Lagbanner
Serie A måste fortsätta?

Serie A måste fortsätta?

Precis innan Parma-SPAL skulle till att börja beordrades spelare tillbaka till omklädningsrummet av domaren. Enligt uppgift hade Italiens idrottsminister begärt att det italienska förbundet skulle överväga att ställa in omgången på grund av coronaviruset. 

Det händer även i svallvågorna av att spelarfackets ordförande Damiano Tommasi och Mario Balotelli hade gjort utspel om att Serie A borde stoppas med hänsyn till spelarnas hälsa.

Mario Balotelli menade på att inga pengar i världen kunde mäta sig med betydelsen av spelarnas hälsa. Det aviseras även från spelarfacket att man avser att strejka om Serie A fortsätter.

Till slut kommer ändå Parma-SPAL och Serie A till spel. På tisdag väntas nytt möte på förbundet om huruvida de borde spela vidare eller inte. Till skillnad från Tommasi och Balotelli anser dock SPAL:s mittfältare Mirko Valdifiori att Serie A och spelarna borde fortsätta av solidaritet.  

Att spelarna redan har en massa pengar och att man borde tänka på ”de som trots smittan måste fortsätta åka till fabriken för 1000 euro i månaden”. Valdifiori menar på att fotbollen tillhör de fattiga och att Serie A för deras skull måste fortsätta. 

Rätt eller ej, förbundet har svårt att göra mer än att tömma läktarna. Om det är garanti och säkerhet spelarna vill ha är det högst osäkert om Serie A kommer att kunna spelas klart. Spelarna får annars leva i ovisshet och jobba på som alla andra.

Arvid Larsson2020-03-08 18:32:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)