Lagbanner
Serie A 21/22: ”Han kommer bli en legendar i klubben”

Serie A 21/22: ”Han kommer bli en legendar i klubben”

Hellas Verona överraskade igen och tog en plats på övre halvan. Allt frid och fröjd?

Johan Stistrup Hellas Verona-redaktionen ventilerar sina åsikter om säsongen.

Säsongen slut slut. Hur skulle du vilja betygsätta 2021/22 för ditt lag och varför?
— En sjua på på en tiogradig skala. Säsongen startade med tre raka förluster med Eusebio Di Francesco vid rodret och president Setti - mot sin trogna vana - kickade honom redan där och Igor Tudor kom in. Kroaten var redan på tapeten innan säsongen började men han litade inte riktigt på hans färdigheter då , antar jag, baserade på hans sejour i Udinese bl.a,
Nu blev det ändå han och hans tänk var mer likt den förre tränare Juric än vad Di Francesco grundtanke var. 
Sen ska jag ärligt säga att jag var rikitigt nöjd med att vi hamna framför Jurics Torino men lite besviken att vi inte tog 13/14 säsongens poäng (54). Hade varit snyggt.

Skulle du kunna peka ut minst tre olika faktorer som gjorde att säsongen blev som den blev?
— Då var vi här igen. En tränare och en spelidé som spelarna redan var inkörda i plus att Tudor fick iordning på det som Juric aldrig klarade - anfallspelet. Eller snarare ...att göra mål.
Hellas hade alltså en Cagliari-ratad Simeone som fyra i skytteligan och firma Caprari/Barak bakom honom på över tio mål - var!.
Sammanhållningen. En otroligt tajt grupp som känner varann utan och innan. 
Och till sist - Tony D´Amico. Sportchefen som hittat alla "godbitar" som ingen velat ha. Vi snackar alltså om spelare som lag på nedre halvan har dissat som sen strålat samman - först under Juric och nu under Tudor och gjort Hellas till ett lag som ALLA fruktar. Det är alltså inte bara ett arbete för det här året utan det här är tredje säsongen på det arbetet. 
D´Amico kommer bli en legendar i Verona när han lämnar - för dig gör med största sannolikhet redan i sommar.


Ditt starkaste minne under säsongen av ditt lag? 
— Fina vinster hemma mot både Juventus och Roma men nog kändes det ändå bäst att vända borta mot Venezia i Veneto-derbyt: 



Spelarmässigt, vilka har utmärkt sig - både positivt och negativt?
— Hellas Verona är verkligen ett LAG. Visst, Simeone kan man lyfta fram med så många mål men också de han gjorde utan boll. Så mycket som han hjälpte till med att få Barak, Caprari och yttrarna i position göra att han kanske är den som lyst upp mest. 
Men måste ändå också lyfta fram Adrien Tamezé som hållit ihop mittfältet i Hellas den här säsongen när Veloso "backat" lite. Den franskfödde kameruanen var såklart ett av Gasperinis påläggskalvar men håll inte då. Han fick chansen i Hellas och tog den. Kanske fansens stora favorit.
Minussidan skulle jag säga Ivan Ilic. Han har inte varit dålig men nog förväntar vi ss mer av den talangfulle serben som köptes loss från Manchester City. Kanske behöver en säsong till för att blomma ut.

Säsongen för ligan som helhet. Hur tycker du den varit? 
— Otroligt spännande. Att äntligen få ett race in till sista omgången är en saknad jag inte visste jag hade. 
Sen att bottenstriden också höll in i det sista och hade så många lag inblandade (..och inget av dem var Hellas) var underbart att se som neutral åskådare.
Straffar hit och tid och massa sena mål som kastade omkull bottenstriden i fler omgångar på slutet.

Dock måste jag säga att kvalitén sänkts sen förra säsongen och problemet i Europa belyder väl ganska klart det.
Sen var det underbart att se så mycket publik på matcherna igen. Även i sista omgången när allt var klart var det t.ex. fullt på Olimpico när Lazio tog emot Hellas. Känns också som om det var mycket mindre rasism och hat på läktarna den här säsongen. Visst , det fanns men förr var det legio att några curvor strängdes av under säsongen. Nu var det ett fåtal och Hellas Curva Sud var tyvärr bland en av dessa.


Vilka lag har varit den bästa och sämsta överraskningen?
 Att Milan kunde hålla hela vägen var överraskande och likaså att Salernitana klarade sig kvar. Jag hade kaxigt sagt att Salernitana var ute redan innan jul - utan ens darra på rösten.
Den vändningen och mentaliteten de två lagen visat upp var ren klass. Tänk att Salernitana inte ens hade en ägare mer än halva säsongen utan fick förlita sig på en förvaltare.

Minus kan man inte annat än säga Juventus och Atalanta. Allegri var inte i närheten av att beblanda sig i toppstriden, trots att poäntalet på Inter och Milan var ganska lågt. Att laget sen inte tar mer än den hårt kritiserade Pirlos säsong 20/21 säger väl ganska mycket. visserligen utan Cristiano Ronaldo...

Att Atalanta inte ens tar sig till Europa är anmärkningsvärt. Har vi sett slutet på Gasperinis era? Orkar de lyssna på honom mer i Bergamo? 
Så var det med Arrigi Sacchi i Milan, varför skulle inte Gasperini gå samma öde till mötes?
Kanske ett skifte? Tudor till Atalanta och Gasperini till Hellas. Samma system - olika röster.

La Curva-redaktionen2022-05-27 12:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)