Lagbanner
Postpartita #26: Kvaradona har lekstuga!

Postpartita #26: Kvaradona har lekstuga!

I omgång 26 så har Inter en svag uppladdning inför CL-avgörandet, Kvaratskhelia snurrar upp försvaret och Pogba med ett nytt bakslag!

Omgångens förberedelse:
Det var längesedan Italien hade en sådan närvaro i Champions League som man har nu. Milan gick vidare till kvartsfinal efter två mycket bra prestationer mot Tottenham, Napoli spelar retur mot Eintracht Frankfurt denna vecka där man vann första mötet med 0-2 och Inter som har det tuffast. Inter fick en tveksam vinst på San Siro med 1-0, där man förvisso skapade en hel del chanser, något som Porto även dem gjorde. Efter matchen mot Porto har man vunnit en av de tre spelade. Offensivt sett ser det bra ut, Lukaku har kommit upp i acceptabel nivå och resterande av lagets offensiva apparat gör det bära. Defensivt finns det frågetecken och det är inte svårt att leda dem problem till Milan Skriniar. 28-åringen är sedan över en månad sedan klar för PSG och även om han har spelat en del så är det inte samma Inter som man kunde se exempelvis förra säsongen. 
   I omgångens match mot Spezia där Inter inte var speciellt dåliga, men förmågan att hålla ihop och kontrollera såg man inte. Lautaro Martinez missade en straff tidigt i matchen och när andra halvlek kunde sparkas igång med Albin Ekdal och Daniele Maldini förändrades Spezias karaktär. I 55’ gjorde såklar Maldini mål och därefter hade Inter svårt att få in bollen. Chanser har man och matchen spelas nästan bara på ena planhalvan, tillslut så får Lukaku in Inters andra straffspark med självförtroende. Det blir dock 1-2 i straffsparkar när Spezia får en straff i slutminutrarna, en spark som Nzola gör mål på. 2-1 och tre poäng till Spezia blir det och nu måste Inter ställa om totalt inför mötet med Porto på tisdag. Porto som blandar och ger, men ett underläge med 1 mål kan laget helt klart lösa. En sak kan man konstatera och det är att de italienska klubbarna (inte bara Juventus) är tillbaka på den europeiska scenen igen. 

Omgångens Kvaradona:
Det har pratats mycket om Kvicha Kvaratskhelia denna säsongen, och det tåls att göra det ännu mer. I omgångens möte mot Atalanta på Diego Armando Maradona Stadium så levde Kvaratskhelia upp till namnet på stadion. 
   Atalanta som haft det kämpigt på senaste då luften gått ur Höjlund, Lookman & co och de två talangerna har inte kunnat bära laget på deras axlar längre. 1 vinst på de 7 senaste matcherna är inget imponerande facit, att möta Napoli är inte den lättaste matchen att försöka vända den trenden. Likt nästintill alla andra matcher denna säsong tog Napoli tag i taktpinnen direkt och genomförde matchen på ett sätt som man sett så många gånger. Det är som om Spalletti bara trycker på “copypaste” inför varje match. Alla gör det dem ska och med lite världsklass på det vinner man Serie A, det behöver inte vara så svårt. Det dröjde till minut 60 tills den 22-åriga georgen blixtrade till och snurrade upp samtliga försvarare upp på läktaren. Ett mål som Spalletti menade var ett “Maradona-esque” mål. Nu leder man Serie A med 18 poäng och man kan flytta sin primära fokus från Italien till Europa. Napoli vann första mötet med Eintracht Frankfurt med 0-2 och det finns inte på kartan att man tappar den ledningen i returen. I bästa, och förmodligen den mest troliga, av världar så befinner sig 3 italienska lag i kvartsfinal efter denna vecka. Allt kan hända i slutspel och för första gången på många år kan man säga att de italienska klubbarna faktiskt kan utmana om titeln. Blir intressant att se vilka/vilket lag som är starkast och som till och med kan komma längre än en kvartsfinal. 

Omgångens skada:
Charles De Ketelaere är ohotad etta på listan över säsongen flopp, men Paul Pogba klättrar längre och längre upp på listan. Visst, han har varit långtidsskadad och inte kunnat spela fotboll. Men, det är ju onekligen så att det Pogba inte gjort allt han har kunnat för att komma tillbaka. Juventus har tydligt visat sitt missnöje med att fransosen lagt ner hundra procent, vilket är fullt förståeligt med en spelare som sitter på en nettolön på 10 miljoner euro. Senaste veckorna har han varit med i matchtruppen och fått göra sin återkomst, en återkomst som inte ser ut att bli långvarig. En ny skada har kommit till ytan. En ny muskelskada på Pogba har Juventus kommuncierat ut idag, måndag, och hans väntas vara borta i minst en månad. Pogba, som kanske är en av dem mest tillfredsställande spelarna att titta på, postade ett inlägg på sin Instagram, där han skriver: “Allah does not burden a soul beyond that it can be bear”. Pogbas skada gör inte bara Juventus ekonomiavdelning ledsna, utan det går numera att säga att Pogbas skadeproblematik totalt förstört hans kommande karriär. 

  Resultat :
 

Spezia Inter 2-1
1-0 Maldini 55', 1-1 Lukaku 83', 2-1 Nzola 87'
 
Empoli   Udinese 0-1
0-1 Becão 54'
 
Napoli   Atalanta 2-0
1-0 Kvaratskhelia 60', 2-0 Rahmani 77'
 
Bologna  Lazio 0-0
 
Lecce Torino 0-2
0-1 Singo 20', 0-2 Sanabria 23'
 
Hellas Verona    Monza  1-1
1-0 Verdi 51', 1-1 Sensi 55' 
 
Cremonese Fiorentin 0-2
0-1 Mandragora 27', 0-2 Cabral 50'
 
Roma    Sassuolo 3-4
0-1 Lauriente 13', 0-2 Lauriente 18', 1-2 Zalewski 26',
1-3 Berardi 49', 2-3 Dybala 50', 2-4 Pinamonti 75', 
3-4 Wijnaldum94'
 
Juventus   Sampdoria 4-2
1-0 Bremer 11', 2-0 Rabiot 26', 2-1 Augello 31', 2-2 Durcic
32', 3-2 Rabiot 64', 4-2 Soulé 94'

Milan                        Salenritana                                 1-0
1-0 Giroud 46', 1-1 Dia 61'


Tabell:  

 
Tabell:

UR ARKIVET: Pogba påväg tillbaka - detta kan Juventus förvänta sig
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2023-03-13 23:02:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)