Lagbanner
Postpartita #4:  Atalanta upp i serieledning

Postpartita #4: Atalanta upp i serieledning

En omgång med ett Milan som fortfarande inte trummat igång och Napoli som svalnar. Josip Ilicic sade hejdå i Bergamo och Emil Holm och Isak Hien får mer speltid.


Omgångens haltande:
Milan var tillbaka på Mapei Stadium för första gången sedan man tog scudetto förra säsongen, men det var långt ifrån lika övertygande nu. För några månader sedan så poppade Zlatan champagne och tog halsbloss på en cigarr på innerplan, nu är det ett passivt Milan som står på banan. 
   Varken Sandro Tonali eller Charles de Ketelaere fan med från start och det märktes. Speciellt Tonali som vuxit och blivit en av ledarna på planen och den som stabiliserar Milans mittfält, vilket Tommaso Pobega inte kan göra. Vet inte om det var Pobegas eller Piolis beslut men på hans 57 spelade minuter så nuddade han bollen 18 gånger som innermittfältare, det säger kanske mycket om Pobegas prestation. 
   Det man ska glädjas över var att Simon Kjaer spelade fotboll för första gångens sedan 1 december förra säsongen i 0-3 segerna borta mot Genoa. Man kan såklart räkna honom som en ny injektion i Milan då han inte spelat på så länge, så med Kjaer tillbaka borde nivån höjas, även om Kalulu är älskvärd och bra. 
   Milan räddas av Mike Maignan eller Domenico Berardi, beroende på hur man ser det, när en urusel straff slåss med en svag riktningen åt vänster och Maignan är på rätt plats. 

Omgångens hejdå:
Josip Ilicic har brutit kontraktet med Atalanta. Var han kommer att spela framöver? Ingen vet, kanske ingenstans. I skrivande stund stänger övergångsfönstret om två timmar och det förvånar mig och Ilicic landar i en klubb, ser ut som att han lägger skorna på hyllan. Han har en historia och problematik med sin psykiska hälsa så möjligen är det en faktor till belsutet. Vi minns alla hur bra han var när han var som bäst. I stunder vara han verkligen bland de bästa i världen, om inte den bästa, i vissa matcher.
Atalanta fortsatte dock festen och nu när Ilicic var borta tog den mer rustika Koopmeiners över och gjorde hattrick hemma mot Torino och laget klev i toppen på Serie A.

Omgångens svenskar:
Emil Holm har överträffat förväntningarna och har nu startat två av de två inledande matcherna för Spezia. Senast nu då mot Juventus där han hade det svårt mot Moise Kean och Angel Di Maria men gjorde inte bort sig och det är ju positivt. Emil Holm kan ju spela både höger- och vänsterback så det finns potential till en hel del starter för Emil Holm.
   Sedan har vi succén Isak Hien. Debuterade förra omgången men denna omgången fick han fortsatt förtroende och spelade hela andra halvlek. Ska bli intressant att följa nu när det verkar som om Hien slår sig in mer och mer i laget. Kanske får han starten mot Sampdoria i helgen. 

Omgångens genomskinlighet:
Napoli som började ligan bästa av alla i första matchen mot Hellas Verona och sedan mot Monza efter det, börjar man nu se igenom. Deras super-georg Kvaratskhelia har svalnat och Osimhen har varit iskall senaste två matcherna. 
   I veckans match mot Lecce var det inte bättre. I början så får Lecce en straff som Meret räddar och Napoli tar ledningen och man tänker att detta löser dem ju. Men Lorenzo Colombo gör ett otroligt mål helt stillaståendes när han trycker upp bollen, utanför straffområdet, rakt upp i krysset. Matchen slutar 1-1 och Lazio väntar nu för Napoli som måste ta sig i kragen och få ett bra resultat om man vill hävda sig på riktigt. 

  Resultat :  (om ni klickar på resulten så kommer highlights upp av matchen)
 

Sassuolo Milan 0-0
 
Inter Cremonese 3-1
1-0 Joaquin Correa 12´, 2-0 Nicolo Barella 38´, 3-0
Lautaro Martinez 76´, 3-1 David Okereke 90´
 
Roma Monza 3-0
1-0 Paolo Dybala 18´, 2-0 Paolo Dybala 32´, 3-0
Roger Ibanez 61´
 
Sampdoria Lazio 1-1
0-1 Ciro Immobile 21´, 1-1 Manolo Gabbiadini 92´
 
Udinese Fiorentina 1-0
1-0 Beto 17´
 
Empoli Hellas Verona 1-1
1-0 Tommaso Baldanzi 26´, 1-1 Yayah Kallon 69´
 
Juventus Spezia 2-0
1-0 Dusan Vlahovic 9´, 2-0 Arkadiusz Milik 92´
 
Napoli Lecce 1-1
1-0 Eljif Elmas 27´, 1-1 Lorenzo Colombo 31´
 
Atalanta Torino 3-1
1-0 Teun Koopmeiners 49´, 2-0 Teun Koopmeiners 
47´, 2-1 Nikola Vlasic 77´, 3-1 Teun Koopmeiners
84´
 
Bologna Salernitana 1-1
1-0 Marko Arnautovic 52´, 1-1 Boulaye Dia 88´



Tabell:  
 
Tabell:

 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2022-09-02 11:00:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)