens betydelselösa omgång!

Här skriver vi om det allra mest intressanta från omgången i Serie A!

Omgång 26 är spelad och det blev en omgång med ett anfallhaveri, en "Mourinho" och ett misslyckande!

Omgångens anfallshaveri:
De kom ur en av de tuffare perioderna på länge. En vinst på de fem senaste matcherna för nerazzurri. I helgen så var det Raspadori och Scamacca, som kanske har ligans bästa namn, som spräckte Inters dröm om en vinst och fortsatt i “pole position”. Nu är man inte det. Varningsklockorna började ringa redan i derbyt mot Milan för dryga två veckor sedan. Vinsten mot Roma som står för den enda vinsten senaste fem matcherna har visat sig varit ett undantag.
   Kanske är det för tidigt att prata om ett anfallhaveri, eller inte. Ni kanske undrar hur många skott Inter hade mot Sassuolo? 29. Inters sida av resultattavlan stod ändå på 0 genom hela matchen. Hålla i bollen och försvara det kan man. Mot Liverpool förra veckan så nästintill dominerade man i 60 minuter. Man kan bara inte göra mål. Rent generellt i storlag brukar inte anfallet vara det stora dillemmat, visst någon måltorka ibland men sånt är fotboll.
   Dzeko och Martinez samarbete tycker jag sett rätt bra ut fram tills ett par veckor sedan, Sanchez har också fått en slags mini-pånyttfödelse. Nu har paret, och ersättare, lagt av.

Omgångens Mourinho:
Mourinho ska ha sitt. Förutom att Hellas Verona fortsätter att imponera så fortsätter också Mourinho att imponera. Efter en rad märkliga belsut av domaren blev coachen minst sagt frustrerad. Mourinho svarade på domarens beslut med att göra en telefon med sin hand och syfta på domarens pappa som dömdes i Calciopoli 2006. Mourinho tog sedan bollen och sköt upp den i luften med stor frustration. Rött kort var domarens beslut på det.
   Rent sportsligt så var det som sagt ett imponerande Verona. Man tog ledning med två bollar tidigt inpå förstå halvleken och det såg i mångt och mycket ut att gå Veronas väg. Men efter att två spelare, som tydligen är en del av Romas trupp som Mourinho kastar skit på, kommit in står det 2-2 efter tag. Romas mål går dock att ifrågasätta på många olika sätt, men men.
   Romas berg- och dalbana till säsong fortsätter, likaså Mourinhos kort.

Omgångens misslyckade:
Var det verkligen ett misslyckande? Svårt att säga riktigt. 2-2 spelade Milan mot Salernitana. En poäng räckte däremot och nu är man i serieledning, med en match i handen dock över tvåan Inter. En övertygande insats stod inte på rubrikerna när pipan var blåst. Återigen i Serie A så är det ett lag som inte riktigt vill. Man hade alla möjligheter att befästa sig som ligaledare. Nu är man ligaledare men en osäker sådan.
   På måndagskvällen så hade Napoli chans att gå upp i ledning, men de ville inte riktigt heller. Napolitanarna har dock en mycket bättre anledning, dem har ett dubbelmöte mot Barcelona som har/ska spelas. Med alla fiaskon för storlagen i Italien så är Milans det värsta och mest oförklarliga.
   Nu ligger Milan på 56 poäng, Inter och Napoli på 54. Milan hade kunnat ha en 4 poängs diff ner till dem andra.

Consigli (Sassuolo)
Otroligt många räddningar och hela tiden rätt i position och som gör så att Sassuolo håller nollan.

Försvarare

Maksimovic (Genoa)

Vinner i princip alla dueller och hindrar Genoa från att släppa in ytterligare mål.

Peréz (Venezia)
Är bidragande till Udineses enda mål och visar att han är otroligt stabil och säker offensivt, kvaliteér som han inte visat så mycket innan.

Ruan (Sassuolo)
Stark insats att hålla emot så mycket som Sassuolo ändå gör och speciellt Ruan.

Mittfältare

Bove (Roma
Kommer in och sätter dit 2-2 målet och på dem 12 minuter han spelade fick han 1 chans och tog den, värdesätts högt både här och i Roma.

Kessie (Milan)
Får spela en halvlek och är väl den som visar något i Milan. Kommer in och gör knappt ett misstag rent tekniskt, sätter kvaliteé lite, effekten dock ingen vidare.

Ampadu (Venezia)
Fortsätter imponera på mig. Lite av ankaret i Venezia och han gör det bra där. Bidrar offensivt men även väldigt vass framåt i sin fördelning.

Mandragora (Torino)
Riktigt bra insats i derbyt mot Juventus. Väldigt pålitlig framåt och skapar många chanser och får även ett par skott själv på mål. Bäst på plan!

Candreva (Samdoria)
Som vanligt bidrar med mycket offensivt. Denna omgång blev det 1 assist men många kreativa påhitt till det. Fortsatt imponerad av hans kontinuitet.

Anfallare

Quagliarella (Sampdoria)
Den gamla målspotten gjorde bägge målen mot Empoli och visade sin erfarenhet när han sköt hem 3 på till Genua.

Raspadori (Sassuolo)
Skulle kunna varit någon i Sassuolos anfalls-kvartett här men Raspadori kammar hem det. Han är både farlig preci framför mål och skapar också chanser.