Lagbanner
Postpartita #33: Messias påskfrälste Milan

Postpartita #33: Messias påskfrälste Milan

Här skriver vi om det allra mest intressanta från omgången i Serie A

Omgångens hejdå:
Napoli tog emot Roma på Diego Armando Maradona stadion och det var en match hemmalaget behövde vinna i den stundande toppstriden som laget är en del av. Napoli mötte däremot Roma och så här dags på säsongen är inte Roma något lätt lag att vinna över. Deras resultat på senaste har visat att Mourinho fått igång laget på riktigt. Det såg man i dubbelmötet i Conference League där man mötte Bodö-Glimt. Torsk första mötet i nordnorge och sedan en otroligt resning och överkörning i mötet i Rom. Det visar vilket lugn och tro Mourinho fått in i laget. I Neapel var man vassa samtidigt som Napoli var oväntat nervösa. Napolis facit på hemmaplan är inte alls bra och sådana siffror brukar inte vara så påtagligt på spelarna som det var i matchen mot Roma. Det har nog att göra med att från det tidiga ledningsmålet av Insigne på straff så levde man lite med kniven mot strupen. Vetskapen om att Roma är vassa på sina omställningar gjorde hemmalaget darriga. Tillslut kom 1-1 målet av El-Shaarawy och man är fortsatt dålig på hemmaplan. Delad poäng innebär 4 poäng upp till Milan i ledning, men nog finns det saker som tyder på återhämtning - eller? Spelschemat är perfekt, inget att klaga på. Däremot är just hemmaplansproblemet något som måste åtgärdas för att i resterande matcher behövs nog samtliga poäng. Om det är något som ska stoppa Napoli är det nog det och kanske säger vi hejdå till Napoli på grund av det. Något annat som är sorgligare är Insigne avgång som sker i sommar. Stadens son lämnar för Toronto och för varje match och ju närmare han kommer flytten blir han bara mer och mer emotionell. Firandet av målet tillbringar han genom att kyssa klubbmärket om och om igen. Efter matchen rinner tårarna när han kliver av planen.

Omgångens serieledare:
Milan är tillbaka som serieledare! I helgens vinst mot Genoa säkrade man 3 poäng i 2-0 segern och är nu 2 poäng före Inter, som har en match i handen. En fin laginsats på San Siro och i och med det kan man nog vara säker på att Genoa blir tredje och sista laget som åker ur. Till skillnad från Napoli har Milan ett svårt schema sista matcherna och dessutom en semifinal i Coppa Italia som väntar mot Inter imorgon, tisdag 19 april. 

Omgångens haltande:
Flera gånger har Juventus haft chansen att vara med påriktigt men sedan sumpat det. Mot Bologna var det en sådan match, om Napoli nu är ute ur toppstriden så är Juventus verkligen det. Man skapar otroligt många farliga chanser men får inte riktigt till det. Om siffrorna skulle vara rättvisa skulle Juventus mist fått med sig två mål till, men Bologna lyckades på något sätt hålla emot, med lite tur. Vi fick också se Gary Medels röda kort som bara det var spektakulärt. Först ett gult och sekunderna senare rött, bara med hjälp av sin mun. 

Omgångens botten:
Genoa är allt närmare nedflyttning. Ska de också få mer kusinlaget i staden till Serie B? Ett otroligt bottenapp hemma mot redan avsågade Salernitana räddas bara av att grannklubben inte tar poäng mer och att Venezia tappar poäng i slutminuter och har ännu sämre form än Sampdoria för tillfället men det kan bli nervöst om Venezia vinner sin hängmatch och bara är fyra poäng efter plus att Sampdoria också har derbyt mot Genoa. Kan bli en mardröm för staden.

Omgångens pyspunka:
Det blev tredje raka förlusten nu för Atalanta efter att de föll hemma mot Hellas Verona med 2-1. Laget som har aspirerat på Champions League de tre senaste säsongerna är nu knappt ens med i diskussion om Europaspel överhuvudtaget. Har vi sett ett slut på en era med Gasperini eller är det bara en liten tuva de stött på? 
Hellas Verona är kanske på väg att göra sin bästa sösong någonsin i trepoängs-eran. 48 poäng nu och bara sex poäng bakom säsongen 2013-14 - den med bl.a. Luca Toni och Jorginho. Fem omgångar återstår.

  Resultat :
 

Spezia Inter 1-4
0-1 Brozovic 33´, 0-2 Martinez 73´, 1-2 Maggiore 88´, 
1-3 Sanchez 90+3´
 
Milan Genoa 2-0
1-0 Leao 11´, 2-0 Messias 87´
 
Cagliari Sassuolo 1-0
1-0 Deiola 42´
 
Sampdoria Salernitana 1-2
0-1 Fazio 4´, 0-2 Ederson 6´, 1-2 Caputo 32´
 
Udinese Empoli 4-1
1-0 Ismajli (sj.mål) 6´, 2-0 Deulofeu 52´, 
2-1 Pinamonti (str) 70´, 3-1 Pussetto 79´, 
4-1 Samardzic 87´
 
Fiorentina Venezia 1-0
1-0 Torreria 30´
 
Lazio Torino 1-1
0-1 Pellegri 56´, 1-1 Immobile 90+2´
 
Juventus Bologna 1-1
0-1 Arnautovic 52´, 1-1 Vlahovic 90+5´
 
Napoli Roma 1-1
1-0 Insigne (str) 11´, 1-1 El Shaarawy 90+1´
 
Atalanta Hellas Verona  1-2
0-1 Ceccherini 45+2´, 0-2 Koopmeiners (sj. mål) 55´
1-2 Scalvini 82´





Omgångens lag (4-3-3):

Målvakt:


Maignan (Milan)
Fin insats med en del viktiga ingripanden och man märker av det fina samarbetet mellan målvakt-backlinje. 

Försvarare

Zappacosta (Atalanta)
En assist och mycket aktiv i offensiven där han kommer upp mycket högt.

Rodriguez (Torino)
Bredvid Bremer är han en stabil pjäs och vinner allt. 

Skriniar (Inter)
Stabil och generalen i Inters försvar när man vinner säkert mot Spezia.

Kalulu (Milan)
Otrolig fin assist till Leaos mål och gör framsteg varje match på sin högerkant. 

Mittfältare

Torreira (Fiorentina)
Ett mål och flera fina aktioner. Som vanligt spindeln i nätet. 

Calhanoglu (Inter)
Gör knappt något fel i det han gör och tillsammans med hela Inters mittfält gör han det riktigt bra. 

Cuadrado (Juventus)
Som vanligt otroligt kreativ och den som skapar mest i Juventus. 

Anfallare

Perisic (Inter)
Många fina framspelning som leder till farliga lägen.

Deulofeu (Udinese)
Väldigt aktiv framåt och är helt klart bäst på plan.
 
Leao (Milan)
Visar stor spelglädje och man ser att han har huvudet högt och i vissa stunder gör han lite som han vill. 
Tabell:

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2022-04-19 12:00:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)