Lagbanner
Serie A: Fem avbytare även den här säsongen

Serie A: Fem avbytare även den här säsongen

Sista stormötet för de italienska klubbarna innan säsongen sätter igång.

Ja, det beslutades för att behålla fem avbytare per lag och match (men bara tre avbrott för att göra bytena) den kommande säsongen i Serie A.
eftersom säsongen även denna gång kommer bli tajt. 
Än så länge är det bara Premier League av de stora ligorna som inte fortsatt med att köra med fem avbytare och srannar kvar vid tre.

Andra stora nyheter på mötet var att det beslutades för att Serie A kommer att starta en egen stor, global mediakoncern, för att TV-rättigheterna t.ex. inte ska försvinna till en tredje part utan komma direkt till dem. Det innebär också att Serie A själva måste jobba hårt på att ha en säljande produkt. Då kommer arenor, publik och annat ha stor betydelse men , framförallt, visa att ligan är stark i ett europeiskt perspektiv. Går inte att slänga bort turneringar som Europa League nu. Det kommer än mer vara ett skyltfönster för lagen.

Självklart kom också diskussionen om publik på matcherna upp och FIGC propsade på att regeringen skulle släppa restriktionerna. 
Svaret blev från regeringen att skolorna ska gå ut först och köra (i stort sett nu). Se hur det går där och funkar det så kanske det blir tal om att öppna upp i mitten på oktober.
Då med största sannolikhet inte med masskapacitet utan kanske en tredjedel av arenans kapacitet. Det kommer då bli till den fjärde omgången som tidigast.

Ligan startar nästkommande helg men bara sju matcher kommer spelas då. Tre matcher skjuts upp till den sista  de september.
Det är Benevento-Inter, Lazio-Atalanta och Udinese-Spezia. Det pga att Inter och Atalanta spelade sent sina Europaturneringar och Spezia hade ett sent klval till Serie A så vilan för spelarna har inte varit tillräckligt lång.

Övriga matcher och tider första omgången:

Lördag 19/9
Fiorentina-Torino 18.00
Hellas Verona-Roma  20.45

Söndag 20/9
Parma-Napoli 12.30
Genoa-Crotone 15.00
Sassuolo-Cagliari 18.00
Juventus-Sampdoria 20.45

Måndag 21/9
Milan-Bologna 20.45
 

La Curvaredaktionen2020-09-10 08:27:38

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)