Lagbanner
Sommartempen: ”Kan klubben köpa loss honom?”

Sommartempen: ”Kan klubben köpa loss honom?”

Säsongen är över och vi blickar framåt. Ny säsong - nya budgetar. Vi kollar över hur det ser ut hos några av Serie A:s klubbar.

Först ut är Empoli där Oskar har örnkoll...

Alla har vi olika budgetar inför säsongen, hur ser det ut för din klubb? 
 — Empoli har en bra utveckling för sin ekonomi där man under en tid fått in mer pengar på spelarförsäljningar än man spenderat på spelarköp. Enligt senaste uppgifterna har Empoli ett eget kapital på knappt 17 miljoner euro. Flera tongivande spelare som anslutit till den senaste säsongen eller under våren har kommit på lån. 

Tränarmässigt - förlängt för nuvarande tränare eller kommer en ny in – och vad skulle det i så fall innebära taktiskt för klubben? 
 — Aurelio Andreazzoli, 68-åringen med det goda humöret, har gjort ett bra jobb med den unga truppen (i början av säsongen yngst i serien med genomsnittsåldern 24,71 år, nu genomsnittsålder på 25,5 år).  
 Den 1 juni, meddelade klubben Aurelio Andreazzoli inte kommer att stå vid rodret för Empoli nästa säsong: ”Ett uppriktigt och hjärtligt tack går till Aurelio Andreazzoli från hela vår klubb för det han har gjort i blått de senaste åren och lyckönskningar inför framtiden.” 
Nu behövs en tränare som kan bygga vidare på det Andreazzoli inlett, med ett frejdigt offensivt spel. Den andra säsongen är alltid svårast för en nykomling.  

Spelarmässigt, hur ser kontrakten ut för er del – vilkas kontrakt går t.ex. ut nu om en månad, vilka verkar klubben vilja satsa på? 
 — Centrala mittfältaren Marco Benassi som kom på lån från Fiorentina i januari i år har ett lånekontrakt med Empoli som går ut den sista juni. Hans kontrakt med florentinarna fortsätter till sista juni 2024. Han har gjort 18 matcher med Empoli, men jag skulle tro att han återvänder till La Viola. 
 Jag har imponerats av nummer 7, Valerio Verre, som också han kom på lån i januari och vars lånekontrakt går ut sista juni. Jag skulle tippa att också Sampdoria, som gjorde en svag säsong och hamnade efter Empoli i tabellen, imponerades och vill ha Verre tillbaka.  
 Anfallaren Di Francescos lånekontrakt går också ut sista juni. Han har varit så pass framträdande att Empoli sannolikt använder köpoptionen till att köpa loss anfallaren från Serie B-klubben  SPAL.  
 Inter har ett bra lag. Vill de ha tillbaka Lukaku från Chelsea? Kanske bidrar det till hur de ställer sig inför att plocka hem utlånade Pinamonti från Empoli. Andrea Pinamonti har verkligen rosat marknaden i Azurri, med 36 spelade matcher, 13 mål och 2 assist. Hans marknadsvärde beräknas till 16 miljoner euro. Har Empoli råd att köpa loss honom? 
 Patrick Cutrone är på lån till första juni från Wolverhampton, med kontrakt i Wolves till nästa sommar.  



Vilka positioner behöver främst förstärkas? 
 — Jag skulle gärna se att Empoli plockar in en stark ledartyp i backlinjen.  

Några spelar som är klara, ryktas in eller tänkbara? 
— Leonardo Mancuso är fortsatt utlånad till AC Monza i Serie B. Samuel Ricci har lånats ut från Empoli till Torino och fått spela 33 matcher i Turinklubben. Sannolikt köper Torino loss Ricci, man har en köpoption på honom. Ricci var ruskigt bra för Empoli i Serie B, och skulle man plocka hem honom igen vore det ett fint tillskott.  

Visst, svårt att se redan nu men är det någon ung spelare - kanske inte fick mycket tid eller var utlånad – som du tror kan ta steget in i laget kommande säsong? 
— Den 20-årige defensive mittfältaren Kristjan Asllani från Albanien fick 23 matcher i år. Han har kommit in bra i spelet och kommer vara tongivande nästa säsong. Empoli behöver utveckla mittfältsspelet och lära sig föra matcher mot sämre motstånd. Där har Asllani en nyckelroll.  




 

 

La Curva-redaktionen2022-06-08 08:10:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)