Lagbanner
Sommartempen: ”Sinisa ser ut att fortsätta”

Sommartempen: ”Sinisa ser ut att fortsätta”

Säsongen är över och vi blickar framåt. Ny säsong - nya budgetar. Vi tittar till Bologna.

.Vi har tagit Mikael Mansjö till hjälp för att se hur Svanbergs klubb ska tackla sommaren.

Alla har vi olika budgetar inför säsongen, hur ser det ut för din klubb? 
 — Nye värvningsbossen Sartori har väl inget Joakim von Anka-valv att tillgå, men nog finns det ändå en del resurser i klubben. Vi räknar även med att försäljningarna av Hickey och Svanberg (för så blir det väl?) samt ytterligare ett par spelare kommer att inbringa en rejäl slant som sedan kan återinvesteras (35-40 miljoner euro är nog vad klubben hoppas på).

Tränarmässigt - förlängt för nuvarande tränare eller kommer en ny in – och vad skulle det i så fall innebära taktiskt för klubben? 
 — Sinisa Mihajlovic har ett år kvar på kontraktet och det ser ut att fullföljas. 



Spelarmässigt, hur ser kontrakten ut för er del – vilkas kontrakt går t.ex. ut nu om en månad, vilka verkar klubben vilja satsa på? 
 — Bologna har så här långt förlängt de utgående kontrakten med Gary Medel och Lorenzo De Silvestri (en säsong till i båda fallen), men däremot kommer klubben att släppa Federico Santander, Diego Falcinelli och Nicolas Viola vilket frigör en en hel del löneutrymme.

Vilka positioner behöver främst förstärkas? 
 — Ersättare till Hickey (Calvin Ramsey?) och Svanberg (Thorsby?) måste in och sedan behövs det även en Arnautovic-reserv när Santander och Falcinelli nu lämnar. 

Några spelar som är klara, ryktas in eller tänkbara? 
— Inget klart än, men Ramsey och Thorsby är som sagt två spelare som har varit uppe på tapeten den senaste veckan. Till backlinjen har det även pratats lite Caldara och Lovato, men det kanske inte är så konstigt med tanke på Sartoris ankomst. 

Visst, svårt att se redan nu men är det någon ung spelare - kanske inte fick mycket tid eller var utlånad – som du tror kan ta steget in i laget kommande säsong? 
— Riccardo Stivanello (mittback) och Antonio Raimondo (anfallare, tolv mål under primaverasäsongen) fick båda speltid i säsongsavslutningen mot Genoa och den unga duon kommer förmodligen att finnas med när försäsongen drar igång. Och kanske att de även får sällskap av Wisdom Amey (född 2005!) då. 



 

La Curva-redaktionen2022-06-10 10:20:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)