Lagbanner
Postpartita #29: Tung vinst för Napoli

Postpartita #29: Tung vinst för Napoli

Här skriver vi om det allra mest intressanta från omgången i Serie A!


Omgångens tapp:
Toppen i serien blir allt mer tät och varje poängtapp blir mer och mer synligt. På söndagseftermiddagen åkte Inter till Turin för att gör upp med Torino. Inter lyckas dock inte ta tre poäng och som många gånger beror det inte på något extremt skadeläge utan på motivationen. Om man kollar på Inters insatser som dem tappat poäng på så är det ofta det hängt på lagets och Inzaghis motivation. 
   När mittbacken Bremer gör 1-0 till Torio i minut 12 så händer det inte så mycket, inte för att man ska förvänta sig det så tidigt i matchen, men så fortsätter bilden att se ut. I andra halvlek så kommer de första Inter-bytena, problemet är bara att dom är helt utan substans. Gosens kommer in för Perisic. Bytena fortsätter, Vidal mot Vecino och så ser bytena ut. En typ av spelare går ut mot en likadan typ av spelare. Friska ben är förvisso en befogad anledning till att göra sådan byten, men senaste matchen var mot Liverpool för fem dagar sedan. Tror knappast Perisic vill sluta spela i en viktigt match för scudetto enbart för att han spelat en annan match fem dagar tidigare. Spelarna som är på planen är ju där för att dom är bäst och har störst chans till att vinna just då och då byter man ju inte ut de bästa, inte i när man är 1-0 underläge i detta skede. 
   Effekten av Inters svaga byten är att man inte skapar något särskilt bra läge. Dzeko har någon halvdan nick chans men inget anmärkningsvärt. Tillslut får Sanchez en träff på bollen som med rätt så mycket tur går in och 1 poäng gick till Inter som nu ligger 4 poäng bakom Milan i topp. 
Torino skulle också haft en straff med sig i ställningen 1-0 men domare Guida friade det. Med det fick han pausa sitt jobb som domare i Serie A med en månad.

Omgångens tillbakastuds:
Efter en sur förlust hemma på Stadio Maradona väntade ett tenhårt hatmöte på Stadio Bentegodi mot Hellas Verona för Napoli.
Hemmalaget sågs med goda chanser att kunna rubba topplaget men Spaletti hade läst av Tudor och gav inte Gialloblu mycket att jobba med och kunde också förvalta de få chnaser de fick till mål. Sen när hemmalaget gjorde sin slutforcering och fick en reducering så drog Ceccherini på sig sitt andra gula och Napoli kunde lätt spela av matchen de sista tio. Nu är scudettostriden på riktigt för partenopei.

Omgångens tunga:
Med en otroligt taskig startelva så åkta Juventus till Genua och Sampdoria för att vissa Juventus-musklerna. Beroende på vem man ser som ordanarie så har Juve typ 6 ordinarie spelare hos sjukstugan och ytterligare Alex Sandro och Dusan Vlahovic på bänken. Men på ett sätt som bara Juventus kan så tar dom 3 blytunga poäng mot ett bra Sampdoria. Är Juve med i scudetto-striden nu? 7 poäng bakom Milan och ett bra spelschema resterande matcher. 

Omgångens mest väntade:
Genoa kryssade igen mot Atalanta och man har nu sju stycken kryss på rad med två mål gjorda på dem. Frågan är om man klarar sig från Serie B, om man gör det är det sannerligen en helt otrolig upphämtning. Då måste någon trea komma annars blir det tufft. Coach Blessin bör redan hyllas enormt för sin presentation med Genoa, redan nu, trots att han inte vunnit en enda match.



Resultat :
 

Salernitana Sassuolo 2-2
1-0 Bonazzoli 8´, 1-1 Scamacca 20´, 1-2 Traore 30´
2-2 Djuric 81´
 
Spezia Cagliari 2-0
1-0 Erlic 55´, 2-0 Manaj 74´
 
Sampdoria Juventus 1-3
0-1 Yoshida (sj.mål) 23´, 0-2 Morata (str) 34´,
1-2 Sabiri 84´, 1-3 Morata 88´
 
Lazio Venezia 1-0
1-0 Immobile (str)  58´
 
Milan Empoli 1-0
1-0 Kalulu 19´
 
Fiorentina Bologna 1-0
1-0 Torreira 70´
 
Hellas Verona Napoli 1-2
0-1 Osimhen 14´, 0-2 Osimhen 71´, 1-2 Faraoni 77´
 
Atalanta Genoa 0-0
 
Udinese Roma 1-1
1-0 Molina 15´, 1-1 Pellegrini (str) 90+4´
 
Torino Inter 1-1
1-0 Bremer 12´, 1-1 Sanchez 90+3´



Omgångens lag (3-5-2):

Målvakt:


Berisha (Torino)
Han lyckas hindra Inter från att ta fler poäng och spelar säkert med fötterna. 

Försvarare

Tomori (Milan)

Gör en mycket bra insats och visar hur viktigt han har blivit för Milan. Utöver hans defensiva förmågor rent sportsligt så är han en bra ledare som visar vägen för några av ungtupparna. 

Bremer (Torino)
Återigen en bra insats av Bremer som imponerat stort den här säsongen, gör det enda Torino-målet och är avgörande för lagets poäng. 

Kalulu (Milan)
Har visat sig vara en spelare som håller hög klass och som kan spela på en hög nivå. Vinner alla dueller och är helt klart bäst på plan.

Mittfältare

Traore (Sassuolo)
Känns som hans insats har han gjort innan flera gånger, så har det varit. Återigen bidrar han med poäng och är en stor del i den enastående kvartett som Sassuolo har längst fram. 

Locatelli (Juventus)
En stabil och ledande pjäs på Juves mittfält som tar ansvar även offensivt.

Alberto (Lazio)
Skapar otroligt mycket och borde fått bättre utdelning. 

Anguissa (Napoli)
Kämpar otroligt hårt och är motorn på mitten för Napoli. Fortästter att imponera.

Di Lorenzo (Napoli)
Bra både offensivt och defensivt. Gör en väl godkänd insats.

Anfallare

Morata (Juventus)
Gör två mål och blir vinnaren och den som tar hem 3 poäng till Turin

Osimhen (Napoli)
Avgör den tuffa matchen mot Verona och likt Morata tar hem 3 viktiga poäng. 
 
Tabell:

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2022-03-15 09:38:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)