Lagbanner
Postpartita #28: Det sitter i väggarna när Bisseck kliver fram

Postpartita #28: Det sitter i väggarna när Bisseck kliver fram

I omgång 28 visade sig Inter vara oövervinnerliga när Bisseck avgjorde, D'Aversa visar pannben och De Laurentiis visar vrede!

Omgångens oövervinnerliga:
Bologna med sex raka vinster i Serie A ställdes mot ligans bästa lag, Inter. Inter, som nu i veckan ska åka till Madrid för Champions League åttondel, var tvungna att vila ett par kuggar, däribland Lautaro Martinez och Federico Dimarco. Ett mindre etablerat namn, tysken Yann Bisseck, fick därav chansen som mittback. 

Bologna, på andra sidan planen, kom som sagt från en otrolig svit och Thiago Mottas aktie på en all-time high. Att matchen dessutom spelades i ett regnigt Bologna på Stadio Renato Dall’Ara sänkte inte direkt Bolognas chanser till poäng. 

Men som så många gånger innan visar sig Inter vara oövervinnerliga när man oavsett förutsättningar spelar sitt spel och briljerar. I matchen mot starka Bologna så var det såklart också så att den unge Bisseck klev fram och avgjorde. En klubb som inte är beroende på elva spelare utan klarar sig i princip lika bra med vem som helst i truppen är en stor indikation på en klubb som mår bra. “Det sitter i väggarna” är en klyscha som jag med glädje tillskriver Inter. Bara att lyfta på hatten. Nu väntar tunga Atletico Madrid, som kan slå precis vem som helst i ett Champions League slutspel. Oavsett vad kan Inter trösta sig med scudetton säsongen 23/24. 

Omgångens tränare:
Lecce har som väntat denna säsongen inte haft en dans på rosor. Efter 28 omgångar ligger laget på 25 poäng på en sextondeplats. Högsta ansvarig heter Roberto D’Aversa som tog tränaruppdraget i juni 2023. I helgen kom Hellas Verona på besök till Lecce i ett bottenmöte. Verona var laget som stod på tårna från början i matchen, vilket kulminerade i ett tidigt mål, 0-1. Matchens temperatur förändrades när Thomas Henry byttes in mot slutet. Först blir Henry varnad när han ryker ihop med Marin Pongracic. Den stora händelsen kommer dock efter matchen när Henry och Pongracic återigen går fram till varandra och gruffar. D’Aversa får då nog av Henry och skallar honom. Både Henry och D’Aversa visas ut med publikens hakor i marken. Under måndagen kom Lecce att meddela att man arbetsbefriat D’Aversa från hans uppdrag i klubben. Smått makalösa scener i Lecce, men också något som jag vågar säga bara händer i Italien av topp 5 ligorna i Europa. 

Omgångens ADL:
Aurelio De Laurentiis lämnar verkligen ingen oberörd. Napolis härskare får man ändå säga styr klubben som en sann despot. Han gjorde sig inte direkt obemärkt efter Napolis möte med Torino på hemmaplan. Efter matchen ska Matteo Politano “göra media” men när han är mitt uppe i sin intervju med Sky Italia kommer De Laurentiis fram och avbryter intervjun. Presidenten som var rosenrasande och drog ur Politano ur bild vill inte att sina spelare ska göra intervjuer med internationell media. De Laurentiis har tidigare uttryckt sina åsikter kring både internationell och italiensk media, där han främst ser sina spelare göra media med napolitansk media. Sky Italia ingår givetvis inte där. Att det är ett brittiskt företag är antagligen ingen förmildrande omständighet för ADL. Nu väntar böter för De Laurentiis. 

Resultat:
 

Napoli Torino 1-1
1-0 Khvicha Kvaratskhelia 61', 1-1 Antonio Sanabria 
64'
 
Cagliari  Salernitana 4-2
1-0 Gianluca Lapadula 12', 2-0 Gianluca Gaetano 40', 
3-0 Eldor Shomurodov 51', 3-1 Giorgoris Kastanos 56',
3-2 Giulio Maggiore 58', 4-2 Eldor Shomurodov 76'
 
Sassuolo  Frosinone  1-0
1-0 Kristian Thorstvedt 58'
Bologna  Inter 0-1
0-1 Yann Bisseck 37'
 
Genoa Monza   2-3

0-1 Matteo Pessina 8', 0-2 Dany Mota 18', 1-2 Albert 
Gudmundsson 52', 2-2 Vitinha 68', 2-3 Daniel Maldini 79'

Lecce   Hellas Verona 0-1
0-1 Michael Folorunsho 17'
 
Milan  Empoli 1-0
1-0 Christian Pulisic 40'
 
Juventus Atalanta  2-2
0-1 Teun Koopmeiners 35', 1-1 Andrea Cambiaso 66',
2-1 Arkadiusz Milik 70', 2-2 Teun Koopmeiners 75'
 
Fiorentina Roma 2-2
1-0 Luca Ranieri 18', 1-1 Houssem Aouar 58', 2-1
Rolando Mandragona 69', 2-2 Diego Lorrente 95'

Lazio                        Udinese                               1-2
0-1 Lorenzo Lucca 47', 1-1 Självmål 49', 1-2 Oier
Zarragona 51' 
 
 


Tabell:  

 
Tabell:

 
  

TV: Hien: Det är skillnaden på Serie A och allsvenskan
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2024-03-12 21:00:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)