Lagbanner
Postpartita #9: ”VAR avgjorde Derby d´Italia”

Postpartita #9: ”VAR avgjorde Derby d´Italia”

I postpartita skriver vi om det allra mest intressanta från omgången i Serie A.

Nionde omgången är avklarad, dubbla derbyn, målfester, ni hör...en Serie A omgång helt enkelt. 


Omgångens tränarbyte: 
Salernitana sparkade för en dryg vecka sedan sin tränare Fabrizio Castori och tillsatte Stefano Colantuono, än så länge har det varit ett misslyckande. När man brukar byta tränare i tajta lägen brukar man prata om en positiv “tränarreaktion”, i Salernitana verkar man inte löst ett problem utan skapat ett till. Nya tränaren Colantuono fick uppförsbacke direkt när Empoli kom på besök och vann med 2-4. Stormen fortsätter yra omkring i salernobukten

Omgångens haveri:
Lazio åkte till Verona för att få pisk med 4-1. Otroligt styrkebesked från Hellas Verona, många trodde nog att tränarbytet inför säsongen inte skulle flyga sådär jättebra och att laget skulle vara med och kämpa lite i botten, men tvärtom. Igor Tudors fotboll verkar passa Diego Simeones son & Company. På andra sidan hittar vi Lazio som sett spännande ut i inledningen av säsongen. Med Felipe Anderson i världsklass, Pedro i sitt esse och en Milinkovic-Savic som är värd över en miljard, trodde inte jag att 4-1 mot Hellas var i sikte. En annan sak som är värd att uppmärksammas är Benito Mussolinis barnbarns barn, eller. Romano Mussolini är högerback/winger och blev uttagen till matchtruppen mot Hellas Verona. Lazio-supportrar, är detta något som borde uppmärksammas eller borde man inte lägga någon vikt i hans efternamn?

Omgågnens derby:
Två relativt sega derbyn spelades, men om jag måste välja får det nog bli derby Derby d´Italia. Efter Inters tidiga 1-0 mål var det en händelsefattig halvlek, med ett Juventus utan identitet. Minuterna gick och tillslut kom det...VAR-beslutet. Som så många gånger innan slutar matcherna med ett VAR-beslut som grädde på moset. Hur löser man detta, hur löser man att derbyn gång efter gång ska ge rubriker som handlar om domslut. Iallafall...Juve fick straff och Paulo Dybala nätade från straffpunkten. 1-1 slutade höstens Derby d´Italia. 


Resultat :
 

Torino Genoa 3-2
1-0 Sanabria 14´, 2-0 Pobego 31´, 2-1 Destro 69´, 3-1 Brekalo 77´, 
3-2 Caicedo 80´
 
Sampdoria Spezia 2-1
1-0 Självmål 15´, 2-0 Candreva 36´, 2-1 Verde 94´
 
Salernitana Empoli 2-4
0-1 Pinamonti 2´, 0-2 Cutrone 11´, 0-3 Självmål 13´, 0-4 Pinamonti 45´, 
1-4 Ranieri 48´, 2-4 Självmål 55´
 
Sassuolo Venezia 3-1
0-1 Oreke 32´, 1-1 Berardi 37´, 2-1 Självmål 50´, 3-1 Frattesi 66´
 
Bologna Milan 2-4
0-1 Leao 16´, 0-2 Calabria 35´, 1-2 Ibrahimovic 49´, 2-2 Barrow 52´, 
2-3 Bennacer 84´, 2-4 Ibrahimovic 90´
 
Atalanta Udinese 1-1
1-0 Malinovskyi 56´, 1-1 Beto 96´
Fiorentina Cagliari 3-0
1-0 Biraghi 21´, 2-0 Gonzalez 42´, 3-0 Vlahovic 49´
 
Hellas Verona Lazio 4-1
1-0 Simeone 30´, 2-0 Simeone 36´, 2-1 Immobile 46´, 3-1 Simeone 62´,
4-1 Simeone 92´
 
Roma Napoli 0-0

Inter

Juventus

1-1
1-0 Dzeko 17´, 1-1 Dybala 89´

 
Omgångens lag (4-2-3-1):

Målvakt:

Patricio (Roma)
Han styr och ställer med sin rutin och får även med sig 0-0 som resultat.

Backar:

Karsdorp (Roma)
Sällan man ser en ytterback vara så dominerande både i defensvien och offensiven. Flertal nyckelpassningar som skapar målfarliga chanser. Håller tätt tillsammans med resten av sin backlinje och får med sig 0-0

Luperto (Empoli)
Gör flertalet brytningar som är avgörande för att inte ge Salernitana målchanser. Otroligt aktiv och styr hela backlinjen.

Koulibaly (Napoli)
Det känns som att han är med i varje omgångens lag, vilket han förtjänar. Den klassen han visar vecka in och vecka ut är häpnadsväckande. I derby del Sole visar han stort lugn och stor självsäkerhet. Världsklass. 

Candreva (Sampdoria)
Likt Koulibaly är han nästan med här varje vecka, men det inte utan anledning. Candreva är överallt, slickar både vänster och höger kant. Producerar chans efter chans till sina lagkamrater. 


Def. Mittfältare:

Bennacer (Milan)
Efter ett par osäkra insatser på senaste visar Bennacer att han håller en hög klass. Är den mest framstående av de två på sittande mittfältet i Milan. Visar även stor kyla i och med sitt 2-3 mål.  

Anguissa (Napoli)
Som många gånger innan vinner han nästan allt på mittplan och i denna matchen har han även en mycket kreativitet i sitt spel och sina passningar.

Off Mittfältare:

Caprari (Hellas Verona)
Är en mycket stor del i målfesten i Verona. Gör exakt det en tia ska göra, skapa chanser, det gör han med bravur i denna omgången. 

Malinovskyi (Atalanta)
Är den starkt lysande stjärnan i Atalanta. Få spelare som kan vara så hotande utanför straffområdet. Mycket bra insats.

Calhanoglu (Inter)
Är ett kreativt geni på mittplan. Hans passningar och skott är alltid lite oväntade, mycket går också igenom och blir farliga målchanser.  

Anfallare:

Simeone (Hellas Verona)
Det skulle räcka med att skriva att han gjorde fyra mål, men det var också fina mål. 4 skott på mål, 4 mål. Felfri insats. 




 




 
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2021-10-25 11:40:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)