Lagbanner
Serie A: Är ligaspelet i riskzonen?

Serie A: Är ligaspelet i riskzonen?

Covid-19 sätter sina spår och nya fall i Italien kan ställa till problem för fotbollen.

Nio nya fall av covid-19 har upptäckts i Roma, Napoli, Torino, Cagliari och Sassuolo.
Det är verkligen inga problem nu med det. Men skulle det bli värre och fler spelare skulle insjukna i ett lag så kan det bli problem.

Ligan är tänkt att komma igång den 19 september men pandemin i Italien verkar gå in i en fas två och hur stor och kraftig den kommer bli kan ingen uttala sig om än.
Skulle det bli så att den stoppar upp för att starta den 19 så är 4 Oktober nästa chans att starta, vilket gör att det blir otroligt tajt att spela serien för att få den färdigspelade till den 23 maj då den framflyttade Europamästerskapet ska starta knappt en månad senare.

Enligt tidningen La Reppublica har då ett förslag från det italienska fotbollsförbundet FIGC att spelsystemet ska ändra till ett Play Off-liknande.
Fyra eller fem gruppen ska delas upp med fyra eller fem lag i varje för att sedan ha Play Off om Scudetto och Europaplatserna och Play Out om salvezza.
Förslaget har enligt tidningen inte tagit emot väl av Serie A-klubbarna men bättre alternativ än så har inga klubbar visat upp än så det är en klagan för ingenting.

Nu pratar vi verkligen värsting scenarion här men med tanke på hur året visat upp sig så här långt så känns ingenting omöjligt längre.
Med tanke på vad som händer med andra fasen känns också chanserna att vi ska se publik i september som bortblåst. Har vi tur så kan vi få begränsade sittningar i oktober som bäst.

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2020-08-21 12:06:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)