Lagbanner
Postpartita #38: Milan och Milan vinnare

Postpartita #38: Milan och Milan vinnare

Här skriver vi om det allra mest intressanta från omgången Serie A!

I den sista omgången av Serie A korades en scudettovinnare, Atalanta missade europaspel, Salernitana har gjort en great escape och så välkomnar vi nykomlingarna från Serie B!

Omgångens vinnare:
Säsongens scudettovinnare skulle koras i den allra sista omgången. För en del spelare var det slutet, vilket man såg på framför allt Kessie och Zlatan, återstår att se. Å andra sidan var detta början på det nya Milan. Scudetton denna säsongen kommer ses som den första i den nya eran, där spelare som Saelemakers och Romagnoli är en stor del. Numera finns inget stjärnspäckat lag där man besitter flera Ballon d´or vinnare. Charmen med det hela är just att det går att vinna med detta lag. Hur man än vänder och vrider på det är inte den individuella skickligheten på varje spelare det som vinner scudetton, utan det är hela organisationen AC Milan.
   Med sällan skådat bortafölje hade Milan helt klart övertaget på läktaren. Nästan så att man trodde att det var på San Siro om man bara lyssnade till ljudet. Tidigt in på första halvlek smäller Oliver Giroud in 0-1 och därefter tickar det på med mål. Det hinner bli 0-3 till halvtidspausen, Milans bäste spelare Leao assisterar till samtliga. Andra halvlek är mer av det lite slöare slaget, kanske för att spelarna vet hur nära dem är. Samtidigt som stora spelare som gjort stora avtryck går runt utan någon ligatitel i bagaget, så tycker jag att samtliga spelare i Milan förtjänar detta. Inklusive Bakayoko, Tatarusanu och Castillejo. Även om de inte spelat så mycket så är det spelare som gör skillnad. Eftersom det inte finns någon/några som är absoluta världsklass under en hel säsong, så spelar alla så stor roll. Det är ingen i Milan som kommer bli uttagen till något världslag, om Leao har tur så hamnar han på topp 50 i Ballon d´or. Det är just det som gör att Milans scudetto känns lite extra, det r ingen vanlig sådan, alla spelare gör sitt bästa och i in tur skillnad. Därför är Milan vinnare av Serie A. Grattis AC Milan!

Omgångens miss:
Ett lag som inte riktigt kommit upp i nivå denna säsongen har varit Atalanta. Tränare Gasperini har haft svårt att spela sitt spel i och med skador och kanske att lagen börjar lära sig hur de ska försvara. Från att ha varit på en stadig Champions League-plats till nu när man hamnar på en åttonde plats i ligan och missar europaplatser helt. I den sista omgången så var det Atalanta som förlorade mot Empoli och Fiorentina som tog en blytung vinst borta mot Juventus, som redan var klara för CL-spel nästa säsong. Antingen så är det bara en mellansäsong eller så är Atalantas gyllene år förbi, man får ju hoppas på det första. Atalanta hade också mycket otur eftersom att målvakten Vicario gjorde antagligen sin bästa match för denna säsong, varit otroligt hela säsongen för övrigt. Vicario stod för 9 räddningar och det var inte några plockpotatisar där inte. 

Omgångens great escape:
Salernitanas kollaps mot Udinese, öppnade upp perfekt för Cagliari att knipa den sista platsen till Serie A nästa säsong, men så blev det icke. Cagliari spelade oavgjort, 0-0, mot tabelljumbon Venezia och Salernitanas great escape var ett faktum, trots 4-0 förlust. Det var som att Milan Djuric och hans kamrater i Salerno gav upp helt, även om dem hade allt att spela för i sista omgången, en seger skulle garantera ett kontrakt. Nu hade laget Neapels lillebror tur. Och vilket firande det blev på Arechi efter slutsignalen, flera spelare i enbart kalsonger och tränare Davide Nicola springades runt stadion. Det bör sägas flera gånger att Salernitanas säsong har varit en berg- och dalbana och klubben skulle lika gärna redan kunnat varit nere från Serie A på grund av fiffel med ägare med mera. Grattis till Salernitana!

Omgångens nykomlingar:
När Cagliari, Genoa och Venezia åker ur Serie A så välkommnar vi Lecce, Cremonese och aningen Pisa eller Monza upp. Lecce och Cremonese som kom etta respektive tvåa i Serie B och Pissa och Monza som ska spela payoff-final om platsen. 

Omgångens lag (3-5-2)

Målvakt:
Vicario (Empoli) - Vicario stod för en makalös insats mot Atalanta, gjorde sin bästa match för säsongen. 

Försvarare:
Luperto (Empoli) — Även han stor del i Empolis 1-0 vinst och är general i försvaret. 
Koulibaly (Napoli)  — Visar åter prov på kraft och ledarskap i Napolis tunga vinst 3-0 vinst mot Spezia.
Caldara (Venezia) — En fin defensiv insats där han håller ihop det bra och hindrar Cagliari från ett Serie A-kontrakt. 

Mittfältare:
Perisic (Inter) — Mycket bra insats att kröna hans fantastiska säsong med. Ett mål gör han och är så viktig för anfallet i Inter.
Calhanoglu (Inter) — Som vanligt en kreativ insats där han är den som skapar från mitten.
Kessie (Milan) — .Även han kröner den fina avslutnignen på säsongen med ett mål och en ligatitel.
Pellegrini (Roma) — Otroligt fint samarbete mellan Pellegrini och Abraham som också ger resultat. 
Leao (Milan) — Den bäste spelaren i Milan under hela säsongen men även i denna matchen där han spelar fram till samtliga 3 mål. 

Anfallare:
Giroud (Milan) — Gör två mål och säkrar titeln till Milan.
Nestorovski (Udinese) — Är en stor del i att sänka Salernitana med 4-0 då han gör 1+1. 

  Resultat :
 

Torino Roma 0-3
0-1 Abraham 33´, 0-2 Abraham (str) 42´, 
0-3 Pellegrini (str) 78´
 
Genoa Bologna 0-1
0-1 Barrow 66´
 
Atalanta Empoli 0-1
0-1 Stulac 79´
 
Fiorentina Juventus 2-0
1-0 Duncan 35+1´, 2-0 Gonzalez 90+2´
 
Lazio Hellas Verona 3-3
0-1 Simeone 6´, 0-2 Lasagna 14´, 1-2 Cabral 16´
2-2 Felipe Anderson 29´, 3-2 Pedro 62´, 3-3 Hongla 76´
 
Spezia Napoli 3-0
0-1 Politano 4´, 0-2 Zielinski 25´, 0-3 Demme 36´
 
Sassuolo Milan 0-3
0-1 Giroud 17´, 0-2 Giroud 32´, 0-3 Kessie 36´
 
Inter Sampdoria 3-0
1-0 Perisic 69´, 2-0 Correa 55´, 3-0 Correa 57´
 
Slernitana Udinese 0-4
0-1 Deulofeu 6´, 0-2 Nestorovski 34´, 0-3 Udogie 42´
0-4 Pereyra 57´
 
Venezia Cagliari 0-0



Tabell:  
 
Tabell:

 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2022-05-23 08:50:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)