Vi har hunnit spela två fulla omgångar plus matcher som var kvar sen i våras och vi sammanställer här lite kort hur de gått för lagen så här långt.

Matchande i Serie A under sommaren är konstant. Knappt en ledig dag och omgångarna känns som om de flyter in i varandra.

Hur har lagen skött sig de två första spelveckorna?

Atalanta:
Bergamo var en av städerna som var värst drabbade av coronan. Påverkade det Gasperinis Atalanta?
Knappast. Hängmatchen mot Sassuolo blåstes av med hela 4-1 där la Dea visade sin effektivitet då matchens chanser var ganska jämnt fördelade. Uppvärmda med det tog laget emot årets lag så här långt - Lazio. I första halvlek var gästerna i samma flow som innan pandemin och hade en kontrollerad ledning med 2-0. Atalana är dock europamästare på att vända matcher och mot Lazio var det inget undantag.
0-2 blev 3-2 och Champions League-platsen allt närmare. I omgången efter så cementerades den i stort sett då colombianerna Zapata och Muriel hade uppvisning mot sin gamla klubb Udinese i Friuli. Nio poängs försprång med bara tio matcher kvar. Vinst hemma mot Napoli och saken borde vara klar.
Senaste matcherna:
Sassuolo (h) 4-1, Lazio (h) 3-2, Udinese (b) 3-2
Kommande i veckan:
2/7 - Napoli (h), 5/7 Cagliari (b)

Bologna:
Återstarten blev hemma mot mästarna Juventus och trots laget höll upp okej så blev det en klar förlust med 2-0.
Revanch fick genast i omgången efter då de tog en viktig bortaseger i Genua mot Sampdoria med 2-1.
Om de kände att det inte var straff hemma mot Juve de fick emot sig så kanske det fick igen det mot Sampdoria då kändes än mer tveksam.
Nu har laget definitivt skakat av sig eventuell nedflyttningstrid och kan börja blicka framåt - kanske Europa? Nyckelmatch mot Cagliari.
Juventus (h) 0-2, Sampdoria (b) 2-1
1/7 - Cagliari (h), 5/7 - Inter (b)

Brescia:
Inte mycket ljus i Brescia innan pandemin. Hade elva poäng upp till Genoa och Lecce plus intern tjafs om Balotelli.
Uppsnyggning i sommarstarten då laget tog en fin poäng borta mot Fiorentina. Sen nyckelmatch hemma mot Genoa omgången efter och ledning med 2-0 men en tveksam straff satte smolk och laget tappade till 2-2. Seger där hade behövts för att känna någon kontakt.
Tung bortamatch mot Inter innan Gardaderby mot Verona.
Fiorentina (b) 1-1, Genoa (h) 2-2
1/7 - Inter (b), 5/7 - Hellas Verona (h)

Cagliari:
Walter Zenga tog över laget precis innan pandemin bröt ut så hans debutmatch blev borta mot Hellas Verona.
Effekten av ny tränare uteblev då laget förlorade med 2-1. Den tog de igen i Ferrara genom att besegra SPAL med ett sent mål i en händelsfattig match. Där bröts den dåliga matchtrenden med elva raka utan vinst och nytt Serie A-kontrakt räddades. Kanske var de de laget behövde för sen var det dags för hemmapremiär och vinst mot Torino i en svängig tillställning där laget tog en liten chans att hänga på Europabåten igen. Bologna borta får avgöra om båten går med eller utan dem. Robin Olsen lämnar för övrigt klubben då han spelat sjutton matcher och klubben skulle behöva betala en rejäl summa för den artonde - vilket de inte har lust med och med tanke på att kontraktet är säkrat så återgår han till Roma.
Hellas Verona (b) 1-2, SPAL (h) 1-0, Torino (h) 4-2
1/7 - Bologna (b), 5/7 - Atalanta (h)

Fiorentina:
Inga illusioner kvar om en fin placering för Viola. Det lös igenom på Artemio Franchi när laget bara fick kryss med sig mot bottenlaget Brescia.
Det snyggades upp ordentligt borta mot Lazio då laget, främst genom Ribéry, hade hemmalaget i gungning. Första halvlek var verkligen Violas men en tveksam straff och all vändes till förlust. Bara sex poäng till ned till Serie B...
Brescia (h) 1-1, Lazio (b) 1-2
1/7 - Sassuolo (h), 5/7 - Parma (b)

Genoa:
Nicola och Genoa fick inte någon pangstart av sommaren då den hårt ansatte klubben torskade rejält hemma mot Parma med 4-1.
De forsatte lika illa i den viktiga matchen borta mot Brescia men två straffar räddade upp status quo mot Tonali & co.
Målskyttet har verkligen varit trögt de två matcherna då deras samtliga mål har varit på straff de två senaste omgångarna. Sexpoängsmatch borta mot Udinese på söndag.
Parma (h) 1-4, Brescia (b) 2-2
30/6 - Juventus (h), 5/7 - Udinese (b)

Hellas Verona:
En av de stora överraskningarna innan lockdown. Startade upp i samma anda med en vinst hemma mot Cagliari i en uppskjuten match från i våras. Tog emot nyblivna cupmästarna Napoli itre dagar senare och förlorade med 0-2 trots en jämn match. Revanch söktes i Reggio-Emilia mot Sassuolo och efter en sömnig första halvlek tog laget ledningen med 3-1 och höll det ända till slutsign... sorry 97:e minuten då hemmalaget kvitterade. Drömmen om Europa kanske dog där men kontraktet säkrat och en förlängning med Juric är nära. Viktig match hemma mot Parma OM Europa ska leva vidare.
Cagliari (h) 2-1, Napoli (h) 0-2, Sassuolo (b) 3-3
1/7 - Parma (h), 5/7 - Brescia (b)

Inter:
Hade en kvarbliven match hemma mot Sampdoria att köra och trots total dominans så vann laget med knappa 2-1.
Laget hade sen ytterligare en hemmamatch framförsig då de tog emot deras bogey-team Sassuolo. Det svängde friskt och när Borja Valero satte 3-2 i 86´ trodde många att det var klart. Magnani i Sassuolo ville annat och kvitterade i den 89´. Frågan om inte guldchansen rök definitivt där.
Kändes nästa så borta mot Parma då laget inte kom till ordentligt förrän tio minuter kvar och vände matchen ganska turligt och kanske tog toppen på ett halmstrå som återstår. Två lätta i veckan måste vara sex poäng.
Sampdoria (h) 2-1, Sassuolo (h) 3-3, Parma (b) 2-1
1/7 - Brescia (h) , 5/7 - Bologna (h)

Juventus:
Efter en seg cupstart med förlust mot Napoli så hade laget Bologna borta. Lika trögt där kändes det som mot Bologna men en straff fick igång laget och segern var odiskutabel. Omgången efter en enkel match hemma mot Lecce - trodde man. Det blev inte förrän gästerna fick en man utvisad som Juventus kunde punktera matchen och ståta med fina 6-0 på två matcher. Extra grädde också att de fick hjälp med titelstriden genom att Lazio förlorade sin inledningsmatch. Laget har nu fyra poäng upp gentemot Immobile & co. Lagets old man - Buffon - tecknade också på för ytterligare ett år. Derby i helgen.
Bologna(b) 2-0, Lecce (h) 4-0
30/6 - Genoa (b), 4/7 - Torino (h)

Lazio:
Inga stegfel alls i den första halvleken mot Atalanta. 2-0 efter en kvart och allt så kontrollerat och säkert ut.
I andra såg orken ut att vara som bortblåst. De 21 raka matcherna utan förlust fick sig ett abrubt slut när Palomino satte 3-2.
Trög start hemma mot Fiorentina men efter att Caicedo gått ner (innan) i kamp med Dragowski i Violamålet och Immobile kvitterat på straff så fixade Luis Alberto hemmalagets alla tre poäng och gav hopp om guldstrid igen. Stort formhinder i helgen då Milan kommer på besök till Stadio Olimpico.
Atalanta (b) 2-3, Fiorentina (h) 2-1
30/6 - Torino (b), 4/7 - Milan (h)

Lecce:
Tuff start i jakten på nytt kontrakt med Milan hemma och Juventus borta. Inget av matcherna gav något plus - snarare tvärtom då de fick 1-8 i baken på de två matcherna. Höll länge och väl mot Juventus men en utvisning satte stopp för eventuella poängplaner.
Otroligt viktig match hemma mot Sampdoria i början på veckan.
Milan (h) 1-4, Juventus (b) 0-4
1/7 - Sampdoria (h), 5/7 - Sassuolo (b)

Milan:
Med Ibrahimovic frånvaro har laget överraskande spelat riktigt bra. Klar vinst nere i Puglia mot Lecce följdes upp av en riktigt fin skalp av Roma hemma på San Siro. Lockdown verkar ha gjort laget gott och laget är favorit att ta den sista Europa League-platsen med nuvarande form. Frågan är om det kommer vara med eller utan Zlatan i laget. Har tystnaden av San Siro gjort att laget är mer avslappnat än tidigare?
Hyperintressant och se dem mot Lazio i helgen.
Lecce (b) 4-1, Roma (h) 2-0
1/7 - Spal (b), 5/7 - Lazio (h)

Napoli:
Underbar fotbollsstart av sommaren för Gennaro Gattuso när laget vann cupen. Särskilt i den stora sorgen av hans bortgångne syster under samma tid.
Laget fortsatte i samma stil och tog en fin seger uppe på Bentegodi mot Hellas Verona i en jämn match genom mål av bl.a. Milik.
Segerraden dubblerades nere på San Paolo-stadion när bottenlaget SPAL gästade. Gattuso har sagt att målet nu är Champions Legaue efter att laget fixat sin EL-plats tack vare cupsegern. Nyckelmatcher direkt i veckan (Atalanta och Roma). Callejon har också erbjudit sina tjänster klubben resten av säsongen - gratis.
Hellas Verona (b) 2-0, SPAL (h) 3-1
2/7 - Atalanta (b), 5/7 - Roma (h)

Parma:
Drog igång säsongen lite halvsömnigt med en kryssmatch i Turin mot Torino. Fick total utdelning borta mot Genoa där dansken Cornelius fick mål på alla skott han lossade. Det svenska löftet Kulusevski vaknade också till liv då ocg var en av matchens förgrundsfigurer.
Det var han också hemma mot Inter där Gervinho och andra hade kontroll över matchen i åttio minuter. Tyvärr var Cornelius målform kvar i Genoa och hade han satt sina chanser hade Parma vunnit matchen. Nu vände Inter, bl.a. efter att Kucka blivit utvisad.
Europa lever och viktig match i veckan borta mot Hellas Verona.
Torino (b) 1-1, Genoa (b) 4-1, Inter (h) 1-2
1/7 - Hellas Verona (b), 5/7 - Fiorentina (h)

Roma:
Två klassmål av Edin Dzeko hemma mot Sampdoria räddade laget. Trots markant spelövertag hade laget svårt att uträtta något matnyttigt. Inte förrän fem minuter kvar kunde laget avgöra helt.
Trögheten kom inte igång på San Siro mot Milan utan laget drog på sig en förlust som innebar att Champions League mer känns som en utopi än ett reellt mål. Viktig match i helgen mot ett formstarkt Napoli på San Paolo.
Sampdoria (h) 2-1, Milan (b) 0-2
2/7 - Udinese (h), 5/7 - Napoli (b)

Sampdoria:
Nej, inget verkar gå Samps väg så här långt. Tre raka förluster och Olle Nordin har blivit av med sitt telefonnummer...
Hängmatchen mot Inter var odiskutabel då laget inte alls hängde med. Att laget kom upp i en reducering hjälpte föga.
Bättre började det på Stadio Olimpico mot Roma när Gabbiadini startade upp målskyttet efter tio minuter. Dzeko tog dock dör på föreställningen i andra halvlek.
Skiten fortsatte i hemmamatchen mot Bologna där gästerna fick en tveksam tjugo minuter kvar och satte en 1-0 och fördubblade det bara minuerna senare. Sen reducering hjälpte inte den här gången heller. Laget är riktigt illa ute nu och en livsviktig match mot Lecce står för dörren fölt av SPAL i helgen
Inter (b) 1-2, Roma (b) 1-2, Bologna (h) 1-2
1/7 - Lecce (b), 5/7 - SPAL (h)

Sassuolo:
Vet inte vad som hänt med De Zerbi men det har blivit mer öppna spjäll än i våras. Full rulle mot Atalanta där laget skapade mycket men hemmalaget gjorde målen. Bättre utdelning i Milano mot Inter där Sassuolo var lite kyligare och satte sina lägen. De gillar också Inter på San Siro men få trodde att en kvittering skulle komma efter att Borja Valero satt 3-2 fem minuter kvar. Magnani kvitterade i den 88:e.
Sen släppte de iväg Hellas Verona hemma till en 3-1 ledning genom svagt försvarspel men ett evigt trummande kunde reducera och kvittera i den 97:e minuten genom ett drömmål av Rogeiro. Nedflyttningsstriden är bortsopad.
Atalanta (b( 1-4, Inter (b) 3-3, Hellas Verona) 3-3
1/7 - Fiorentina (b), 4/7 - Lecce (h)

SPAL:
Nyckelmatch för överlevnad direkt i första matchen hemma mot Cagliari. Men stjärnorna stod inte deras bana.
I en tillknäppt match lyckades Strefezza missa öppet mål för SPAL vilket sen resulterade i att Simeone avgjorde med två minuter kvar med matchens enda mål. Vinst hemma hade nästan varit nödvändig för forsatt chans till att stanna kvar för att vinna mot Napoli borta kändes utopiskt.
Och det var det. Visserligen fick laget en kvittering via den framtida Napolispelaren Petagna men hemmalaget hade inga problem att defilera hem matchen. Sist nu och nio poäng upp till nytt kontrakt. Serxpoängsmatch borta mot Sampdoria i helgen kommer definitivt säga om de har en chans eller inte.
Cagliari (h) 0-1, Napoli (b) 1-3
1/7 - Milan (h), 5/7 - Sampdoria (b)

Torino:
Efter en ganska intetsägande match hemma mot Parma så tog laget emot Udinese hemma. Lika trögt och sterilt såg det ut där men ett inneffektivt Udinese fick inga mål med sig och Belottis tidiga mål stod sig matchen ut.
Svängigare och chansrikare var det på Sardinien när laget höll på att komma ifatt ett 3-0 underläge. Men vid 3-2 gjorde Nkoulou ett rookiemisstag och rev ner Nandez i eget straffområde och Joao Pedro kunde punktera matchen. Endast seger i derbyt i helgen kan rädda den här säsongen.
Senaste macherna:
Parma (h) 1-1, Udinese (h) 1-0, Cagliari (b) 2-4
30/6 - Lazio (h), 4/7 - Juventus (b)

Udinese:
Sur start mot Torino där laget förtjänade i alla fall en poäng. Bra spel i en svängig match hemma mot Atalanta där laget borde gjort ett eller två mål. Tyvärr är det väl signifikativt för placeringen då laget bara är tre oäng från nedflyttningsplats. Lasagna har varit alldeles för ensam nu de två senaste matcherna. Skräckmatch mot Genoa i helgen.
Torino (b) 0-1, Atalanta (h) 2-3