Lagbanner
Serie A: Playoff med tolv lag

Serie A: Playoff med tolv lag

Den ena dagen är inte den andra lik i Italien i allmänhet och i calcion i synnerhet.

Två steg fram och ett steg bak brukar vara en devis för att något går framåt men med tunga steg.

Sista ordet om att starta upp Serie A verkar verkligen inte vara sagt än.
Datumet 13 juni  var satt men med 99% säkerhet lär det inte funka att starta då och i och med det är det i stort sett omöjligt att plocka ihop Serie A på ett "normalt" spelsätt. Att FIGC hoppas på att det kanske kan starta redan 20 juni är mer en glädjekalkyl än en reell verkligetsbaserad analys. Det gör att fotbollsförbundets president Gravina funderar på en plan B.
För enligt stadgarna för Serie A har fotbollsförbundet rätt att ändra reglerna ifall det inte går att utföra ligan som planerat, vilket alla klubbar jar undertecknat för att ens få spela. Det gör att ingen kan protestera eller dra förbundet inför en domstol.

Om det nu skulle bli så hade calciomercato.it en hypotes att det skulle vara tolv lag som fick strida om scudetton. De fyra främsta efter att serien stannade upp 9 mars (Juventus, Lazio, Inter, Atalanta) skulle stå över första rundan där de på plats 5-12 skulle mötas. D.v.s Roma-Cagliari, Napoli-Sassuolo, Milan-Bologna och Hellas Verona-Parma. Det kan också vara så att de räknar Hellas Verona före Milan då man tar snittpoängen på antal matcher, vilket gör att Juric gäng kommer före Ibrahimovic.
Rätt eller fel kan man ju undra då serien i stort sett i praktiken kan vinnas av Juventus, Inter eller Lazio. Men i teorin är det ju inte så utan då kan alla tolv vinna.

Men frågan är om det är det man ska lägga fokus på. I det här momentet är väl på något sätt platserna till Europa och upp och nedflyttning som är de viktigaste. 
Nu har också UEFA gett dispense från 27 maj till den 17 juni för länder att bestämma sig hur de vill slutföra ligorna, vilket - om man känner italienska kynnet rätt - kommer bli att de kommer vänta in i det sista för att bestämma. Den 28 maj kommer i alla fall regeringen komma fram till hur de vill fortsätta med sina restriktioner och se om det blir något spel eller inte.

Fotbollssäongen i Italien känns mer och mer som två steg bak och ett steg fram...




 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2020-05-19 18:00:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)