Lagbanner
”Redo för en stor fajt i Europa” – fokus på Inter inför CL-slutspelet

”Redo för en stor fajt i Europa” – fokus på Inter inför CL-slutspelet

Konrad Grönlund delar med sig av sina tankar och åsikter om hur Inter står sig inför klubbens kommande åttondelsfinal i Champions League.

Samtidigt som Inter befinner sig mitt inne i en rafflande titelstrid ska man nu försöka ställa om och fokusera på Champions League då det blivit dags för slutspelet att ta vid.

I den kommande åttondelsfinalen väntar inga mindre än Liverpool och det väntas bli två heta och sevärda tillställningar som vi har framför oss.

Undertecknad har pratat med Inter-redaktionens Konrad Grönlund för att höra vad han tror om klubbens chanser till avancemang och vad som krävs för att man ska lyckas slå ut engelsmännen.

Över två månader har passerat sedan det senast begav sig i Champions League. Hur har er form sett ut sedan dess?
- Den har varit först bländande och brutalt bra, för att nu mattas ut något. 0–0 mot Atalanta blev till en ofattbar och fullständigt orättvis förlust i derbyt mot Milan, som från ingenstans var med i striden igen. Men insatserna mot Milan och Napoli var i det stora hela positiva. 

Nu väntar åttondelsfinal mot Liverpool, hur ser du på era motståndare?
- Svårt. Efter Bayern München är Liverpool mitt favoritlag att kika på som neutral. Också det lag som är näst mest svårspelat av dem som är med i turneringen. Starka i omställningar och kan göra mål på ingenting. 

Vad talar för respektive emot er inför dubbelmötet?
- Inter är ett riktigt bra lag och är redo för en stor fajt i Europa. Formen är svårtydd liksom Liverpools. Men höjden finns där. 60/40 fördel Liverpool enligt mig. Jag tvivlar på om Inter kommer vara kliniska nog att utnyttja de fåtal chanser man får. 

Hur goda anser du era chanser är till avancemang?
- Jag skrev lite om det tidigare, men chanserna står till att spetsspelarna levererar. Nicoló Barella missar båda matcherna och är helt omöjlig att ersätta. Alessandro Bastoni saknas troligtvis han med, vilket är förödande. Finns ingen mittback som kombinerar anfall med försvar som honom. Liverpools tvivelaktiga form får väl ses som en positiv faktor, frågan är om man räcker till mot engelsmännen. 

Vilka spelare kommer vara de viktigaste för er?
- Marcelo Brozovic blir den absoluta nyckelspelaren, tillsammans med Milan Skriniar. Hakan Calhanoglu kommer nog att behöva göra minst en assist på en fast situation om Inter ska gå längre än åttondel. Ivan Perisic är nog just nu den formstarkaste spelaren i offensiven och han kan mycket väl hitta Edin Dzeko med ett par fina, känsliga inspel. Det ser jag fram emot att se. 

Hur långt tror du ni har potential att ta er i turneringen?
- Inter kan gå riktigt långt. Men risken är dessvärre stor att det tar slut redan i början av mars. Liverpool passar illa för Inter. Annars är det helt beroende av vilken lottning som dyker upp i framtida omgångar. Inter var den solklara förloraren av den senare ogiltigförklarade lottningen.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-02-15 21:15:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)