Postpartita #3: Märklig seger för Lazio mot Napoli

I omgång 3 i Serie A tog Lazio märkliga tre poäng, Milan går som tåget och svenskar går in och ut i Atalanta!

Omgångens märkliga:
I de två inledande omgångarna har Lazio minst sagt börjat svagt, med noll poäng. När laget reste till Neapel för att ta an de regerande mästarna var det ingen som förväntade sig någon större insats från Lazio. Och det stämde, till viss del. Neapel lamslog Lazio i inledningen och med en nyfödd Kvaratskhelia erbjöd hemmalaget mångfald i offensiven likt förra säsongen.
Mitt i Napolis totala bollövertag så lyckas bollen på något sätt hamna i Napolis straffområde, Luis Alberto tar kontroll på bollen tillräckligt mycket för att göra mål. Ingen vet riktigt hur det har gått till men Maurizio Sarri verkar tycka det är rimligt. Napoli replikerade snabbt därefter genom Zielinski. Hemmalaget fortsatte med att dominera, men inget hål blev det på Romagnoli och company där bak.

Lazio får sedan in ett andra mål med hjälp av japanen Daichi Kamada som introducerade sig i den blåa tröjan. Napoli kom aldrig till några riktigt farliga chanser och Sarris Lazio kunde relativt enkelt hålla ut. Märklig seger för Lazio, men likväl otroligt viktigt med sina första poäng.

Omgångens tåg:
Milan fortsätter att gå som tåget. I den eviga staden tog Roma emot Milan, som med sina nyförvärv i kombination med rutinen ser bättre ut än på länge. Det hann knappt gå 10 minuter innan Olivier Giroud satte dit en straff efter att Rui Patricio fällt Ruben Loftus-Cheek. Milan backar inte efter det utan fortsätter att trumma på. I början på andra halvlek bjuder Rafael Leao på lite individuell briljans och gör 0-2.

Matchbilden förändrades när Fikayo Tomori får syna det röda kortet och Roma får numerärt övertag. Zalewski ångar på ute kanten med sina inlägg och in kommer Leandro Spinazzola och Romelu Lukaku som bygger på trycket ännu mer. Men Roma får det inte riktigt att stämma. Spinazzola får in 1-2 med bara några minuter kvar men hinner inte göra ett andra mål. Matchen slutar 1-2 och Milan ser för tillfället ostoppbara ut. Loftus-Cheek ser ut att trivas i den nya tröjan och har tillslut hamnat i en miljö där han kan briljera som allra mest. Vänsterkanten vet vi håller allra högsta klass, nu vet vi även att högerflanken med Pulisic har höjt sig ett eller två snäpp från Saelemakers.

Omgångens svenskar:
Det börjar bli en del svenskar i Serie A, inte nog med det så är många också etablerade i sina lag. Denna omgången var det Emil Holm som lyste allra mest. Göteborgsonen lämnade IFK Göteborg 2020 och nu hamnat i Gasperinis Atalanta. Holm gjorde det bra förra säsongen ute på högra kanten i Spezia. Det har under sommaren ryktats om Juventus, men han landade nu i klubben från Bergamo på lån.

Holm fick hoppa in i matchen mot Monza i minut 76 och fick en ypperlig chans att göra mål direkt med nick men bollen gick strax ovanför målet. Det ska bli spännande att se Holm i en miljö som bevisat sig innan och utvecklat många stora spelare under geniet Gasperini, hoppas Holm kan få en liknande utvekling.

När vi väl gör nedslag från Atalanta och svenskar så lämnade i dagarna supertalangen David Perez klubben för IFK Göteborg. Perez hade en fantastisk framtid när han kom fram i BP för ett par år sedan som tonåring. Steget till seniorfotboll har varit svårare än väntat och istället gjorde han under söndagen debut i Sverige för Västra Frölunda IF i division 2 där han är på lån. Matchen spelades mot Hittarps IK, Perez gjorde en assist i matchen som slutade 6-3.