Lagbanner
Postpartita #27: Han är skillnaden

Postpartita #27: Han är skillnaden

Här skriver vi om det allra mest intressanta från omgången i Serie A!

Omgång 27 är spelad och det blev en omgång med en skillnad, en Kapitulation och en Isbrytare!


Omgångens Skillnad:
När januarifönstret öppnade och Pavel Nedved och dom högsta hönsen planerade för eventuella övergångar var det många hål man behövde täppa igen. Många tänker nog på mittfältet, det svaga och dystra mittfältet. Nedved tänkte på anfallet och Dusan Vlahovic. Målmaskinen från Fiorentina. Flera toppklubbar var intresserade. Han skulle kunna flytta till ett formstarkt lag i toppen av en liga med mycket större status än Italien, men landade i Juventus, i skuggan Champions League-platserna och monsterkontrakten i England. 
   Ett Juventus färgade av full sjukstuga åkte för att möta Empoli i en match som bara skulle vinnas om man vill hävda sig i topp-4. Vinna gör man också och Vlahovic är den som vinner matchen. Han gör två riktigt läckra mål och förvandlar 1-1 till 1-3 och vips så var förbi Atalanta och CL-strecket. 
   Dusan Vlahovic kan mycket väl vara den som räddar Juventus från en placering sämre än fyra. I matchen mot Empoli visade han exakt varför Juventus spenderade 75 miljoner euro för honom. Just nu så är han den som räddar Juventus. Utan honom mot Empoli skulle Moise Kean och Alvaro Morata springa tillsammans i anfall, ingen av dom är kapabla till att skjuta hem en CL-plats till Juve. Men det är Vlahovic. Skillnaden han själv. 

Omgångens Kapitulation:
Milanolagen har kapitulerat, det rapporterade Inter och Milan i helgens möte med Genoa respektive Udinese. En strid som de knappt gett sig in i verkar redan vara avblåst. Frågan har jag redan ställt i föregående artiklar men, vill man verkligen det här? Det är som om man pratat med varandra och sagt “ska vi inte bara skita i det här?”. 
   Genoa och Udinese är lag man ska köra över. Genoa har inte vunnit en match sedan mitten av december och Udinese har vunnit en på de åtta senaste. Trots detta går det inte. Dessutom har både Inter och Milan nästan hela truppen tillgänglig, Milans sjukstuga möjligen lite mer befolkad. Om man fortsätter såhär så kommer Napoli sprungit från och Juventus kommer på riktigt vara uppe och nosa på en Scudetton. 
   Inter är som en kniv som inte slipats på alldeles för länge, klart att man skär sig då. Att ett anfall med så mycket kvalité som Dzeko, Sanchez och Martinez har inte kan göra mål är anmärkningsvärt. Det finns ingen struktur alls, den är helt borta. Just nu lutar det mer åt att detta är ett problem i organisation Inter och i hela truppen. 
   För att prata om Milan är det nog för det mesta en blödning i hela truppen. Det är inte något nytt att Milan är svaga mentalt, dem kan vara starka också, men eftersom truppen och kvalitén är lite sämre än konkurrenterna är lite av Milans spetskvalité att vara starka mentalt. Men inte nu. När den allra största konkurrenten, Inter, viker ner sig gör Milan också det, istället för att tjäna på det. 
   Det är helt klart två lag som är helt slutkörda mentalt och skulle behöva semester, men Serie A ska spelas utan hänsyn till mentalt hälsa. Nu handlar det om vilket lag som är snabbast tillbaka upp på hästen igen.

Omgångens Isbrytare: 
När Inter och Milan fortsätta att vika ner sig var det Napoli som bröt mot trenden och vann mot den ständige efterslänten Lazio. Efter 1-2 vinsten borta mot Lazio är man i topp av Serie A. Efter en av de deppigaste fotbollsmatcher jag sett mot Barcelona i Europa League så var det som inget hade hänt på söndagseftermiddagen tre dagar efter. Napolis försvar imponerar. Om man bortser från Barcelona-matchen så har man inte släppt in mer än ett mål på 7 matcher. Det än mer imponerande med tanke på att Koulibaly, försvarsgeneralne, varit borta en, men dem verkar klara sig bra ändå. 
   Nu har man Milan i nästa match och den kommer nog sätta tempot i resten av vad som kanske kan kallas en sista fas, snart iallafall. 

Resultat :
 

Milan Udinese  1-1
 
Genoa Inter 0-0
 
Salernitana Bologna 1-1
Empoli Juventus 2-3
 
´Sassuolo Fiorentina 2-1
 
Torino Cagliari 1-2
Hellas Verona Venezia 3-1
 
Spezia Roma 0-1
 
Lazio Napoli 1-2
Atalanta Sampdoria 4-0



Omgångens lag (4-3-3):

Målvakt:


Provedel (Spezia)
Trots Romas forcering av skott så lyckas Provedel hålla tillbaka och gör en ofantlig mängd räddningar som hindrar en överkörning. 

Försvarare

Biraghi (Fiorentina)

Skapar mycket chanser och är kreativ ute till vänster. 

Sutalo (Hellas Verona)
Är bäst i backlinjen och gör många fina brytningar, avgörande sådana. Har någon fin offensiv aktion också. 

Kumbulla (Roma)
Förlorar knappt en duell och är väldigt viktig i deras hållna nolla. 

Cuadrado (Juventus)
Som många gånger senaste tiden har han varit väldigt bra och i omgångens match tycker jag han är den som bär laget framåt och den som hittar lösningar. 

Mittfältare

Tonal (Milan)
Trots lagets svaga insats så tycker jag han är den bästa i Milan och isolerat gör han en mycket fin prestation. Lite olikt honom att vara den mest hotfulla spelaren offensivt i Milan. 

Koopmeiners (Atalanta)
Gör två mål och är väldigt delaktig i den press som Atalanta sätter på Sampdoria. Mycket fin insats.
 
Cristante (Roma)
Otroligt närvarande och den som styr spelet. Imponerande insats och en som man inte sett Cristante göra på ett tag. 


Anfallare

Simeone (Hellas Verona)
Han gör ett hattrick och visar återigen hur vass han kan vara när han vill. Nästan komiskt hur hans mål kommer i kluster. 3 i skytteligan nu.

Vlahovic (Juventus)
Han gör skillnaden i Juventus och den som skjuter hem segern till Turin. Otroligt x-faktor för Juventus. Enastående. 

Insigne (Napoli)
Leder Napoli ur den stora svacka dem varit i på senaste. 1 mål och 1 assist. Viktigt ledare för Napoli. 
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2022-02-28 22:59:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)