Lagbanner
Salernitana:  FIGC nekar förvaltning av klubben

Salernitana: FIGC nekar förvaltning av klubben

På tisdagen avslog italienska fotbollsförbundet förvaltningsförslaget alla trodde var klart över Salernitana.

Ja, ni har säkert inte missat det att Claudio Lotito står som ägare för både Lazio och Salernitana, vilket inte är möjligt när lagen nu spelar i samma serie (för övrigt är det nu också förbjudet att att äga fler än en klubb fr.o.m 1 maj 2021).
Det har föranlätt att Lotito har behövt sälja antingen Lazio och Salernitana. Den förstnämnda har han inte varit intresserad av att sälja och den andra har han inte fått tillräckligt med betalt för tycker han, vilket gjort att en förvaltningsfond tog över klubben den 26 juni.
Dock har nu fotbollsförbundet kollat igenom det finstilta i kontraktet och sett att Lazios president har alltför stor insyn i klubben i alla fall och slog ner det hela.

Nu har Lotito till den 3 juli på sig att fixa till det hela. Antingen presentera en förvaltning som han inte har tillräcklig kontakt med eller sälja klubben.
Han själv uppskattar att värdet på klubben ligger på drygt €90 miljoner medan intressenternas bud legat runt €60 miljoner.
Vad som kan hända här är att klubben helt enkelt inte får ställa upp i Serie A kommande säsong. upp sig. Vad skulle Lotito själv tjäna mest på - strunta i att låta Salernitana spela i A eller sälja? 

Vincenzo Napoli - borgmästare i Salerno - förstår allvaret :
"Salernitana har vunnit sin plats till Serie A på planen - vi kan inte låta stämplar, märken och massa överklaganden förstöra det här" och fortsatte:
"Kommunen har varit tillgängliga hela tiden med att hjälpa till men klubben har inte begärt något så vi har antagit att allt gick fridfullt fram.
Visst, vi kan inte gå in i ett företags ekonomi men vi finns tillhands om det behöver det."
.

Men om det blir så att Salernitana INTE får sin plats i Serie A, vilka tar den då?
Ja, enligt reglementet så verkar det som om Benevento står först i tur att ta platsen i egenskap av att komma på 18:e plats. 
Men även Cittadella vill säkert aspirera på platsen också och båda lagen skulle vara där om förbundet skulle fråga.
Monza däremot har inga intentioner att ta platsen enligt klubben, de kom ju trea i Serie B.

Nu på lördag den 3 juli är det deadline alltså för Lotito och den sjunde ska det beslutas om det godkänns. Någon som inte tror att Lotito kommer komma med små ändringar och det skjuts fram ytterligare?



 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2021-06-30 12:15:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)