Lagbanner
Postpartita #36: Juventus får nytt straff - minus 10 poäng

Postpartita #36: Juventus får nytt straff - minus 10 poäng

I omgång 36 fortsätter Napoli rida på vågen, karusellen som heter Juventus tar en ny vändning och Romas fruktansvärda månad!

Omgångens Våg:
Givetvis är det fortsatt eufori hos Napoli, något som inte alltid är uppskattat hos andra lag som faktiskt behöver vinna. I omgångens match tog Napoli mot Inter på Stadio Diego Armando Maradona, till skillnad från hemmalaget hade Inter mycket att spela för. En vinst skulle innebära ett säkrat avancemang till Champions League. Inter som också har en Coppa Italia final och en Champions League final att tänka på vill nog allra helst bara få Serie A tabellen överstökad. 
   Napoli bjöd istället upp på rejäl dans. När Inters Gagliardini blev utvisad i slutet på första halvlek var det bara för Napoli att ta för sig på de ytor som han lämnade efter. I andra halvlek har vi att göra med en överkörning, undertecknad Napoli. Olyckligtvis släpper dom till ett mål till Inter av ingenting, men gör tre själva. Napoli rider på samma våg som de gjort hela säsongen och om en ny Serie A skulle påbörjas idag skulle Napoli även tagit hem den, vilket inte alltid är fallet hos vinnande lag. Inter å andra sidan måste lägga fullt fokus på sina finaler, CL i synnerhet kanske där Manchester City står som motståndare. 

Omgångens Karusell:
Det har varit en krokig väg att gå denna säsong för Juventus. I höstas avgick hela klubbens ledning, i januari beslutade Italiens fotbollsförbund (FIGC) att dra av 15 poäng av Juventus, i april beslutade Italiens olympiska komitté (CONI) att domen var fel och att Juve får tillbaka sina poäng. Nu, måndag den 22 maj, har FIGC, på CONI:s order, för tredje gången tagit upp domen som handlar om huruvida man övervärderat spelare. Åklagaren Giuseppe Chine motiverade under den tre timmar långa rättegången att Juventus skulle få ett avdrag på 11 poäng, men domen föll på 10 poäng. Ska också sägas att Chine även yrkade på åtta månaders avsättningar för bland annat Pavel Nedved, men där domen löd att han går fri. Före detta presidenten Andrea Agnelli, sportchefen Fabio Paratici, sportkordinatorn Federico Cherubini och VD:n Maurizio Arrivabene är alla höga höns vars domar (dvs de avstängningar som de fick i början av året) kvarstår. 
   Vad innebär nu detta sportsligt? För det första påverkade det denna omgång så mycket det bara kunde, eftersom domen kom samma dag som matchen mot Empoli. En match som man också förlorade med 4-1, kanske påverkade domen så pass mycket. Om man zoomar ut lite och ser till tabellen, hamnar Juventus i ett sällan skådat kritiskt läge. Med nu 59 poäng ligger man på en sjunde plats, det vill säga utanför placeringarna som innebär spel i Europa. Med två omgångar kvar står nu allt på spel för Juventus. Med 5 poäng upp till Champions League och fjärdeplaceringen där Milan nu ligger, och två omgångar kvar är det en nästintill omöjlig uppgift som till stor del handlar om vad konkurrerande lag gör för resultat. Lägg därtill på att Juventus möter just Milan i nästa omgång, den näst sista, där mycket kommer att avgöras för respektive lag. 

Omgångens Sumpning:
Senaste månaden finns det två sätt att se på Roma. Antingen ser man det positiva i att laget tagit sig till en final i Europa League eller ser man det totala haveriet till Serie A avslutning som man gör. Under de sex senaste matcherna i Serie A har Roma tagit fyra poäng, noll vinster. Och det är mot lag som Bologna, Monza och nu senast Salernitana. Faktum är att Roma på riktigt hade chansen till en Champions League-plats, men ser nu ut att sumpa den. Men man får anta att Mourinho prioriterade en potentiell titel i Europa före Champions League nästa säsong, en plats som man får om Roma skulle vinna EL


Resultat :
 

Sassuolo Monza  1-2
1-0 Domenico Berardi 51´, 1-1 Patrick Ciurria 60', 1-2
Matteo Pessina 93'
 
Cremonese    Bologna 1-5
0-1 Marko Arnautovic 14', 0-2 Lewis Ferguson 27', 0-3
Stefan Posch 46', 0-4 Riccardo Orsolini 62', 0-5 Nicola
Sansone 80', 1-5 Daniel Ciofani 91'
 
Atalanta    Hellas Verona 3-1
0-1 Darko Lazovic 11', 1-1 Davide Zappacosta 22', 2-1
Mario Pasalic 53', 3-1 Rasmus Höjlund 62'
 
Milan  Sampdoria  5-1
1-0 Rafael Leao 9', 1-1 Fabio Quaqliarella 20', 2-1 
Olivier Giroud 23', 3-1 Olivier Giroud 29', 4-1 Brahim Diaz
63', 5-1 Olivier Giroud 68'
 
Lecce    Spezia 0-0

 
Torino    Fiorentina  1-1
0-1 Luka Jovic 48', 1-1 Antonio Sanabria 66'
 
Napoli Inter 3-1
1-0 Frank Anguissa 67', 1-1 Romelu Lukaku 82', 
2-1 Giovanni Di Lorenzo 85', 3-1 Gianluca Gaetano 94'
 
Udinese Lazio  0-1
0-1 Ciro Immobile 61'
 
Roma     Salernitana  2-2
0-1 Antonio Candreva 12', 1-1 Stephan El Shaarawy 
47', 1-2 Boulaye Dia 54', 2-2 Nemanja Matic 83'

Empoli                               Juventus                         1-0 
1-0 Francesco Caputo 18'
 


Tabell:  

 
Tabell:


TV:Ur arkivet: CL-finalen 2007 mellan Milan och Liverpool
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2023-05-23 00:34:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)