Lagbanner
Sommartempen: ”De flesta vill att han lämnar”

Sommartempen: ”De flesta vill att han lämnar”

Nya tag för Juventus för att komma tillbaka till tronen. Men hur?

Mikael Noaksson analyserar hur han tror det kommer se ut nu under soammren.

Alla har vi olika budgetar inför säsongen, hur ser det ut för din klubb? 
 — Svår fråga, det är inte direkt några officiella siffror som klubbarna går ut med, men att gissa går alltid för sig. I och med värvningen av Vlahovic i vintras har jag svårt att se att Juventus har några astronomiska summor att röra sig med. Därav jakten på free transfers. Men det är ändå en storklubb med en säkrad CL-plats inför nästa säsong så någonstans runt 100 miljoner € exklusive försäljningar låter väl inte helt orimligt.

Tränarmässigt - förlängt för nuvarande tränare eller kommer en ny in – och vad skulle det i så fall innebära taktiskt för klubben? 
 — Jag tror att många Juvefans gärna hade blivit av med Allegri, dels på grund av säsongens resultat med kanske främst på grund av den fotboll han propagerar för. Men att byta tränare en fjärde säsong i rad är inte något som en klubb av Juventus magnitud ska hålla på med. Nu valde man Allegri och då får man stå för det valet i åtminstone en säsong till. Nu när Dybala försvinner så verkar man satsa på 4-3-3, men det återstår att se.

Spelarmässigt, hur ser kontrakten ut för er del – vilkas kontrakt går t.ex. ut nu om en månad, vilka verkar klubben vilja satsa på? 
 — Det är ett par tråkiga avslut som Juve måste handskas med efter den här säsongen. Nyss nämnda Dybala försvinner (eventuellt till Inter) vilket känns trist då han var en av mina favoriter i laget. Samma sak gäller den fantastiska Giorgio Chiellini som efter 17 år i den gamla damens tjänst lämnar för ett sista äventyr i staterna. On the bright side så verkar inte Bernardeschi få fortsatt förtroende vilket känns helt underbart om jag ska vara ärlig. Killen har sabbat sin sista Juventuskontring och vad det kan innebära för nästa säsong känns väldigt spännande. Det var ju så att Berna spelade väldigt mycket den här säsongen, trots att han inte gör några poäng eller är bra på att vinna boll. Utan honom kan offensiven förhoppningsvis bli mer produktiv. Ett tag såg det även ut som att Allegris gamla trotjänare De Sciglio skulle få lämna klubben men nu verkar det som att han får stanna, förmodligen just för att han är Allegris gamla trotjänare. 



Vilka positioner behöver främst förstärkas? 
 — Det är tongivande spelare som lämnar och beroende på om Juve köper loss Morata eller inte (det lutar åt inte) så kommer alla led förutom målvaktspositionen behöva förstärkning. En ny mittback som kan rotera med Bonucci och De Ligt, en eller två riktigt bra centrala mittfältare, två yttrar och en backup till Vlahovic tror jag står på inköpslistan.

Några spelar som är klara, ryktas in eller tänkbara? 
— Även om inget är bekräftat ännu så känns det som att Pogba är väldigt nära en comeback till Turin. Hans kontrakt med United har gått ut och jag tror att han är en spelare som behöver känna sig älskad av fansen. Något som inte alltid var fallet i Manchester. Här skulle han ses som frälsaren och bli det stora affischnamnet, något som klubbar som Real och PSG inte kan erbjuda på samma sätt. Det ryktas också om att Di Maria kan signas för att på ett relativt billigt, om än kortsiktigt sätt fylla ett av hålen offensivt. Andra tänkbara värvningar är Sassuolos Raspadori, Fiorentinas Milenkovic och Atalantas Muriel. Vi ska inte heller glömma att Demiral eventuellt kommer tillbaks från sitt lån hos Atlanta då det inte ser ut som att han köps loss just nu. Samma sak gäller även spännande talanger som Rovella, Fagioli och Gatti som kommer göra sitt yttersta för att vara en del av truppen nästa säsong.

Visst, svårt att se redan nu men är det någon ung spelare - kanske inte fick mycket tid eller var utlånad – som du tror kan ta steget in i laget kommande säsong? 
— Miretti fick lite speltid på slutet vilket var kul att se. Nu har vi helt plötsligt en helt drös lovande italienska mittfältare att välja bland inför nästa säsong. Miretti, Fagioli och Rovella är en riktigt bra lineup ynglingar. Men att alla skulle ingå i truppen nästa säsong ser jag inte som speciellt troligt. Personligen så hade jag gärna sett att två av dessa löften hade fått vara kvar i klubben och kriga om minuter. Jag tror att dom hade gjort det bättre än både Rabiot och Arthur. Men Allegri föredrar rutin så jag tror snarare att en stannar och två lånas ut.


 

La Curva-redaktionen2022-06-14 17:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)