Lagbanner
Serie A femminile: ”Rätt att inte starta om”

Serie A femminile: ”Rätt att inte starta om”

Tillslut fick de italienska damfotbollen beslut om att fortsätta säsongen eller inte.

Nej, man kan inte påstå att den italienska damfotbollen har någon större prioritet när det ska beslutas om fortsatt spel eller inte.
Medan FIGC lobbat stenhårt med regeringen om att återuppta herrarnas proffsfotboll så har damernas dito inte fått luft någonstans.
Förbundet har skjutit upp det hela pga tidsbrist. Det vill säga att damerna var helt utan prioritet efetrsom det knappt finns några pengar som styr det hela. Egentligen är det bara en kostnad för klubbarna, vare sig det är Juventus, Milan eller någon småklubb som inte har något herrklubb bakom sig som stöd.
Belutet som herrarna Gravina, Lotito, Dal Pino, Ghirelli, Lo Monaco, Ulivieri och Sibilia tog var, förga överraskande, att stänga för säsongen.

"Som det känns nu så var det rätt att inte starta. Vi har inte rört en boll på 3 månader, att köra igång om 4 veckor hade varit alldeles för stor skaderisk." svarar Fiorentinas målvakt Stephanie Öhrström och fortsätter:
"Sen kan man ju undra varför de tog så lång tid. Ett beslut tidigare, vilket de hade kunnat gjort, så skulle det hade varit en helt annan sak.

Varför Fiorentina inte rört en boll på 3 månader svara hon:
"Vi har inget eget sportcenter än. Bara juventus och Milan som har det så de är de enda lagen som är Igång... Vår ägs av kommunen.
Skulle kosta sjukt mycket att sanifiera och göra alla test och all har inte råd med det."


När serien la av så ledde Juventus med 44 poäng och Milan och Fiorentina låg bakom med 36 och Roma sen på 34 poäng.
Det är inte beslutat hur de kommer att göra. Finns nedflyttningsplatser, europaspel och , inte minst, en ligatitel att besluta om.
Gravina har ju fått igenom sitt algoritmsystem med herrfotbollen, vad var det för problem att rösta fram detsamma för damerna när de ändå höll på?
Lite sorgligt ändå när damerna i Italien kändes som om de var på väg framåt - både utvecklingsmässigt och medialt. Nu när det ställs på sin spets visar det ändå klart och tydligt hur lågprioriterad damfotbollen fortfarande är.





 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2020-06-08 15:26:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)