Lagbanner
Serie B: Bentornato Benevento!

Serie B: Bentornato Benevento!

Häxorna är tillbaka i högsta serien efter två år i Serie B.

Vilken säsong för Inzaghibröderna. Simone är uppe och nosar i baken på Juventus med sitt Lazio och nu har "Pippo" tagit Benevento tillbaka till finrummet igen, trots att hela sju omgångar återstår av säsongen.
 


Ja, det var egentligen bara frågan om när och efter segern hemma mot Juve Stabia i helögen med 1-0 så var det klart - även i teorin - att laget är tillbaka i Serie A efter två säsonger i Serie B.
Laget har dominerat Serie B i stort sett från start till mål den här säsongen och att laget blev klart så tidigt är rekord för Serie B sen Ascoli gick upp för över fyrtio år sedan!
Egentligen är det ganska anmärkninsgvärt sett historiskt att laget går upp igen då deras historia över säsonger i de två högsta serierna bara är sammanlagt fyra säsonger. 

Sist laget var uppe var 2017/18 säsongen och de startade katastrofalt med tio raka förluster med Barone som tränare. Serie A äventyret var i stort sett över innan jul.
De Zerbi tog över och president Vigorito försökte ändå under transferfönstret i januari och hitta passande förstärkningar och hitttade bl.a. gamle Premier League-spelarna Bacay Sagna (Chelsea) och Sandro (Tottenham).
Nu verkar presidente lärt sig av misstagen och laget har redan plockat in Sagnas gamla lagkamrat i Chelsea Luïc Rémy på fri transfer då hans kontrakt med Lille gått ut den sista juni.
Vidare har det spekulerats i Kamil Glik, Daniel Sturridge och André Schürrle. 

Benevento är självklart också  en ordentlig boost för Pippo Inzaghis tränarkarriär. 
Efter en kort sejour i Milan under den tiden allt var knas i klubben tog han över Venezia i Serie C och tog dem till Serie B plus att han vann Lega Pro cupen för Serie C lag. Tog sen Venezia som nykomlingar till Playoff för Serie A men åkte ut direkt mot Perugia.
Fick sen kontrakt med Bologna men efter bara två vinster efter 21 matcher så fick han gå i januari 2019 i förmån för Sinisa Mihajlovic.
Tredje gången gillt för honom i Serie A eller är steget för stort?

La Curva-redaktionen2020-06-30 10:40:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)