Lagbanner
Postpartita #5  ”Ligans starkaste lag ”

Postpartita #5  ”Ligans starkaste lag ”

Här skriver vi om det allra mest intressanta från omgången och tar även ut omgångens lag!

Femte omgången som var spelad mitt i veckan innehöll både en del styrkebesked och frågetecken.


Omgångens styrkebesked: 
Napoli var på besök i Genoa för att spela boll mot Sampdoria, det var ett Napoli som i nuläget ser farligt starka ut. Efter napolis 0-4 vinst kan jag konstatera att de har blodad tand med sikte på scudetton denna säsongen. Man har inlett säsongen väldigt bra och och ser ut att var alaget utan baksidor. Offensiven produecerar chans efter chans och mål efter mål, försvaret ser bombsäkert ut och vem vet vad som ska krävas för att det ska haverera. Nu leder man ligan efter 5 av 5 möjliga vinster och Spalletti verkar trivas som fisken i vattnet. Ligans just nu starkaste lag!

Omgångens myrsteg:
Juventus åkte till Spezia för att spela ännu en på pappret enkel match, men det kom att bli en ful vinst. Spezia pressade på bra och 3-2 till Juventus är inte ett dåligt resultat egentlingen. Kanske är Juve påväg tillbaka nu? 3-0 mot Malmö, ett kryss mot Milan och en seg vinst mot Spezia, Snabbt går det inte framåt men framåt går det. Med Chiesa och resten av skadelistan tillbaka så kanske det kan vända nu.

Omgågnens inhopp:
På San Siro såg det ostabilt ut i sotra delar av matchen mellan Milan och Venezia. Det kändes som att Milan spelade på sista andetaget hela första timmen av matchen men efter ett par byten så förändrades allt. Theo Hernandez och den tanige Alexis Saelemakers kom in efter dryga timmen och plötsligt var det ny match var känslan. Två spelare som i övrigt är rätt spretiga kom in och gav tydlig strukur. Trots Milans långa skadelista och tuffa schema tar man tillslut en stabil 2-0 seger som lika gäran kunde slutat 4-0 i slutändan. Stor eloge till Hernandez och Saelemakers!

Resultat:
 

Bologna Genoa 2-2
1-0 Hickey 49´, 1-1 Destro 55´, 2-1 Arnautovic 85´, 2-2 Criscito 89´
 
Fiorentina Inter 1-3
1-0 Sottil 23´, 1-1 Darmian 52´, 1-2 Dzeko 55´, 1-3 Perisic 87´
 
Atalanta Sassuolo 2-1
1-0 Gosens 3´, 2-0 Zappacosta 37´, 2-1 Berardi 44´
 
Spezia Juventus 2-3
0-1 Kean 28´, 1-1 Gyasi 33´, 2-1 Antiste 49´, 2-2 Chiesa 66´, 
De Ligt 72´
 
Salernitana Hellas Verona 2-2
0-1 Kalinic 7´, 0-2 Kalinic 29´, 1-2 Gondo 47´, 2-2 Coulibaly 76´
 
Cagliar Empoli 0-2
0-1 Di Fransesco 29´, 0-2 Stulac 69´
 
Milan Venezia 2-0
1-0 Diaz 68´, 2-0 Hernandez 82´
 
Torino Lazio  1-1
1-0 Pjaca 76´, 1-1 Immobile 91´
 
Sampdoria Napoli 0-4
0-1 Osimhen 10´, 0-2 Ruiz 39´, 0-3 Osimhen 50´, 0-4 Zielinski 59
Roma Udinese 1-0
1-0 Abraham 36´

 
Omgångens lag

Målvakt:

Ospina (Napoli)
Höll Napoli borta från lägen som lika gärna skulle kunna vara mål. Ett par av hans räddningar är av absolut högsta klass. En av ligans bästa. 

Backar:
Hernandez (Milan)
Kommer in från bänken och förändrar det offensiva hotet helt. Skapar alltid saker framåt och vill alltid framåt. Rolig att titta på och i slutändan vinner matchen åt Milan.

Koulibaly (Napoli)
Som så många gånger innan är han en stor ledare och släpper inte förbi många. Han räddar Napoli från flera farliga lägen.

Romagnoli (Milan)
Trots sina frånvaro på grund av petningar och skador så leverar han som kapten och tar fördel av hans förmåga att läsa spelet. Visa hur viktig han är för hela laget trots frånvaro. 

Zappacosta (Atalanta)
Spelar väldigt högt upp och bidrar med farliga instick. En typsik insats av en Gasperini-back. Får även till ett mål som grädde på moset.  

Mittfältare:

Insigne (Napoli)
Alltid ett hot för målvakten och är en stor del i Napolis offensiv. En ledare som i den här matchen inte gör mål själv utan spelar fram till två utav dem.

Ruiz (Napoli)
Jobbar över hela planen och hjälper alla lagdelar. Är inblandad i mycket defensivt såväl som offensivt. En otroligt viktig position som han fyller välfigt bra vilket han visar i denna matchen. 

Brozovic (Inter)
Som i nästan alla matcher är han spindeln i nätet för Inter och, inte bara denna matchen, inters överlägset viktigaste spelare. Är överallt på planen och man vet inte hur han kan vara det. Mycket fin insats. 

Lozano (Napoli)
En liknande insats som Insigne men Lozano gör även hemmjobbet på ett annat sätt. Två assister i en otroligt fin laginstas. 

Anfallare:

Osimhen (Napoli)
Gör två mål och är alltid farlig framåt. 

Chiesa (Juventus)
Precis vad Juventus behövde i det här läget då han är som en frisk vind i laget och utan honom är Juve tandlösa. Utan Chiesa, ingen vinst. Enastående. 





 
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2021-09-24 09:20:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)