Lagbanner
Sommartempen: ”Balansräkningen ser fin ut”

Sommartempen: ”Balansräkningen ser fin ut”

Säsongen är över och vi blickar framåt. Ny säsong - nya budgetar. Vi tittar till Atalanta.

Martin Widén hjälper oss att se in i Atalantas framtid.

Alla har vi olika budgetar inför säsongen, hur ser det ut för din klubb? 
 — Balansräkningen inför denna säsong och financial fair play såg inför säsongen väldigt bra ut och med tanke på nya ägare och ett övergångsfönster med inte allt för stora utgifter och kostnader ska det med Atalanta mått mätt kunna satsas en del i sommar.

Tränarmässigt - förlängt för nuvarande tränare eller kommer en ny in – och vad skulle det i så fall innebära taktiskt för klubben? 
 — Gasperini blir kvar och tror inte att han är så sugen på att rucka på grunderna i sitt spel men med tanke på sportchefsbyte från Sartori till D’Amico kan vi kanske komma att få se en lite annan taktik på spelarmarknaden.

Spelarmässigt, hur ser kontrakten ut för er del – vilkas kontrakt går t.ex. ut nu om en månad, vilka verkar klubben vilja satsa på? 
 —Endast spelare som varit på lån, däribland Demiral, Pezzella och Mihaila kommer direkt att lämna klubben efter säsongen där Demiral får ses som den stora förlusten i sammanhanget. Zapata har förlängt vilket är positivt och han kommer med största sannolikhet att vara den spelare som det här Atalanta fortsatt kommer att luta sig mot även kommande säsong.



Vilka positioner behöver främst förstärkas? 
 — I och med att det ser ut som att Demiral inte blir kvar behövs det självklart förstärkas i backlinjen och då framförallt mittpositionen i backlinjen. Jag tycker även att det behövs tillförskott på wingbackpositionen och kanske någon spelare framåt också men överlag ser bredden i truppen fin ut. 


Några spelar som är klara, ryktas in eller tänkbara? 
— Musso ryktas bort med tanke på att både Carnesecchi och Gollinis lån har gått ut där den sistnämnda även han ryktats bort där det ser ut som att det är unga Carnesecchi man vill satsa på. Lånet för bland annat Demiral går även ut och Pessina och Miranchuk ryktas bort där Lazio verkar vara intresserade. Även Muriel ryktas bort där Roma tillsammans med Juventus verkar vara närmast att knyta sig an colombianen.

Visst, svårt att se redan nu men är det någon ung spelare - kanske inte fick mycket tid eller var utlånad – som du tror kan ta steget in i laget kommande säsong? 
— I nuläget ser det ut som att den spelaren är den unga målvakten Carnesecchi som varit utlånad till Cremonese som spelar Serie A nästa säsong och är första valet i det italienska U21- landslaget.


 

La Curva-redaktionen2022-06-13 15:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)