Lagbanner
Postpartita #35: Lampan slocknade hos Genoa - Serie B nära

Postpartita #35: Lampan slocknade hos Genoa - Serie B nära

Här skriver vi om det allra mest intressanta från omgången i Serie A!

Det blev en omgång med ett Derby della Lanterna, två scudetto-stridande och en kross!

Omgångens derby:
I brinnande scudetto-strid var det Derby della Lanterna brann mest denna omgång. Genoa som bara behövde ha tre poäng för att ha större chanser att klara sig från att bli relegerad ner till Serie B. Om man tog tre poäng skulle man hamna på samma poäng som Cagliari, som ligger på 17-placering. Genoas eventuella, och mycket sannolika, reglering skulle innebära det sista Derby della Lanterna på ett bra tag. Väl inne på planen var det en jämn tillställning. 1-0 målet kom tidigt in på matchen, av Sabiri. Som väntat så fortsatte Genoa att forcera och försöka skapa chanser, och just det fanns det ont om men med bara tilläggs tid kvar kom chansen. Bollen tog på handen på Sampbacken Ferrari och efter en VAR-koll tog domaren beslutet för straff för i Grifoni. Genoaikonen Criscito stegade fram och kände på hur mycket den här straffen betydde. Tyvärr för Genoa så tyngde det mer än han klarade och Audero blev derbyhjälte i hamnstaden. 
Domenico Criscito kunde knappt röra sig mer på planen de sista minuterna och lämnade sen gråtande Marassi - kanske för sista gången i Serie A.
Genoa har bara mirakel kvar att hoppas på.

Omgångens scudetto-stridande:
Två lag är nu kvar. Milan, som för tillfället leder tabellen med två poäng, och det är Inter. Bägge lagen ställdes mot jämbördiga lag: Fiorentina för Milan och Udinese för Inter. Milan krigade länge för ett mål och känslan var att det lika gärna inte skulle komma, just eftersom det dröjde. Efter några pigga inhoppare, däribland Zlatan, gjorde entré så var Milans forcering sista delen av matchen för tung. Fiorentina som har lagt av att spela fotboll och nu förlorat fyra raka kunde inte stå emot. I minut 82 gör Rafael Leao mål och Milan leder Serie A. Värt att tillägga är att Maignan gör en superräddning från ett Fiorentina-huvud som lika gärna kunde resulterat i mål och 1 poäng för Milan. För inters del var det 3 mer bekväma poäng och den super-ifrågasatte förstamålvakten Handanovic var tillbaka och förförsta gången var det en lättnad den här säsongen. Udinese kunde inte stå emot och matchen hade lika gärna kunnat sluta 1-4, men 1-2 fick Inter vara nöjda med. Det enda Inter kan göra är att hoppas Milan tappar poäng...

Omgångens kross:
Det var inte kul att vara en Sassuolo-anhängare när man var på besök på Diego Armando Maradona stadion. Napoli som ställde upp med ett otroligt lag kom från en period av misslyckande när stadens Scudetto-drömmar sköts i bitar föregående matcher. Men ett helt nytt lag (kändes det som) fullkomligt krossade Sassuolo. Efter 20 minuter har Napoli gjort fyra mål och som känslan i Napoli just nu är att man inte skulle slarva bort poäng i förlusterna mot Empoli och Fiorentina i april. 

Omgångens lag (4-3-3)

Målvakt:
Skorupski (Bologna) - Ännu en gång plockar Bologna poäng mot bjässarna i serien och Skorupski är ännu en gång en stor del i det. Hans avgörande räddningar är varför Bologna tar dessa poäng.

Försvarare:
Perisic (Inter) — Gör ett av inters mål i denna livsviktiga match och visar att han fortfarande har samma kreativitet och speed. 
Bonucci (Juventus)  — Gör två mål och sticker ut hakan när resten av Juventus är slut.
Dimarco (Inter) — Vinner allt i närkamperna och är helt klart bäst i inters försvar, spelar även fram till ett av målen.
Mazzochi (Salernitana) — Är mycket delaktig i Salernitanas offensiva spelet och gör generellt en fin match

Mittfältare:
Ederson (Salernitana) — Är den spelaren gör allra mest avtryck och den som syns när det kommer till farliga lägen, både att skapa och förvalta.
Tonali (Milan) — Som tidigare skrivet blir han bättre och bättre och i omgångens match så ser man hans mognad i spelet då han tar sällan fel beslut. 
Milinkovic-Savic (Lazio) — Är så tydligt att hela Lazios offensiva uppbyggnadsspel förlitar sig på att Milinkovic-Savic ska göra sitt, och det gör han, därför vinner som…knappt. 

Anfallare:
Insigne (Napoli) — För varje fantastisk insats han gör, vilket denna är, blir det bara sorgligare och sorgligare. 
Mertens (Napoli) — Spelade i en roll som han inte gjort mycket denna säsongen och man märker att han vill göra det för att som han spelar bra där. Han gör två mål och visar Spalletti var han egentligen ska spela.
Sabiri (Sampdoria) —- Om man avgör det legendariska Derby della Lanterna så ska man vara med här. No words needed. 

  Resultat :
 

Cagliari Hellas Verona 1-2
0-1 Barak 8´, 0-2 Caprari 44´, 1-2 Joao Pedro 57´
 
Napoli Sassuolo 6-1
1-0 Koulibaly 7´, 2-0 Osimhen 15´, ´3-0 Lozano 19´, 
4-0 Mertens 21´, 5-0 Mertens 54´, 6-0 Rrahmani 80´
6-1 Lopez 87´
 
Sampdoria Geona 1-0
1-0 Sabiri 25´
 
Spezia Lazio 3-4
1-0 Amian 9´, 1-1 Immobile (str) 33´, 2-1 Agudelo 35´,
2-2 Provodel (sj. mål) 54´, 3-2 Hristov 56´, 3-3 Sergej 68´,
3-4 Acerbi 90´
 
Juventus Venezia 2-1
1-0 Bonucci 7´, 1-1 Aramu 71´, 2-1 Bonucci 76´
 
Empoli Torino  1-3
1-0 Zurkowski 56´, 1-1 Belotti (str) 78´, 1-2 Belotti (str) 87´
1-3 Belotti 90+6´
 
Milan Fiorentina 1-0
1-0 Leao 82´
 
Udinese Inter 1-2
0-1 Perisci 12´, 0-2 Martinez 39´, 1-2 Pussetto 72´
 
Roma Bologna 0-0
Atalanta Salernitana 1-1
0-1 Ederson 27´, 1-1 Pasalic 88´



Tabell:  

 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2022-05-03 09:10:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)