Lagbanner
Postpartita #6: Det stormiga Juventus

Postpartita #6: Det stormiga Juventus

Kaos bröt ut i Turin på Juventus Stadium när hemmalaget tappade 2 poäng. Udinese fortsätter gå som tåget. Emil Holm och Isak Hien har tagit ordinarie startplatser i sina lag. Bologna sparkar Mihajlovic och tar in Motta.


Omgångens stökigaste:
Juventus Stadium i Turin var topparna höga och dalarna låga. Allegris bleka Juventus tog emot ett starkt Salernitana som bara förlorat en match på hela säsongen. Salernitana som har en spets som få andra av deras konkurrenter i botten. Ribery är känd sedan förra säsongen men där finns även Antonio Candreva som förra säsongen var Sampdorias kreativa nav med sina 7 mål och 12 assist. 
   På andra sidan planen finns en klubb, eller snarare en tränare som inte ska vara där. Som det ser ut just nu är Allegris typ av fotboll förbi bäst före datumet. Juventus har vunnit 2 matcher av 6 möjliga denna säsong. Missnöjet syns inte minst på de egna supportrarna som i matchen mot Salernitana lämnade arenan i halvtid när resultatet stod 0-2 till Salernitana. 
   Spelarmaterialet är inte bländande det heller. Weston Mckennie och Leandro Paredes ska vara bärande och ordinarie på ett mittfält som ska utmana om scudetton, lägg där till Miretti som vikarierar för långtidsskadade Paul Pogba, som man kan förvänta sig bara kommer spela små delar av denna säsongen. Paredes är en hårt jobbande mittfältare, visst. Är han en Brozovic eller Tonali? Är han en spelare som kan ta ansvar och hänföra ett mittfält? Nej. Han är inte alls lika utvecklad på det sättet. Kollar man på hans senaste säsong i Ligue 1 för Paris Saint-Germain så spelade han drygt 8 hela matcher, 90 minuter. En säsong drabbad av stora skadeproblem, därav speltiden i viss mån. Det gör värvningen av Paul Pogba, som blivit en symbol för stora skadeproblem, ännu mer oförståelig till truppbygget. Mckennie visade förra säsongen att han inte höll, men är nu helt ordinarie i Juventus. Den tredje plasten på mittfältet, där Pogba egentligen ska spela, ersätts nu av den unge Miretti. En spelare som man inte vet så mycket om, men som spelar i Pogbas frånvaro. 
   När andra halvlek börjar går det snabbt tills nyförvärven kokar ihop ett mål. Inlägget slår Kostic till mittbacken Bremer som dunkar in bollen med pannan och det är reducerat. Juventus fortsätter harva på och chaser kommer men det är inte förrän på tilläggstid som det händer. Juventus får straff i minut 93, Bonucci missar, men skjuter in den på retur. Slut är det inte än för när klockan står på 96 så får Juventus och Cuadrado en hörna, som når pannan på Milik. I ren eufori slitet Milik av sig tröjan och får rött då han har ett gult sedan innan, med ryggdunkningar av lagkamrater och ett leende kliver han stolt av planen. Domare Marcenaro vill annat. Efter en VAR-check döms målet bort för offside och kaos bryter ut i Turin. Olika typer av personer med Juventus-logga springer efter domaren. Spelande spelare, bänkade spelare, tränare, materialare och olika personer i kostym är alla rasande. Vilket resulterar i rött kort för Allegri, Cuadrado. Och Salernitana-försvaraen Fazio, av en outgrundlig anledning. Det som kunde sluta 3-2 till hemmalaget och glada miner i historieskrivning, blev istället ett kryss med bitter eftersmak, väldigt bitter eftersmak. 

Omgångens tåg:
Udinese fortsätter att gasa på - uppe i toppen numera. I omgångens match mot Sassuolo var det dock inte självklart. Sassuolo var starka rent fysiskt och dem släppte inte många andrabollar till bortalaget. Udineses fart framåt var dock tillräckligt föra att Sassuolo inte skulle hänga med. Med Ruan utvisad så blev det svårt för Sassuolo, att i andra halvlek, hålla tillbaka, trots sin ledning med 1-0. Det dröjde dock innan Udinese fick in bollen. I 75´ gör Beto 1-1 och inom drygt 30 minuter har Udinese gjort två till. Udinese fortsätter att gå starkt med vinst på de fyra senaste matcherna. Frågan är hur länge Beto, Pereyra och company ska fortsätta vinna. 

Omgångens ljusblåa:
Både Isak Hien och Emil Holm fortsätter att imponera, inte minst på tränarna. Bägge spelare har helt klart spelat sig in i både Hellas Verona, för Hien och Spezia för Holm. Ordinarie platser är numera något att förvänta sig från de båda och det öf att dom uppenbarligen gör det bra. Isak Hien gör en helt klart godkänd insats i förlusten mot Lazio. Detsamma med Emil Holm som till och med visar framfötterna med ett par fina aktioner på sin högerkant där han försvarade mot “Kvaradona” i Napoli

Omgångens tränarbyte:
Bologna har inte fått någon succéstart med 3 kryss och två förlorade första 5 matcherna. Succé är det inte, men inte katastrof. Därför kan man tycka att sparkningen av tränaren Sinisa Mihajlovic var lite märklig, det har ju såklart inte sett bra ut, men resultaten skriker inte kris efter 5 omgångar. Som en effekt av sparkningen vinner man förvånande över Fiorentina
   Nu kommer Thiago Motta in. Den förre Spezia-tränaren, känd för sina okonventionella fotbollsideér, där han bland annat varit sugen på en sjubackslinje. 


  Resultat :
 

Napoli Spezia 1-0
1-0 Giacomo Raspadori 89´
 
Inter Torino 1-0
1-0 Marcelo Brozovic 89´
 
Sampdoria Milan 1-2
0-1 Junior Messias 5´, 1-1 Filip Duricic 57´, 1-2 
Olivier Giroud 67´
 
Atalanta Cremonese 1-1
1-0 Merih Demiral 74´, 1-1 Emanuele Valeri 78´
 
Sassuolo Udinese 1-3
1-0 Davide Frattesi 33´ 1-1 Beto 75´, 1-2 
Lazar Samardzic 91´, 1-3 Beto 93´
 
Lecce Monza 1-1
0-1 Stefano Snesi 35´, 1-1 Joan Gonzalez 48´
 
Lazio Hellas Verona 2-0
1-0 Ciro Immobile 68´, 2-0 Luis Alberto 95´
 
Juventus Salernitana 2-2
0-1 Antonio Candreva 18´, 0-2 Krzysztof Piatek 50´,
1-2 Bremer 51´, 2-2 Leonardo Bonucci 93´
 
Empoli Roma 1-2
0-1 Paulo Dybala 17´, 1-1 Filippo Bandinelli 43´, 1-2
Tammy Abraham 71´
 
Bologna Fiorentina 2-1
0-1 Lucas Quarta 54´, 1-1 Mussa Barrow 54´, 2-1 
Marko Arnautovic 62´



Tabell:  
 
Tabell:

 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2022-09-12 23:30:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)