Lagbanner
Serie A:  Algoritmer kan avgöra - men inte titeln

Serie A: Algoritmer kan avgöra - men inte titeln

Efter mycket velande fram och tillbaka - Gravinas algoritmsystme ska användas.

I ett möte idag men de olika förbunden under FIGC så kom det fram under en omröstning att Gravinas algoritmsystem skall användas ifall ligan stannar upp helt.
Med siffrorna 18 mot 3 beslutades att systemet skulle användas. Det var representanterna för Serie A som inte ville använda systemet.

Det här innebär att skulle ligan av någon anledning stanna upp , t.ex. för att någon spelare fått covid-19 och satt laget i karantän för två veckor, så kommer det att användas.
Men bara för att ta ut platserna till Europa och för nedflyttning och uppflyttning (Serie B). Alltså inte mästerskapet. Det ska i så fall annuleras eller bestämmas senare hur det ska behandlas. 
Ska dock påpekas att skulle det ske att seriespelet stannar upp tidigt i starten så kommer playoff och playout att spelas. Oklart dock på vilket sätt.

Själva algoritmen användas alltså inte bara för att se tillbaka på de resultat som är gjorda utan också tänkbara resultat av de matcher som blev inställda. Innan var det bara de tidigare resultatens snittpoäng som var på tapeten och att ingen nedflyttning skulle ske om laget rent teoretiskt  inte kunnat klara sig kvar trots matcher kvar att spela.(Mer om algoritmen kan ni läsa här.)

President Gravina pratade också om att skulle inte de stenhårda protokollen följas av klubbarna kommer straff att utdömas till dem. Poängavdrag och nedflyttning kan komma att verkställas. Osäkert om direktiven även gäller om det bara är kontroller eller om det även gäller om man upptäcker att någon i laget har covid-19.

 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2020-06-08 15:01:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)