Lagbanner
Serie B-guiden - Del 1: Favoriterna.

Serie B-guiden - Del 1: Favoriterna.

Del 1 i guiden om årets upplaga av Serie B.

Under kvällen kickar det heliga spektaklet igång(eller förmodligen en timme efter att den här texten blir publicerad). Så tryck på introt av Eye of a tiger och sätt er ned i båten och börja ro(detta är ett uttryck väl?) för nu är det Serie B för hela slanten. Och vilken upplaga av Serie B vi får, förmodad tung kamp i toppen toppas av en ännu tuffare batalj kring playoff-platserna. Det kryllar av nya och unga tränarförmågor som är redo att göra sig ett namn. Det var länge sedan den italienska andradivisionen kändes så het som nu. I del 1 tar vi oss en blick på de stora drakarna som träder in i denna säsong med favoritskapet på sina axlar. 


AC Monza

Silvio Berlusconi har alltid haft ett tydligt mål med Monza. Han vill tilbaka till finrummet och uppmärksamheten det bidrar till. Den gode Silvio har inte förmågan att stanna i mediaskugga under någon längre period. Han livnär sig på att vara i händelsernas centrum. Monza gjorde en stark säsong ifjol men föll kort gällande direktavancemang. Nu har man spetsat till och breddat en redan bred och härdad Serie B-trupp och man kliver in i denna säsong som tunga favoriter. 

Tränare: Giovanni Stroppa. 

En gammal Milanista ersätts av en annan, Berlusconi är förtjust i att ha en av sina gamla spelaradepter på tränarposten. Brocchi gjorde ett fint jobb i Monza där han tog dem från Serie C till toppskiktet av Serie B. Ifjol slutade man 3:a och gick bet i playoffen och detta var inte bra nog för Berlusconi som kapade banden med sin tränare efter säsongen. Hans ersättare är Giovanni Stroppa som tog upp Crotone till Serie A tidigare. Så han vet vad som gäller vid avancemang. Det stora frågetecknet är ju dock att Stroppa spelade en väldigt offensiv fotboll med Crotone medan Monza under Brocchi snarare har levt på en väldigt kompetent och organiserad defensiv. Kommer Stroppa fortsätta på Brocchis spår eller kommer han slå om mer till fotbollen han predikade i Crotone? Och hur väl anpassar sig spelarna till detta isåfall? 


Han är en "stroppig" typ Mister Stroppa. 

Framträdande nyförvärv: Luca Caldirola (Benevento), Luca Mazzitelli (Sassuolo), Davide Bettella (Atalanta, lån), Mattia Valoti (SPAL), Andrea Colpani (Atalanta, lån), Pedro Pereira (Benfica).

Främsta förlusterna: Kevin Prince-Boateng (Hertha Berlin), Mario Balotelli (Adama Demirspor), Davide Diaw (Vicenza, lån). 

Tankar kring mercaton

Det är tydligt att Monza kommer spela en lite annan fotboll i år. Stroppa är en offensiv lagd tränare och Berlusconi och hans eviga gamla partner Galliani samt sportchefen Agomeri har försökt tillgodose detta och gjort det hyfsat. Man har tagit in en helt annan spel- och passningsskicklighet på mittfältet med Mazzitelli, Valotti och Colpani. Man har även stuvat om i backlinjen rejält. Under fjolåret hade man en lägre parkerad backlinje där tunga rutinerade pjäser som Gabriel Paletta och Claudio Bellusci stod parkerade och vann allt i luften. Nu kommer dessa pjäser förmodligen ersättas av Luca Caldirola, Bettella och även unge Pirola som kommer på lån från Inter. Detta möjliggör det för Stroppa att ha en högre positionerad backlinje utan att man blir tagna på sängen vid varje omställningssituation för motståndaren. I den utgående delen så är det uppenbart att Silvio har prioriterad bort detta med statusvärvningar. Båda affischnamnen Balotelli och Prince-Boateng lämnar. Och ingen av dem lämnar direkt något större tomrum efter sig även om jag gärna hade sett att Super-Mario stannat. 

Nyckelspelare

Luca Mazzitelli - Den nya offensiva kreatören på mittfältet. Är tänkt att vara den vitala länken mellan mittfältet och anfallet för Stroppa. Fostrad i Roma och Sassuolo så det är inget fel på de tekniska färdigheterna för 25-åringen som kommer från en riktigt stark säsong i Pisa där han var utlånad ifjol. 

Luca Caldirola - Kommer åtminstone med tiden att ersätta Gabriel Paletta som den nya försvarschefen. En roll han kommer kunna fylla med bravur. Detta är en av de bästa värvningarna i Serie B den här säsongen. Caldirola är en klasspelare med Serie B mått mätt och har de rätta färdigheterna och även mycket rutin. 

Pedro Peirera & Carlos Augusto
Två ytterbackar med portugisiska som modersmål. Offensiva wingbacks fyller ju en nyckelfunktion för Stroppa och denna duo besitter åtminstone snabbheten för att kunna fylla den arbetsbördan som krävs. 

Scozzarella & Barillà - Två favoriter från förr. Jag kan inte ignorera denna duo. Mängden slughet, tjuvknep och defensiv spelförståelse detta par besitter kan fylla en herrgård ute på den italienska vischan. Scozzarella kommer alltid vara bra när han spelar men skadorna kommer vara regelbundna för 33-åringen. Barillà kommer göra sin grej, agera som en ettrig terrier på mittfältet och plåga de offensiva genierna hos motståndarna. Det är ingen rolig upplevelse att behöva bli punktmarkerad av Reggio Calabria-sonen vilket många kommer få erfara. 


"Ehhh, vadå gult kort? Dobbarna var ju knappt synliga". 

Håll utkik för: Marco Brescianini - Den unge 20-åringen är på lån från Milan och har fått spelat en hel del på försäsongen. I och med att Scozzarella är så pass skadebenägen så kan det bli rikligt med speltid för Brescianini som mycket väl kan få ta hand om rollen som Monzas spelmotor. Beskrivs som en mångsidig mittfältare med fin blick och defensiv spelförståelse. Har även spelat som mittback i Milans ungdomslag. 

Frågetecken 

Vem gör målen? - Monza har spelarna som kan leverera chanserna men vem ska omförvandla dessa chanser till mål? Tycker det är lite märkligt vilken svag anfallsuppsättning Monza just nu sitter på och det blir ännu märkligare eftersom man också lånade ut lovande Diaw till Vicenza. Dansken Gytkjaer är knappast någon målmaskin. Man sätter väldigt mycket hopp till Dany Mota som hämtades in tidigare från Juventus U-23 men frågan är om han är tillräcklig? I cupmötet med Cittadella ställde Stroppa upp med Gytkjaer och den centrala mittfältaren José Machin på topp och det var inte som att Cittadella darrade av skräck när de såg den duon. Monza borde se ett behov av att förstärka anfallspositionen innan mercaton är över i mitt tycke. Det ryktas i skrivande stund om Junior Messias och det hade sannerligen varit ett maffigt nyförvärv som cementerat Monzas status som storfavorit. 

Startuppställning

Stroppa vill köra sitt 3-5-2 med en backlinje bestående av hyfsade passningsfötter som kan sköta uppspelen. Han vill ha ett spelskickligt och löpstarkt centralt mittfält och han vill ha offensiva wingbacks. Det ska vara betoning på presspelet som blir en nyckel i chansskapandet. Vill man vara den som sysslar med förenklingar så kan Stroppa beskrivas som en slags budgetversion på Antonio Conte. 

                              3-5-2: 

                          Di Gregorio

               Caldirola Bellusci Bettella
Pedro Pereira                             Carlos Augusto
                   Barillà Scozzarella Mazzitelli

                     Dany Mota     Gytkjaer


Omdöme & prognos

Det är svårt att inte se Monza som en självklar uppflyttningskandidat. De har en otroligt stark centrallinje med både robust backlinje och ett spelskickligt mittfält med både bredd och kvalité. Man har spelare med högre potential men samtidigt också de viktiga gnuggarna. De har nu dessutom en tränare som gjort det förut i Giovanni Stroppa. Om man inte förstärker med en till anfallare kan det råka resultera i ett antal onödiga poängtapp längs vägens gång men även utan detta borde Monza vara tillräckligt bra för att lägga beslag på en direktplats. Tips: Direktbiljett till Serie A!




Parma Calcio

Det blev en mardrömsstart för nye presidenten Kyle Krause som fick se sin nya klubb ramla ur Serie A med buller och bång. Nu tar man nya tag med en helt ny klubbledning. Javier Ribalta är ny klubbdirektör, Mauro Pederzoli är ny sportchef och Massimiliano Notari är ny chefscout. En flashig trio som är tänkt att ge uttryck för Krauses ambitioner. Ribalta kommer från Zenit St Petersburg där han var sportchef, tidigare chefscout för Juventus. Pederzoli har en lång erfarenhet där han satt som sportchef redan i början på 2000-talet för Roberto Baggios och Carlo Mazzones fina Brescia. Efter detta har han varit runt i en radda klubbar såsom Cagliari och Torino i Serie A och sedan Novara i Serie B(där Ribalta satt som chefscout vid tidpunkten). Men utöver detta har även den 62-åriga Pederzoli hunnit med jobb i Premier League samt i sydamerikanska, nordamerikanska och kinesiska klubbar. Notari var tidigare chefscout i Monaco där han jobbade i över ett decennium. Framtiden får utvisa hur väl denna trio presterar och vilken slags "omstart" detta blir för Parma. 

Tränare: Enzo Maresca. 

Det blev tydligt tidigt att Krause prioriterar status och mediabild väldigt mycket. Sannolikheten att Edy Reja skulle sitta på posten den här säsongen var mindre än noll. Utan det blir Enzo Maresca som bär på en hajp som en stundande italiensk Pep Guardiola efter sin succé i Manchester Citys U-23 lag förra säsongen där de massakrerade allt motstånd och promenerade hem seriesegern i Premier League 2 med 14 poängs marginal. Krause drömmer om sin egna avgudade version av Atalanta och Sassuolo och Maresca kommer med lovorden om offensiv fotboll i samma anda som Pep och dennes läromästare Marcelo Bielsa. Innan Manchester Citys U-23 var han teknisk coach och assisterande tränare till den spanska pragmatisten Joaquin Caparros samt den chilenske ingenjören och offensiva ideologen Manuel Pellegrini. 


Han var ingen pjåkig fotbollsspelare Maresca. Kan ha lyckas lika väl från tränarbänken? 

Framträdande nyförvärv: Gianluigi Buffon (Juventus), Franco Vazquez (Sevilla), Pasquale Schiattarella (Benevento), Stanko Juric (Hajduk Split), Gennaro Tutino (Napoli). 

Främsta förlusterna: Hernani Jr (Genoa), Juraj Kucka (Watford), Gervinho (Trabzonsbor), Andreas Cornelius (Trabzonsbor), Bruno Alves (Famalicao), Jasmin Kurtic (PAOK). 


Tankar kring mercaton

Inte samma raka spår kring Parmas mercato som med Monzas där man kan se ett tydligt sportsligt syfte med varje värvning. Parma har utöver det sportsliga även haft en alternativ agenda att generera stort intresse kring klubben och den agendan har man lyckats med. Hajpen kring Parma är enorm och skriverierna är många. "Parma har värvat ett lag för Serie A snarare än Serie B" är en fras jag sett dyka upp mer än en gång. Och denna mening fick mig att tänka på ett gammalt citat från Francesco Guidolin när han sade: "Man vinner Serie B med Serie B-spelare och inte ett gäng Serie A-spelare". Min åsikt här och nu är att det har varit för mycket fokus på det mediala och kommersiella och det kan komma att få betala sig dyrt under säsongen. 

Nyckelspelare

Pasquale Schiattarella - Tillkom som nödlösningsvärvning när lagkaptenen Juraj Kucka oväntat lämnade för Watford och Premier League. Men det skriker livsviktig nyckelspelare kring denna nödvärvning. 34-åriga Schiattarella är en taktiskt slipad närmast stereotypisk grovjobbande italiensk mittfältare. Han har nått uppflyttning ur Serie B hela tre gånger under karriären redan och vet exakt vad det innebär. Kommer ha en väldigt viktig roll i Marescas system som balansspelare på mitten. 

Riccardo Gagliolo - Italiensvensken hade en jobbig fjolårssäsong men han kämpade alltid på. I en tuff Serie B kampanj är spelare som Gagliolo lagets syre. Den eviga kampmoralen. Blod, svett och tårar och att alltid vika sig för laget. Gagliolo är härdad och har aldrig tagit den enkla vägen framåt. Han ser ingen större skillnad på uppförsbacke och raksträcka. Gagliolo har fått tagit över kaptenbindeln med efter Kuckas utgång vilket känns rätt. 


Il Capitano. 

Gianluigi Buffon/Simone Colombi - På grund av hur Maresca har som tanke att spela samt det lilla faktum att Parma kommer kliva in i varenda match som favoriter så behöver man en bra målvakt. Omställningar och chanser kommer motståndaren att ta sig till, en räddande ängel där bak är vitalt. Jag listar bägge klubbens målvakter eftersom Buffon är 4000 år gammal och dessutom redan började dras med skador innan försäsongen ens var avslutad. Colombi kan mycket väl bli klubbens inofficiella förstamålvakt den här säsongen. Bägge två är vassa keeprar och det gäller att de når upp någorlunda i sin högstanivå. 

Gennaro Tutino - Den nye unga polacken med det typiskt svårstavade polska efternamnet har startat under försäsongen och inte hittat nätet. Den andra anfallaren är Roberto Inglese som drog på sig ytterligare en muskelskada efter ett 20 minuters inhopp mot Lecce i cupen. Tutino är i skrivande stund Parmas förstaval på topp. Han gjorde en hyfsad säsong i Salernitana förra säsongen med 13 mål och 6 assist men i år är kravbilden högre och 25-åringen måste resa sig med utmaningen om Parma ska nalla en Serie A-biljett. 

Juan Brunetta - Franco Vazquez är invärvad för att vara "The X-factor". Det är han som ska vara det offensiva navet, den som står för de läckra genomskärarna och de sista framspelningarna. Men Vazquez är 32 år gammal och med skadebekymmer. Han gjorde endast 150 minuter för Sevilla förra säsongen. Brunetta har startat i samtliga matcher på försäsongen och imponerat i den offensiva delen där han haft en hand i princip allting som laget har skapat. Brunetta har flera fina verktyg som framstående teknik där han är bra på små ytor, bra slutprodukt men han är i behov av tydlig coachning och instruktioner från sin tränare. Spelet utan boll lämnar en del övrigt att önska men om Maresca kan ge honom den skolning och guidning han är i behov av så kan argentinaren bli en oväntad hit och nyckel för Parma den här säsongen. 

Håll utkik för: Valentin Mihaila & Dennis Man - Denna duo hade kunnat listats som nyckelspelare med. Mycket kommer trots allt handla om de unga rumänerna i år. Både Milan och Atalanta har nosat kring dem under sommaren men Krause och Ribalta deklarerade tidigt att de inte var till salu. Även under det tunga fjolåret så lyckades duon stå för lovande insatser och nu får de lite mera lugn förhoppningsvis att anamma sig till den italienska fotbollen och kulturen. Talangen finns hos bägge det handlar bara om att få ut den för Maresca. Frågetecken finns dock kring Mihaila som fortsätter dras med skadeproblem vilket kan förklara Parmas lån utav Felix Correira från Juventus som tilltänkt backup. 

Frågetecken 

Marescas tänk med falsk högerback - Parma kommer officiellt spela med fyrbackslinje men när man blir bollförande slår man om till en bred trebackslinje där högerbacken kliver in som centralmittfältare och blir en nyckel i uppbyggnadsfasen. Denna roll har fallit till unge schweizaren Simon Sohm under försäsongen och resultaten har varit blandade. Detta är ingen roll man går in och briljerar i på en gång om man saknar tidigare erfarenhet och frågan är hur lång tid det tar att skola in Sohm i den och huruvida Maresca har tid för detta? Parma siktar trots allt mot en enkelbiljett tillbaka till finrummet. Man har hämtat in en ung spanjor från Marescas tidigare U-23 lag i Manchester vid namn Adrian Bernabé vars sportsliga syfte tidigare kändes oklart. Men under fjolåret spelade han officiellt ibland som ytterback trots att han beskrivs som en centralmittfältare. Man behöver inte vara Hercule Poirot för att klara av att lägga ihop pusselbitarna här. Förmodligen är den unge spanjoren tänkt att ta hand om den här rollen men dessvärre har han varit skadad och missat hela försäsongen. 

Balansen - I cupmötet med Lecce ställde Parma upp med en anfallare, två ytterforwards och två offensiva mittfältare samtidigt. Maresca verkade vilja försöka trycka in så många offensiva spelare som möjligt i startelvan. Resultatet blev att Lecce kontrade sönder Parma och vann rättvist med 3-1. Om Maresca fortsätter på det här spåret så kommer Serie B bli en mardröm för honom. Serie B är en taktiskt utmanande liga där många motståndare kommer pålästa och redo att utnyttja ens svagheter. 

Startuppställning

Maresca kör en 4-2-3-1 som grunduppställning som sedan ändrar skepnad till 3-1-3-1 när laget blir bollförande. Fokus kommer ligga på offensivt bollinnehav och högt presspel, inte helt olikt Sassuolos generella spelidé. 

                   4-2-3-1
                   
                   Buffon

Bernabé Osorio Valenti Gagliolo

           Juric      Schiattarella    
 Mihaila                           Man
                 Vazquez
                 
                   Tutino 


Omdöme & prognos

Det är sannerligen inget enkelt första jobb inom toppfotbollen som Enzo Maresca försöker sig på. President Krause har inte gjort någonting för att minska ned på förväntningarna utan snarare gjort tvärtom och spett på dem. Han har kastat tändvätska på elden och Parma kommer kliva in som laget alla vill slå. Maresca måste vända på det psykologiska mörkret som präglade klubben ifjol samt få ihop bitarna till hans system och detta på väldigt kort tid. Det är en rejäl utmaning på alla sätt och vis. Det talar inte heller till hans favör att han helt saknar erfarenheten av att coacha i Serie B som är lite av en unik serie. Det är verkligen gynnsamt att känna till dess unika karaktärsdrag på förhand. Maresca löper stor risk att gå på ett antal landminor under säsongen. Dock ryktas det om att förlusten mot Lecce i cupen har lett till en varningssignal hos klubbledningen där Pederzoli ryktas blicka mot defensiva förstärkningar under slutperioden av mercaton och detta skulle onekligen underlätta för Maresca. Men här och nu i skrivande stund med förutsättningarna som råder tror jag Parma misslyckas med att ta en direktplats. Tips: Mot playoff!




Benevento Calcio

Det såg verkligen bra ut för den lilla klubben från Kampanien under hösten ifjol. Mycket talade för att Serie A-biljetten skulle förnyas men så hände någonting med Filippo Inzaghis mannar under våren. Man tappade all rytm och halkade så småningom ur serien. Nu tar man återigen nya tag i Serie B och man gör det i en relativt anonym tillvaro där den främsta uppmärksamheten har riktats mot ligakonkurrenterna. 

Tränare: Fabio Caserta.

Det är med denna anställning som min optimism kring Benevento föddes. De har tappat flera nyckelspelare inför den här säsongen med Caserta är en riktigt bra rekrytering som får mig att tro på detta. Han gjorde ett fantastiskt jobb i Perugia ifjol när han ledde dem till uppflyttning till Serie B och dessförrinnan hade han lyckats med samma bravad i Juve Stabia. Sedan blev det visserligen en nedflytting med samma klubb däremellan men alla framgångssagor är kantade i motgång. Jag får vibbar av en ung Max Allegri eller Vincenzo Italiano med en okomplicerad 4-3-3 med initial offensivt lutning som ändå är väldigt anpassningsbar efter motstånd. Jag skulle bli mycket förvånad om Benevento inte blir att räkna med i år. 


Det fanns något okonventionellt estetiskt med sicilianaren Caserta som spelare. Konstnärligt klumpig är beskrivningen jag fastnar för. 

Framträdande nyförvärv: Alberto Paleari (Genoa, lån), Alessandro Vogliacco (Genoa, lån), Giacomo Calò (Genoa, lån), Salvatore Elia (Atalanta, lån). 

Främsta förlusterna: Luca Caldirola (Monza), Pasquale Schiattarella (Benevento), Perparim Hetemaj (Reggina). 


Tankar kring mercaton

Benevento har agerat väldigt lugnt under sommaren utan några större förstärkningar in. Man har främst fokuserat på lånevärvningar från framförallt Genoas överskottslager. Man har kvar kärntruppen från senaste vändan i Serie B vilket är viktigt även om tappen av lagkaptenen Schiattarella och försvarschefen Caldirola är tunga och kommer märkas av. Hade jag varit Benevento så hade jag prioriterat ytterligare ett tillskott till det centrala mittfältet som i skrivande stund väger lite tunnt i mitt tycke. Man kan inte räkna med att underskattade moldaven Artur Ionita spelar samtliga matcher trots allt även om han var nära på att göra det ifjol(Missade två matcher på grund av en avstängning samt knäskada). 

Nyckelspelare

Artur Ionita - Redan nämnt honom men i och med Schiattarellas utgång så blir moldaven ännu viktigare med sin taktiska disciplin, ledaregenskaper och mångsidighet. Har stor erfarenhet i Italien efter flera säsonger i både Hellas Verona och Cagliari. En hårdför typ med stark fysik som sällan är skadad. Inte direkt den spelartypen folk förknippar med Rumänien. Han har nog mer gemensamt med den svenske legendarbrottaren Frank Andersson än han har med Gheorghe Hagi och Adrian Mutu. Han kommer vara en nyckel i Casertas lag och förhoppningen är att 31-åringen kommer att spela majoriteten av matcherna. 

Kamil Glik - En av de mest rutinerade pjäserna i årets Serie B. Flera fina säsonger i Torino och Monaco bakom sig. Reslig och stenhård polsk mittback som är en naturlig ledare i de bakre leden. 

Roberto Insigne - Lorenzos lillebror är den där typiska italienska yttern som är jättebra i Serie B men som aldrig riktigt lyckats ta klivet upp i Serie A. Men som sagt i andradivisionen är han en garanti. Han kommer göra sina mål och sina assist och vara en spelare Caserta kommer lita mycket på. 

Gianluca Lapadula - Ett fantastiskt namn och en fantastisk anfallare...i Serie B. Lapadula är faktiskt lite underskattad och har en naturlig känsla framför mål. Även i Serie A så tenderar han att stå på rätt plats och göra sina mål. Han är något begränsad i själva spelet men ser Insigne, Improta och Sau till att servera honom lägena kommer målen att komma regelbundet. 


Lapadula iklädd Perus landslagsdräkt eftersom han representerade dem i Copa America vilket jag helt hade förträngt var en grej. 

Håll utkik för: Marco Sau - Med de andra två lagen ovanför har jag ju listat yngre förmågor här men man kan inte ignorera Marco Sau. Vilken fin fotbollsspelare det ändå är. Den magiska touchen som han besitter och lägg därtill lekfullheten där han mentalt alltid ger intrycket av att befinna sig på skolgården gör honom ofta till en fröjd för ögat att bevittna. 

Frågetecken

Bredden - Benevento har en bra förstaelva som tillhör en av seriens främsta men jag tycker de saknar bredd i centrallinjen. De har flertalet unga spelare i truppen och kanske sätter de sitt hopp mot dem att ta hand om utfyllnadsrollerna men det finns ju alltid en viss risk med att göra detta. Skulle någon av de rutinerade pjäserna såsom Glik, Ionata eller Sau åka på längre skador vilket inte är helt osannolikt så kommer Caserta tvingas trolla lite från knäna. Hade jag varit Beneventos sportchef Pasquale Foggia så hade jag nog ändå försökt fått in några breddalternativ på slutet av mercaton nu för att minska risken för att skador ska förstöra lagets säsong. Det bästa vore ju dock om Foggia själv vid skarpt läge snörade på sig skorna igen och klev in och räddade klubben. Det lilla neapolitanska spelgeniet var en personlig favorit hos mig när han var aktiv. 

Startuppställning

Caserta kommer köra en slags anpassningsbar 4-3-3 med ett taktiskt disciplinerat centralt mittfält och en rörlig, offensiv trio där framme. Kanterna kommer att användas mycket där ytterbackarna förväntas komma i överlapp. Och dessutom har man ju duktiga boxspelare i både Lapadula och Moncini och att få in inlägg och inspel till dem blir en nyckel vilket Caserta förstår. Sedan kommer Marco Sau ta hand om den klassiska rollen som det gamla och avdankade offensiva geniet med överlägsen teknisk förmåga och som kommer stå för små genialiteter under säsongen. 

4-3-3
                   Paleari

Letizia   Glik   Vogliacco   Foulon
             Ionita   Calò
                     Sau
           Insigne      Improta
                 
                  Lapadula



Omdöme & prognos

Om Benevento har lite flyt med skador och dylikt samt kanske förstärker med lite mer kompetenta utfyllnadsspelare så ska det mycket till för att en direktplats inte ska vara väldig sannolik. Jag tror Caserta är rätt typ utav tränare för dem och att de kommer att inleda väldigt starkt. Men det går emot mina principer att tippa att två förhandsfavoriter ska nå direkt avancemang och därför blir det såhär. Tips: Mot playoff!



 

Martin Eliasson 2021-08-20 21:45:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)