Lagbanner
Serie A-spelare återupptar träning

Serie A-spelare återupptar träning

Den italienska regeringen har godkänt Serie A:s förslag att träningar ska återupptas.

Imorgon, måndag 4:e maj, kommer de italienska lagen åter få nyttja sina träningsanläggningar. Initialt var tanken att anläggningarna skulle vara stängda i drygt två veckor till men den italienska regeringen har gett grönt ljus för Serie A-klubbarna att åter bedriva verksamhet från och med imorgon. Från och med imorgon får också den italienska befolkningen själva träna i parker och idrottare inom individuella idrotter får också träna som normalt igen.

Detta betyder att spelarna åter får nyttja träningsanläggningarna men man kommer inledningsvis att få individuella träningsscheman. Det är först den 17:e maj som Serie A-klubbarna kan, om allting går bra, kunna träna i grupp. De regioner som, från och med imorgon, kan använda sina träningsanläggningar är Kampanien, Emilia-Romagna, Lazio och Sardinien. I dessa regioner återfinns klubbar som Napoli, Bologna, Parma, Sassuolo, Lazio, Roma och Cagliari. Andra regioner förväntas också få ett godkännande, inom kort, att få nyttja träningskomplex.

Som vi tidigare rapporterat bestämde samtliga 20 Serie A-klubbar att man ska slutföra den pågående säsongen. Länder som Belgien, Nederländerna och Frankrike har redan beslutat att avsluta säsongen medan de största europeiska ligorna som Italien, England, Spanien och Tyskland fortfarande är övertygade om att seriespelet ska spelas färdigt. Gabriele Gravina, som är ordförande i det italienska fotbollsförbundet (FIGC), har själv sagt att: ”så länge jag är president för FIGC kommer jag aldrig att skriva på ett avtal om att avsluta säsongen i förtid eftersom det skulle vara döden för italiensk fotboll”.

svenskafans.com2020-05-03 17:28:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)