Lagbanner
Serie A 21/22: ”Hoppas han spelar livet ut i Lazio”

Serie A 21/22: ”Hoppas han spelar livet ut i Lazio”

Nu är det Lazioredaktionens tur att säga sitt om säsongen.

Ja, vi summerar alltså säsongen den här veckan och nu är det dags för Lazio som klarade en Europaplats galant.
Till hjälp har vi Niklas Tellini.
Senare under maj ska vi också kolla upp hur de ser på framtiden för sin klubb.

Säsongen slut slut. Hur skulle du vilja betygsätta 2021/22 för ditt lag och varför?
—  Jag tycker Lazio gör en helt ok campionato, givet förutsättningarna. Målet var ju (som varje år de senare åren) att nå en plats i Champions League, men det har blivit svårare och svårare på grund av att det är nu flera bra lag i Serie A. Men jag tycker ändå att det har varit en rolig säsong, i vilken Lazio lyckats näta 77 gånger.

Skulle du kunna peka ut minst tre olika faktorer som gjorde att säsongen blev som den blev?
— En ny tränare med ett helt nytt sätt att spela fotboll på, efter att Inzaghi varit tränare i 5 år. Sommarmercaton var okej men inget mer, under transferfönstret i januari hade Sarri efterfrågat lite förstärkning som han inte fick. Lazio fick betala för den tunna truppen speciellt efter vintern då det var många matcher med lite vila, när man ska spela på två fronter samtidigt.

Ditt starkaste minne under säsongen av ditt lag? 
— Starkaste minnet kanske är vinsten i derby i höstas, och Pedro som målskytt.



Spelarmässigt, vilka har utmärkt sig - både positivt och negativt?
— Att Milinkovic-Savic är en spelare av världsklass kan ingen har missat, men säsongen som varit var kanske hans bästa sedan han började spela för Lazio. 10 assist och 11 mål, drygt en halv poäng per match. Otroliga siffror. Det är en komplett spelare som äger mittfältet, kan dribbla, försvara, är stark i luften, vet hur man gör mål. Som laziale hoppas man att han spelar livet ut i Lazio, men man unnar honom ändå en större och mäktigare scen.

Den spelare som utmärkt sig negativt måste jag säga är Hysaj. Han spelade med Sarri i Napoli, och det sägs det är Sarri själv som velat ha honom i Lazio. Han hade tyvärr inte många rätt i år, och Sarri var lite sen med att förstå det och ersätta honom med Lazzari istället.

Säsongen för ligan som helhet. Hur tycker du den varit? 
— Jag tycker det har varit en otroligt spännande säsong, som avgjordes i sista matchen. Det känns som att Serie A börjar få ett bättre rykte nu efter några år där den inte var så populär. Juventus har sett Inter, Milan och Napoli kliva fram som hårda konkurrenter, och även i kampen om Europa har det varit en jämn historia mellan Roma, Lazio och Atalanta. Fiorentina kommer spela i Europa igen efter flera år. 

Vilka lag har varit den bästa och sämsta överraskningen?
Venezia började bra och var en kandidat till säsongens överraskning, men en katastrofal andra halva av säsongen resulterade i nedflyttning. Salernitana trodde alla var chanslösa fram till en bra bit in på våren, då de började att ta poäng och klättra upp. Dramat i sista matchen är ju en av anledningarna till att vi älskar fotboll. Juventus har nog gjort många besvikna, speciellt efter att Vlahovic togs in under vintern. En säsong utan en enda titel, det var inte igår för Juventus.

La Curva-redaktionen2022-05-24 14:20:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)